Jasper Patrikaiselle toinen peräkkäinen nollapeli – yksi maali riitti Pelicansille tehotonta HIFK:ta vastaan

LIIGA / Raportti
Otto Kivenmäki teki ottelun ainoan maalin rangaistuslaukauksesta.
Pelicans-maalivahti Jasper Patrikainen nollasi HIFK:n. Otto Kivenmäen rankkarimaali toisessa erässä jäi ottelun ainoaksi.

Otto Kivenmäen rangaistuslaukauksesta tekemä maali toisessa erässä riitti Pelicansille 1–0-voittoon HIFK:sta. Jasper Patrikainen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä lahtelaisten ottaessa jo viidennen voittonsa putkeen. HIFK:lle maalinteko oli jälleen mahdotonta, eikä joukkue vieläkään ole voittanut vieraissa tällä kaudella.

Pelicansille ottelu oli jo kahdeksas peräkkäinen, jossa se on päästänyt korkeintaan yhden maalin. HIFK puolestaan on pelannut nyt jo seitsemän ottelua putkeen, jossa molemmat joukkueet yhteensä ovat tehneet korkeintaan kolme maalia. Viimeisessä kuudessa HIFK:n ottelussa varsinaisella peliajalla on nähty korkeintaan kaksi maalia.

Ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue saanut erityisen vaarallisia maalipaikkoja aikaiseksi. HIFK:n ketju Micke-Max ÅstenJesse SeppäläSebastian Dyk erottui edukseen ja sitä vastaan Pelicans päätyi myös ottamaan ottelun ensimmäisen rangaistuksen erän lopussa. Heikoin tuloksin koko kauden esiintynyt HIFK-ylivoima ei tälläkään kertaa kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Toinen erä tarjosi paikkoja ja maalin

Toista erää oli pelattu viitisen minuuttia, kun jo ensimmäisessä erässä kerran puolittain läpi päässyt Pelicansin Otto Kivenmäki onnistui murtautumaan läpiajoon ja pakottamaan vieraat rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kivenmäki laukoi itse hankkimansa rankkarin ja onnistui yllättämään Roope Taposen rystynostolla yläkulmaan.

HIFK:n maali oli lähellä juuri ennen ottelun puoltaväliä, kun Otto Salinin siniviivalaukaus päätyi kimmokkeiden kautta lähes maaliviivalle asti, mutta Salinin tapaan sinisellä sponsorikypärällä pelannut Topias Vilén ehti siivota tilanteen kotijoukkueen kannalta ajoissa.

Vieraiden ottelun ensimmäinen jäähy tuli liian monesta pelaajasta kentällä, ja Pelicansin ylivoiman aikana molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Lähimmäksi pääsi alivoimalla pelannut HIFK, kun Juha Jääskän tarjoilu Micke-Max Åstenille pakotti Patrikaisen huippuvenytykseen. Vieraat pääsivät pelaamaan tuloksettoman ylivoiman myös toisen erän lopulla.

HIFK ei osu myöskään kolmannessa erässä

Päätöserän puolessavälissä Eetu Koivistoinen pääsi parikin kertaa hyvään maalipaikkaan, mutta maaleja ei syntynyt. Sama tarina jatkui myös HIFK:n kolmannessa maalittomassa ylivoimapelissä erän lopulla. Erä oli kauttaaltaan vieraiden hallintaa, mutta ongelmat maalinteossa jatkuivat ja helsinkiläiset poistuivat kaukalosta maaleitta.

HIFK palaa illan otteluun päättyneen pienen vieraskiertueen jälkeen kotiyleisönsä eteen keskiviikkona, kun Helsingin jäähallissa vierailee KalPa. Pelicans pelaa seuraavaksi torstaina JYPin vieraana Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo