HPK nousi avauserän sillasta voittoon nuoriso-osaston osumilla – Pelicansin takaa-ajo jäi kolmannessa erässä piippuun

Daniel Lebedeff torjui ottelussa 16 kertaa.
Kuva © Samuli Huikuri
Pelicansin ja HPK:n torstai-illan kamppailussa nähtiin hienoja maaleja, kovia taklauksia sekä vaisu kolmas erä.

Tunnustellen liikkeelle lähteneen ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin ajassa 5:11, kun Pelicansin Alexander Forslund sai kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta. HPK:n ylivoima oli yhtä maalinedusmiekkailua lukuun ottamatta heikko, sillä laukaukset olivat harvassa ja ne tulivat keskustan ulkopuolelta.

Tunteet kuumenivat ensimmäisen kerran erän puolivälissä, kun Pelicans-puolustaja Aleksi Laakso otti kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Laakso kävi antamassa tilanteen jälkeen oman mielipiteensä asiasta, minkä jälkeen HPK:n hyökkääjä Tommi Tikka kävi härkkimässä Laaksoa jäähyn arvoisesti.

HPK:n ylivoima vaihtui siis tasavajaalla pelaamiseen, mikä vaihtui Ossi Ikosen kampitusjäähyn myötä vielä alivoimaksi, jonka kotijoukkue hyödynsi iskemällä ottelun avausmaalin.

Pelicans pääsi siis kokeilemaan ylivoimaa ensimmäisen kerran erän ylitettyä puolivälin, kun se pelasi ensin 32 sekuntia neljällä kolmea vastaan. Iikka Kangasniemen erinomaisesta paikasta huolimatta verkko heilui vasta viidellä neljää vastaan, kun Jiři Smejkal laukoi kiekon takatolpalta ohi Daniel Lebedeffin nopean syöttelyn päätteeksi.

HPK:n heikon erikoistilannepelaamisen lisäksi joukkueen peli- ja puolustusvalmius oli tasotonta avauserässä. Vierasjoukkue tuntui olevan ympäri kenttää potkun perässä. HPK menetti liikaa kiekkoja kriittisissä paikoissa, ja Pelicans pystyi luomaan näistä tilanteista lukuisia ylivoimahyökkäyksiä kääntämällä peliä nopeasti ja pelaamalla kiekkoa HPK-pelaajien selustaan.

HPK vuorostaan pyrki kääntämään peliä nopeasti ja käyttämään Pelicansin viisikon epätasapainon hyökdysi. Usein hyökkäykset kuitenkin tyrehtyivät jo keskialueelle. HPK ei myöskään päässyt avaamaan peliä yhtenäisesti omalta alueelta Pelicansin paineen alla ja hyökkäsi tämänkin seurauksena paljon alivoimaisena.

Kurssi kääntyy

Heikon avauserän pelannut HPK tuli toisen erän alussa peliin mukaan, kun vieraiden ykkösketju värkkäsi taidokkaan kavennusmaalin. Kolmikko eteni keskialueen yli kaistoja pitkin ja Daniel Mäkiaho laukoi laadukkaan syöttöketjun päätteeksi kiekon vasemmalta laidalta ohi Jasper Patrikaisen.

Maali teki ottelulle kokonaisuudessaan hyvää, sillä itseluottamusta saanut HPK alkoi pelata huomattavasti intensiivisemmin ja ottelun vaatimustaso nousi selvästi. Vapautunut HPK pystyi pelaamaan kavennusmaalin jälkeen pari pidempää päätypeliä, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Petteri Nurmi toi viivalaukauksellaan joukkueen jo tasoihin.

HPK:n tehokas toinen erä huipentui erän ylitettyä puolivälin, kun aiemmin soimattu ylivoimapeli toimi parantuneen viisikkopelin tavoin. Kiekko liikkui aiempaa paremmin ja lopulta Otto Latvala laukoi vasemmalta b-pisteeltä kiekon Pelicansin maaliin.

Toinen erä oli Pelicans-kassari Patrikaiselta heikko, sillä Kerhon kolmesta maalista kaksi oli sellaisia, jotka nuoren maalivahdin olisi pitänyt pystyä torjumaan.

Kokonaisuudessaan toinen erä oli kuin peilikuva avauserästä, kun HPK hallitsi peliä ja Pelicans pyristeli perässä. Kotijoukkue onnistui luomaan ensimmäisen laadukkaan maalipaikan vain pari minuuttia ennen erän loppua suorasta hyökkäyksestä.

Seesteinen kolmas erä

Päätöserän tapahtumat ovat luettavissa pöytäkirjasta jäähyjen osalta. Muutoin viimeisessä erässä ei juuri tapahtumia ollut. Peli soljui päädystä päätyyn, kun HPK suojeli maalin johtoasemaansa eikä Pelicans saanut varsinaista kirivaihdetta silmään.

Pelicansin takaa-ajon jäädessä vaatimattomaksi ottelu päättyi Matti Tiilikaisen suojattien 3–2-voittoon.