HIFK oli maalintekokilpailussa Pelicansia etevämpi – Anton Lundell tehoili kolmen pisteen arvoisesti

LIIGA / Raportti
Anton Lundell oli ratkaisevassa roolissa HIFK:n voitossa.
Pelicansin ja HIFK:n välisen harjoitusottelun hallintajaksot vaihtelivat läpi ottelun ja maaleja syntyi liukuhihnalta molempiin päihin. Lopulta vierasjoukkue HIFK teki voittomaalin viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Lähtökohdat 

Keskiviikkona SaiPan Lahdessa voittanut Pelicans kohtaa viimeisessä harjoitusottelussa ennen Liiga-kauden alkua Helsingin IFK:n. Lahtelaisten kokoonpanossa nähdään keskiviikosta poiketen muun muassa hyökkääjät Iikka Kangasniemi sekä Waltteri Merelä.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Bartošák selvisi avauserästä puhtain jaloin, mutta lopulta 32 kertaa torjuneen tšekkivahdin selän taakse upposi kuusi maalia.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustuspelaamisessa löytyi hyviä ja huonoja hetkiä. Avauserä sujui varsin hyvin lukuun ottamatta Miika Roineen harhasyöttöä, josta HIFK:n Anton Lundell rokotti. Toisessa erässä alkoivat kuitenkin haasteet, kun HIFK sai peliä hallintaansa ja piti pitkiä aikoja kiekkoa lahtelaisten puolustusalueella.

Keskialuetta Pelicans puolusti pelaamalla melko paljon trapia, silloin kun karvauspeliin ei ollut kunnollista mahdollisuutta.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue loisti ylivoimalla, mutta tasaviisikoin maalipaikoille pääseminen oli haastavampaa. Avauserässä joukkue pääsi kyllä yhtenäisesti hyvin hyökkäysalueelle, mutta pelin edetessä tämä muuttui tahmeammaksi, eikä pitkiä hallintajaksoja hyökkäysalueella enää syntynyt.

Erikoistilanteet 

Pelicansin ylivoima oli jälleen iskussa, kun neljästä yrityksestä se onnistui tekemään kolme maalia, joista Jesse Ylönen viimeisteli kaksi. Kiekko liikkui hienosti puolelta toiselle ja joukkue haki monipuolisia ratkaisuja.

Alivoimapelaamiseen jäi parannettavaa, kun kaksi kertaa alivoimalle joutunut Pelicans antautui ensimmäisellä kerralla jo seitsemän sekuntin jälkeen, ja toisella kerralla heti alivoiman päättymisen jälkeen HIFK onnistui toimittamaan kiekon maaliin.

Lähtökohdat 

HIFK saapuu Lahteen ilman viime keskiviikon Ilves-pelissä loukkaantunutta Rasmus Heljankoa. Kokoonpanosta puuttuvat myös Jere Sallinen, Miro Väänänen, Micke-Max Åsten sekä aiemmin Tampere Cupissa loukkaantunut Ville Leskinen. Kolmesta edellisestä ottelusta kaksi voittaneelle HIFK:lle illan ottelu on myös viimeinen ennen Liiga-kauden alkamista.

Maalivahtipelaaminen 

13 kertaa torjuneen Frans Tuohimaa joutui antautumaan viisi kertaa, joista kolme syntyi kotijoukkueen ylivoimien aikana. Kaikkia maaleja ei voi Tuohimaan piikkiin laittaa, mutta HIFK:n maalivahti ei ollut illan ottelussa parhaimmillaan.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä ajoittain pulassa ollut HIFK paransi puolustuspeliään selvästi pelin vanhetessa. Helsinkiläisjoukkue sai katkottua, tai vähintään häirittyä kotijoukkueen pelaamista jo keskialueella sen verran, että Pelicans ei päässyt hyökkäysalueelle ja maalipaikoille niin helpolla. Omalla alueella HIFK iski heti paikan tullen kiekolliseen kiinni.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK:n hyökkäyspelaaminen ei ottelun alussa säkenöinyt. Joukkueen avauspelaaminen oli haastavan näköistä, kun se haki paljon pitkiä syöttöjä ja hitaammissa lähdöissä hyökkääjät tuppasivat karkaamaan puolustajien ulottumattomiin. Toisen erän aikana ääni kellossa kuitenkin muuttui, kun HIFK onnistui hallitsemaan pitkiä aikoja kiekkoa hyökkäysalueella, hyökkäämään vaarallisesti ja tämän kautta vierasjoukkue nousi peliin mukaan ja lopulta ohi.

Erikoistilanteet 

HIFK:n ylivoima onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä seitsemän sekuntin jälkeen, kun Mikko Kousa toimitti kiekon ohi Patrik Bartošákin. Toisella ylivoimalla kiekko liikkui hyvin, ja juuri jäähyn päätyttyä Joonas Lyytinen pääsi venyttämään verkkoa.

Alivoimapelaaminen oli vierasjoukkueen murheenkryyni illan ottelussa. Kiekko löysi liian monta kertaa alivoimaneliön läpi, eikä HIFK onnistunut katkaisemaan Pelicansin ylivoimapyörityksiä.

Ottelun ratkaisu 

Viisi sekuntia ennen ottelun loppua HIFK:n ykkösketju hassutteli Pelicansin puolustuksen nurin ja Anton Lundell laukoi ottelun ratkaisumaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle