HIFK voitti vihdoin runkosarjaottelun Lahdessa – Juha Jääskä onnistui kahdesti maalinteossa

Kuva © Tiia Mahkonen
Helsingin IFK katkaisi pitkän kuivan putkensa ja voitti vihdoin runkosarjaottelun Lahden Isku Areenalla. Joukkue oli ottelussa parempi lopulta numeroin 4–0. HIFK:lta nousi esiin Juha Jääskä kahdella tehdyllä maalillaan.

Pelicans karisti tappioputkensa poikki torstaina Jyväskylässä, kun joukkue pystyi voittamaan numeroin 5–3 JYPin. HIFK tuli Lahteen voitto taskussaan viime pelistä, kun joukkue haki vieraspisteet Kouvolasta KooKoolta numeroin 4–2. HIFK oli viimeksi voittanut Lahdessa yli viisi vuotta sitten, ja heti perään helmikuussa 2021 seuraavan kerran.

Pelicans oli torstain kamppailussa JYPiä vastaan kuriton ottaen peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta. HIFK käytti avauserän toisen Pelicansin rangaistuksista hyväkseen, kun Jere Sallinen iski kauden kymmenennellään osumallaan HIFK:n 1–0-johtoon ohi Jasper Patrikaisen.

Pelicansin energisin kenttä oli ehdottomasti jälleen joukkueen nelosketju, joka sai painettua kiekkoa HIFK:n päätyyn. Ottelun alussa Elias Vilénillä ja Otto Niemisellä oli paikat tehdä maali, mutta Frans Tuohimaa HIFK:n maalilla selvitti molempien yritykset. Vilén oli esillä avauserässä myös jäähyjen osalta, kun nuorukainen otti kaksi kahden minuutin rangaistusta.

Pelicansin toinenkaan erä ei alkanut lupaavasti, kun jälleen yksi lahtelainen passitettiin istumaan rangaistusta. Pelicansilla oli haasteita myös JYPiä vastaan erikoistilanteissa, kun joukkue päästi kolme maalia alivoimalla. Tälläkin kertaa HIFK osui, kun Juha Jääskä vei vierailijat 2–0-johtoon. Jääskä pääsi Sallisen hienosta syötöstä läpiajoon, josta Jääskä pisti kiekon varmasti ohi Patrikaisen.

HIFK lisäsi Pelicansin tuskaa, kun toista erää oli pelattu reilu viisi minuuttia. Elis Hede karkasi Pelicansin puolustajilta ja siirsi vierailijat jo 3–0-johtoon. Maali oli toisen polven jääkiekkoilijalle kauden kolmas. Osumaan syöttöpisteen sai toinen nuorukainen Rasmus Heljanko.

HIFK:n ylivoima oli toisessa erässä hyvässä vireessä, kun Jääskä siirsi vierailijat jo 4–0-johtoasemaan. Osuma oli Jääskän illan toinen, ja molemmat niistä syntyivät ylivoimalla. Jääskä ohjasi Ville Leskisen viivalta lähettämän kiekon Pelicansin verkkoon. Näistä numeroista myös lähdettiin ottelun kolmanteen erään.

Kolmanteen erään Pelicans valmennus yritti herätellä joukkuetta, kun joukkueen maaliin Patrikaisen sijaan luisteli Oskari Parviainen. 19-vuotias Parviainen sai siten kauden ensimmäiset peliminuutit Liigan puolella. Alkukausi hänellä oli mennyt Pelicansin U20-joukkueessa.

Kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty, ja HIFK katkaisi pitkän tappioputkensa runkosarjapelien osalta Lahdessa. Tuohimaa pelasi HIFK:n maalilla nollapelin. Torjuntoja HIFK:n maalivahdille merkattiin illan ottelussa 21 kappeletta. Nollapeli oli Tuohimaalle kauden neljäs.