Pelicans piti pintansa Lahden ruutitynnyrissä − tunteet kävivät kuumana läpi kamppailun

LIIGA / Raportti
Pelicans voitti kuuman kamppailun.

Pelicansin ja Ilveksen toisessa kohtaamisessa sattui ja tapahtui: sattui vähän liikaa ja tapahtui juuri pudotuspelikiekon arvolle sopivasti. Toisessa erässä tunteet olivat läikkyä totaalisesti yli ja kolmannessa erässä etenkin takaa-ajaja Ilves onnistui kanavoimaan myllerryksen pelillisiksi hyviksi teoiksi.

Pelicans joutui ahtaalle, mutta kesti tupsukorvien ilman maalivahtia suorittaman hurjan rynnistyksen ja tasoitti ottelusarjan 3−2-voitolla.

Taklaukset herättivät tunteita

Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja jokaisesta kiekosta kamppailtiin kovaa. Ilves pääsi kamppailussa johtoon, kun Eetu Päkkilä sivalsi tarkan laukauksen Pelicans-maalin takakulmaan. Heti seuraavassa tilanteessa Ben Blood lanasi Eemeli Suomen selkäpuolelta laitaan. Ilves-kapteeni ei pystynyt jatkamaan ottelua. Seuranneesta erikoistilanteesta tamperelaiset eivät tehneet lisämaaleja.

Pelicans sai ottelun seuraavan erikoistilanteen eikä jättänyt sitä käyttämättä. Huippuhyökkääjä Lukáš Jašek värkkäsi välieräsarjaan ensimmäisen ylivoimakaapin. Tunnelma Lahdessa kuumeni toisen erän edetessä ja laidat ryskyivät vähän väliä. Petri Kontiola oli lähellä lähteä isoista ovista niitattuaan Jašekia laidan vierellä. Tupsukorvat ajoivat itsensä kahden pelaajan alivoimalle ja Jašek tinttasi kotijoukkueen johtoon.

Yleisö eli voimakkaasti tunteella mukana, kun liki joka vaihdossa oli jotain viheltämisen arvoista − joko kamppailun oikeudenjakajilla tai Isku Areenan lehtereille kokoontuneella väellä. Anton Myllärin lahtelaisille iskemä kolmas osuma villitsi aggressiiviseksi äitynyttä tunnelmaa hetkelliseen euforiaan.

Pelicans kesti rynnistyksen

Pelicans-vahti Patrik Bartošák oli läpi lauantain kamppailun kotijoukkueen viimeinen selkäranka. Huippuvahti pysäytti toisessa erässä Eetu Tuulolan erinoimaisen maalipaikan ja tuuletti onnistumistaan villiten kotiyleisöä entisestään. Myös Les Lancaster sai todeta Bartošák kevätvireen. Kaikkea Bartošákkaan ei kiinni ota, sillä Santeri Virtanen ohjasi tupsukorvat maalin päähän painostusjakson päätteksi.

Kolmanteen erään Ilves tuli rajulla sykkeellä ja painoi pitkiä hyökkäyksiä vastustajan kenttäpäätyyn. Jokainen irtokiekko oli tamperelaisille mahdollisuus tasoitukseen. Tupsukorvat pääsivät erän puolivälissä ylivoimalle, muttei onnistunut maalinteossa. Vierasjoukkueen paine jatkui loppuun asti, mutta muutamaa läheltä piti -tilannenteen hiuksianostattavaa jännitysmomenttia lukuunottamatta lahtelaisyleisö sai hurmioitua välieräottelun voitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo