Ilveksen tehokkuus oli liikaa Pelicansille

LIIGA / Raportti
Ilves pääsi neljästi juhlimaan osumaa Lahden perjantai-illassa.
Lahden perjantai-iltaan vastustajaksi saapui Tampereelta Ilves. Ilves on aloittanut kautensa vahvasti neljään peliin voittoja on tullut kolme. Vauhdikkaan ottelussa Ilves oli paikoissaan joukkueista tehokkaampi, ja vei voiton itselleen numeroin 1−4.

Isku Areenaan saapui perjantai-illaksi vieraita Tampereelta. Ilves on aloittanut kauden siitä, mihin viime vuonna jäivät. Neljästä pelistä joukkue oli pystynyt voittamaan kolme. Ainoa tappio tuli vieraissa KooKoosta, jonka Pelicans onnistui voittamaan keskiviikkona, ja katkaisemaan kolmen pelin pituisen tappioputkensa.

Ilves oli tehokkaampi paikoissaan

Ottelun alun paras paikka tuli Pelicansille, kun peliä oli pelattu reilut neljä minuuttia. Aleks Haatasella oli paikka tehdä liigauran avausmaali Artturi Toivolan syötöstä, mutta tällä kertaa Lukáš Dostál veti pidemmän korren tilanteessa. Viime pelissä Haatanen kirjasi kauden avauspisteensä, kun tilille napsahti kaksi syöttöpistettä KooKoota vastaan.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne avautui vierasjoukkue Ilvekselle, kun Pelicansin hyökkääjää Iikka Kangasniemi otti kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta. Ilves käytti saamansa mahdollisuuden ylivoimalla, kun Arttu Ruotsalainen pääsi kiskaisemaan lämärin oikeaan yläkulmaan Kalle Maalahden hyvästä syötöstä. Myös Eemeli Suomelle merkattiin maaliin syöttöpiste.

Heti perään kotijoukkueella oli erinomainen mahdollisuus tasoittaa peli, mutta Jesse Ylösen lähettämän kiekon eteen venyi jälleen Dostál, joka piti näin tamperelelaiset maalin etumatkalla.

Pelicansin vahva vaihe palkittiin ylivoimalla, kun ajassa Santeri Hatakka rikkoi Pelicansin pelaajaa jäähyn arvoisesti. Pelicansin ylivoima oli ollut pieni murheenkryyni lahtelaisille tällä kaudella. Ylivoiman onnistumisprosentti ennen illan kamppailua oli lahtelaisilla noin 11% luokkaa.

Pelicans ei käyttänyt omia paikkojaan, jolloin Ilves iskee tylysti. Aivan ensimmäisen erän lopussa Miro Nalli murtautui keskikaistalle, ja lähetti rannelaukauksen kohti Pelicansin maalia. Tämän kiekon Pelicansin maalilla pelaava Jasper Patrikainen torjui, mutta kadotti samalla irtokiekon sijainnin. Sen löysi Ilveksen onneksi Joose Antonen, joka kääntää kiekon maalin vain 57 sekuntia ennen erän loppua.

Numeroista huolimatta Pelicans pysyi kyydissä erinomaisesti, mutta Ilves oli maalipaikoissa päättäväisempi. Pelissä jatkui vähän sama laulu lahtelaisittain kuin esimerkiksi viime kotipelissä Kärppiä vastaan. Viimeinen tehokkuus puuttui edelleen kotijoukkueen pelistä.

Pelicans avaa maalitilinsä

Ottelun toinenkin erä oli vauhdikasta jääkiekkoa. Pelicans piti tahtipuikkoa hallussa enemmän ottelun toisessa erässä, mutta maalipaikkojen käyttäminen oli vielä tervanjuontia kotijoukkueelle, mutta myös Ilveksen puolustus oli ollut tehtäviensä tasalla jälleen kerran. Onhan joukkue yksi vähiten maaleja päästäneistä joukkueista Liigassa. Lisäksi tamperelaisilla oli yksi Liigan parhaista maalivahdeista viimeisenä lukkona.

Lahtelaiset aloittivat erän mallikkaasti, ja paine oli enemmän Ilveksen päädyssä. Todellinen paikka kaventaa peli 1−2:een tuli reilun neljän peliminuutin jälkeen. Ensiksi paikka siunautui Sakke Hämäläiselle ja hetkeä myöhemmin Casimir Jürgensin laukaus osui vielä tolppaan. Tätä lähemmäs ei tilanteessa maalia lahtelaiset päässeet.

Pelicans saa kuparisen rikki, kun erää oli viitisen minuuttia jäljellä. Iikka Kangasniemi karkaa keskeltä läpi, ja painaa tarkan laukauksen ohi hienosti pelissä torjuneen Dostálin. Tähän läpiajoon Kangasniemen vapautti Artturi Toivola. Heti perään Pelicansilla oli jo mahdollisuus tulla ottelussa tasoihin, mutta Antti Tyrväisen paikka ei tuottanut toivottua lopputulosta lahtelaisille.

Kotijoukkue puolusti erinomaisesti toisessa erässä, ja sai pidettyä Ilveksen todelliset maalipaikat minimissä. Varsinkin Joonas Jalvannin pelaaminen nousi esiin Pelicansin puolustuksessa jälleen kerran. Häneltä nähdään illasta toiseen varmaa suorittamista kokeneelta pelimieheltä, kuten Lahdessa häneltä odotetaankin. Toisessa erässä ei vihelletty yhtään jäähyä. Näin ollen ottelun päätöserään lähdetään vierasjoukkueen johdossa numeroin 1−2.

Ilves oli tyly vieras Lahdessa

Aivan erän alkuun Ilvekselle tuttu mies Oskari Laaksonen pääsi kokeilemaan pariin otteeseen tasoitusta tuloksetta. Kylmää suihkua lahtelaisten haaveille ottelun voitosta tuli aivan erän alussa. Juuso Välimäki pääsi kiertämään Pelicans-puolustuksen ja pääsi laittamaan rannelaukauksella ensimmäisen liigamaalinsa yläkulmaan ohi Patrikaisen. Tilannetta edelsi Matias Maccellin paikka, jonka Patrikainen sai taas patjallaan selvitettyä. Maccelli saa syöttöpisteen Ilveksen illan kolmanteen osumaan. Lisäksi osumaan sai syöttöpisteen Antti Saarela, jolle syöttöpiste oli illan toinen.

Kotijoukkue ei tehnyt paikoistaan maaleja, joten vierasjoukkue teki. Roby Järventie käänsi nopeasti lahtelaisten puolustusalueella menettämän kiekon ja Teemu Lepaus pääsi pistämään oman riparinsa maalin. Näin Ilves oli jo karannut ottelussa kolmen maalin johtoon numeroin 1−4.

Pelicans yritti tosissaan kavennusta, kun se otti maalivahtinsa pois jo reilu viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Lopulta sekään ei riittänyt, vaikka Pelicans sai pakkopelin hyvin pyörimään. Ilves selvitti Dostálin johdolla loputkin kotijoukkueen yritykset, ja nappasi kauden neljännen voittonsa. Lisäksi voitto oli viides peräkkäinen Pelicansista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo