Vaisu ja virhealtis HIFK taipui Pelicansille − lahtelaiset jälleen kiinni kuudennessa sijassa

LIIGA / Raportti
Pelicans tasasi joukkueiden kauden keskinäiset voitot.
Pelicansin ja HIFK:n viikonlopun toinen kohtaaminen jatkoi vastaavaa kaavaa kuin perjantainenkin ottelu: kotijoukkue oli pelin päällä kaksi erää ja vieraat saivat hengen päälle kolmanteen erään, mutta kiri jäi vajaaksi. Paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä.

Jos tuorein jaloin karanteenista palannut IFK oli hyvin pelin päällä perjantaisessa ottelussa Helsingissä, niin joukkueiden viikonlopun toinen kohtaaminen puolestaan oli lahtelaisten näytöstä kaksi erää. HIFK sai pelinsä käyntiin kolmannessa erässä, mutta kotijoukkue nappasi 3−0 -voiton.

Isku Areenalla nähtiin kovaa kamppailua sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta kotijoukkueella luistin liikkui liukkaammin ja varmuus kiekon kanssa oli paremmalla tasolla. Viimeistelyssä olisi ollut petrattavaa molemmilla joukkueilla.

Kamppailu sai vauhdikkaan alun, kun jo ensi minuuteilla molempiin suuntiin nähtiin vaaralliset maalipaikat ylivoimahyökkäyksistä. Maalinteon aloitti Pelicans viiden minuutin jälkeen, kun vapaana keskisektorissa päivystänyt Julius Bergman pommitti kiekon yläkulmaan Rudolf Červenýn syötöstä. 

Antti Tyrväinen puolestaan lisäsi Pelicansin johdon jo kahteen maaliin tyylikkään syöttökuvion päätteeksi pian Mikko Kousan pelin viivyttämisestä saaman jäähyn umpeuduttua.

Toinen erä jatkoi samaa kaavaa kuin ensimmäinenkin. Pelicans hallitsi pelitapahtumia suurilta osin ja vyörytti pitkiäkin hyökkäyksiä vieraiden päätyyn. IFK sai heti erän alkuun mahdollisuuden kaventaa ylivoimalla, mutta tulosta ei tullut, eikä juuri paikkojakaan. Myös Pelicans sai erässä pari ylivoimatilaisuutta, mutta tehokkuus ei vieraiden vastaavaa parempaa ollut.

Päätöserässä helsinkiläiset saivat jo hyvää kiriä aikaan ja etenkin erän loppupuolella joukkueella oli lukuisia mahdollisuuksia tehdä tarvittavia maaleja. Kaksi ensimmäistä erää vähillä töillä selvinnyt Patrik Bartošák joutui venymään yli tuplamäärään torjuntoja kuin kahdessa ensimmäisessä yhteensä. Myös puolustus pelasi jämäkästi tšekkikassarin edssä.

Pelicans tarjosi HIFK:lle apuja kirin käynnistämiseen myös kolmella jäähyllään, mutta ylivoimatehot jäivät yhä piippuun. Viimeinen niitti ottelulle tuli Casimir Jürgensin lavasta tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo