HIFK synkensi Pelicansin heikkoa viikkoa – ulosajo kotijoukkueen turmiona

HIFK juhli voittoa Lahdessa.
Pelicans kärsi viikon kolmannen tappionsa HIFK:n oltua parempi lukemin 5–4. Vierasjoukkueen ylivoima oli tehokkaana.

Lauantain kotiottelussaan Pelicansilla oli ryhdistäytymisen paikka, sillä se oli hävinnyt viikon aiemmat ottelunsa jäätyään maaleitta Tapparan ja HPK:n vieraana. Kurssin kääntäminen ei kuitenkaan onnistunut kuin maalinteon osalta vierasjoukkue HIFK:n vietyä täydet pisteet Lahdesta maalein 5–4. Pelicansin turmioksi koitui Lars Bryggmanin toisessa erässä saama ulosajo, josta seuranneella viiden minuutin ylivoimalla vierailijat iskivät kolme maalia.

Ennen aloituskiekon tiputtamista nähtiin harvinaislaatuinen tapahtuma, kun Pelicans-kannattaja Mika Lyyra ja HIFK-fani Daniela Echkart vihittiin aviopuolisoiksi loppuunmyydyn Isku Areenan edessä. Avioliiton tapaan lauantain kamppailusta ei tunnetta puuttunut.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen maali nähtiin alle viiden minuutin pelin jälkeen Anton Myllärin löydettyä syötöllään takakulmalle nousseen Iikka Kangasniemen. HIFK:n tasoitus tuli avauserän lopulla Iiro Pakarisen päästyä laidalta nokikkain Patrik Bartošákin kanssa ja ujutettua kiekon Pelicans-vahdin längistä maaliin. Molemmat saivat hyvätempoisessa avauserässä aikaiseksi useampia tilanteita HIFK:n osuessa tolppaan kahdesti.

Ulosajo ottelun käännekohtana

Toinen erä sai kotijoukkueen kannalta ikävän käänteen, kun Bryggman otti ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Vain minuutti tästä HIFK pääsi kahden miehen ylivoimalle Topias Vilénin syyllistyttyä koukkaamiseen.

Vierasjoukkue ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Pakarinen iski illan toisensa kahden miehen ylivoimalla juuri ennen Vilénin jäähyn täyttymistä. Otso Rantakari lisäsi kovalla lyöntilaukauksella IFK:n johdoksi 3–1. Vain hetkeä myöhemmin vierailijat juhlivat jälleen Eddie Larssonin viivalaukauksen löydettyä tiensä verkon perukoille.

Pelicansin synkkä erä sai valonpilkahduksia Teemu Erosen kavennettua ylivoimalla tilanteeksi 2–4 kauden ensimmäisellä maalillaan. Erosen osuman myötä usko palasi lahtelaisleiriin ja erän lopussa Sakke Hämäläinen toi Pelicansin jo maalin päähän.

Vierasjoukkue HIFK oli tehdä viidennen maalinsa heti päätöserän ensimmäisellä minuutilla, mutta Bartošákin huima mailatorjunta esti tämän. Ahnaasti tasoitusta jahdanneen Pelicansin raivoisa yrittäminen palkittiin Erosen tuotua isännät tasoihin illan toisellaan.

Riemua kesti vain vähän aikaa, sillä Eetu Koivistoinen iski vierailijat takaisin edelle Roni Hirvosen maalin takaa antamasta nokkelasta syötöstä.

Koivistoisen 5–4-osuma jäi ottelun voittomaaliksi ja näin täydet pisteet matkasivat HIFK:n mukana Helsinkiin. Pelicansin kehno viikko sai jatkoa kolmannen peräkkäisen tappion merkeissä.