Hyökkäyspäässä loistanut Ilves haki täyden pistepotin Lahdesta – Samuel Saloselle Liiga-uran avausmaali

LIIGA / Raportti
Samuel Salonen viimeisteli Liigauran ensimmäisen maalin.
Vahvan vastuksen Ilvekselle antanut Pelicans taipui lopulta vierasjoukkueen käsittelyssä. Voitosta huolimatta Ilveksen otteissa riitti huomautettavaa.
Lähtökohdat 

Kotijoukkue onnistui keskiviikkona viemään Tolvasen huipputorjuntojen turvin yhden pisteen Vaasasta vajaalla kokoonpanolla. Neljän ottelun tappioputkessa oleva Pelicans kierrättikin jälleen kokoonpanoaan illan otteluun. Yhtenä muutoksena on 19-vuotiaan Elias Vilénin nostaminen nelosketjun sentteriksi.

Maalivahtipelaaminen 

Atte Tolvanen oli pitkään iso syy siihen, miksi Pelicans pysyi ottelun loppuhetkille asti pelissä mukana. Tolvasen ottamat 32 torjuntaa eivät kuitenkaan tällä kertaa riittänyt viemään Pelicansia pisteille asti.

Puolustuspelaaminen 

Puolustusalueella Pelicansilla oli haastavaa liukasjalkaisten Ilves-hyökkääjien kanssa. Miehiä hukkui omalla alueella turhan paljon ja tätä kautta Ilves saikin lukuisia maalipaikkoja. Pelicans onnistui kuitenkin rikkomaan Ilveksen kiekollista pelaamista paineistamalla rohkeasti ja toisaalta puolustamalla keskialuetta ahkerasti.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelaaminen jäi kotijoukkueella avauserässä vajaaksi, kun Pelicansin hyökkäykset eivät ottaneet tuulta alleen. Yksittäiset maalipaikat olivat kovan työn takana, maaleista puhumattakaan. Toisessa erässä kotijoukkue löysi uuden vaihteen ja onnistuneen karvauspelaamisen myötä se pääsi paremmin peliin mukaan.

Hyökkäykset olivat vaarallisempia ja hyökkäysalueella vietetty aika lisääntyi. Molemmat maalit syntyivätkin suorahyökkäyksistä. Pelicansin pelistä löytyi myös aiempaan verrattuna enemmän kiekkokontrollitekoja, ja tätä kautta kotijoukkue sai pelin virtauksesta parempaa otetta.

Erikoistilanteet 

Kerran ylivoimalla päässyt Pelicans pelasi sen lähinnä viivatoimitusten kautta, mutta tuloksetta.

Kotijoukkueen alivoimapelaaminen oli uhrautuvaa ja se kykeni puolustamaan Ilveksen ylivoimapelaamista yhtä päästettyä maalia lukuun ottamatta.

Lähtökohdat 

Kolmen ottelun viikon pelaava Ilves saapui viikon toisessa ottelussaan Lahteen vieraaksi. Ilveksellä oli niskassaan tappio keskiviikolta TPS:n vieraana, kun tupsukorvat kaatuivat voittomaalikilpailun jälkeen. Joukkue oli ennen Pelicans-ottelua sarjataulukossa viidentenä 105 pisteellä.

Maalivahtipelaaminen 

Ilveksen maalilla torjunut Eetu Mäkiniemi pelasi kiitettävästi Ilveksen maalilla. Kiekon eteen 22 kertaa venynyt ja kaksi maalia selkänsä taakse päästänyt Mäkiniemi ei joutunut venymään ihmepelastuksiin, mutta perustekeminen oli varmaa.

Puolustuspelaaminen 

Kliinisen avauserän jälkeen Ilves otti huomattavasti enemmän Pelicansin hyökkäyksiä vastaan ja oli pelin jälkimmäisellä puoliskolla pulassa Pelicansin vauhdikkaiden suorahyökkäysten kanssa. Puolustuspään pyörityksissä Ilves kykeni kuitenkin puolustamaan keskustaa kohtalaisen hyvin.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves pyrki kääntämään kiekkoa mahdollisimman nopeasti ylöspäin, mutta joukkue pelasi myös kontrolloituja hyökkäyksiä. Hyökkäysalueella kiekko ja miehet liikkuivat hienosti, jonka ansiosta Ilves kykeni olemaan alati vaarallinen ja luomaan maalipaikkoja.

Ongelmaksi hyökkäyspelissä avauserän jälkeen osoittautui kuitenkin avauspelaaminen, sillä vierasjoukkueen kiekollinen peli meni turhan paljon yksin kuskaamiseksi laadukkaan lyhytsyöttöpelaamisen sijaan sen jälkeen, kun Pelicans lisäsi karvauspelaamistaan.

Erikoistilanteet 

Viime peleissä takkuillut ylivoima onnistui viimeistelemään yhden maalin. Suoraviivaisesti ylivoimaa pelannut Ilves laukoi ahkerasti kohti maalivahti Tolvasta.

Kerran alivoimalle joutunut Ilves selvitti kaksiminuuttisen ongelmitta.

Ottelun ratkaisu 

Teemu Rautiaisen 4–2-soolomaali vajaat kolme minuuttia ennen pelin päättymistä tukahdutti Pelicansin hyvän peli-ilmeen illan ottelun osalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo