Pelicans voitti jäähyilyyn sortuneen Ilveksen – Elias Vilén maalasi kahdesti

Elias Vilén teki Pelicansin avausmaalin.
Pelicans ja Ilves kohtasivat lämminhenkisessä kamppailussa. Ottelu oli melko tasainen ensimmäiset kaksi erää kenttätapahtumien osalta, mutta kolmannessa erässä Pelicans meni menojaan.

Perjantaina Raumalla 2–1 hävinnyt Pelicans sai erinomaisen alun lauantain Ilves-otteluun, kun viiden minuutin pelin jälkeen turkoosinutut johtivat ottelua jo 2–0.

Avausmaalin 2-1-ylivoimahyökkäyksestä teki hyökkääjä Elias Vilén ja toisen maalin vasemmalta b-pisteeltä viimeisteli viiden hyökkääjän ykkösylivoimakoostumuksen palanen Joni Ikonen.

Tasaviisikoin erä eteni melko tasaisesti ja maalipaikkoja kertyi vain kourallinen yhteensä kummankin joukkueen puolustaessa laadukkaasti omalla alueella. Ilveksen paras paikka syntyikin alivoimalla, kun Dominik Mašín pääsi kokeilemaan hyvältä tontilta, mutta Jasper Patrikainen kesti.

Toisen erän alku oli pitkien kiekkojen ja harhasyöttöjen sävyttämä. Molemmat joukkueet paineistivat ahnaasti, mikä tuotti kummassakin kenttäpäädyssä vaikeuksia avauspelaamisen osalta.

Toisen erän ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen molemmat joukkueet kykenivät luomaan pidempiä päätypelejä ja jatkuva päästä päähän meneminen rauhoittui. Maalipaikat olivat koko erässä vakan alla, mutta Ilveksen Panu Mieho toi joukkueensa maalin päähän erän ylitettyä puolivälin.

Erän lopulla nähtiin erikoinen tilanne, kun Ilves-maalivahti Jakub Málek lähti vastaan laitaa pitkin edenneeseen kiekkoon, johon myös Pelicansin Lukáš Jašek oli menossa. Jašek pääsi puikahtamaan laidan ja Málekin välistä ja edessä siinsi tyhjä maali, mutta Ilveksen Leo Lööf pääsi estämään maalin synnyn.

Ilveksen kiri ei ota tuulta alleen

Kolmanteen erään Pelicans lähti 5-3-ylivoimalla, joka tuotti 31 sekunnin jälkeen heti tulosta, kun ykkösylivoima onnistui jo toisen kerran. Hetkeä myöhemmin Los Angeles Kingsin leiriltä palannut ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Aatu Jämsen kävi lähellä maalintekoa, mutta tätä ei kuitenkaan pitkän videotarkistuksen jäljiltä hyväksytty.

Päätöserä soljui Pelicansin puolustaessa johtoaan ja Ilveksen pyrkiessä maalintekoon. Vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan päätöserässä kuin pari maalipaikkaa.

Kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla Pelicans onnistui vielä kertaalleen tasaviisikoin ja ylivoimalla, ja loppulukemiksi muodostui 5–1.

Ilveksen leiristä paistoi ottelun loppua kohden turhautuneisuus, kun peli ei kulkenut, ja huomio kiinnittyi liiaksi epäolennaisuuksin. Tommi Tikka otti vielä päätössummerin soitua kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Muokattu 21.43: Pelicansin maalilla pelasi Jasper Patrikainen, ei Patrik Bartošák.