Pelicansin tehokas ylivoima takasi pisteet Ässiä vastaan – Björninen ja Merelä maalasivat kahdesti

LIIGA / Raportti
Lahtelaiset nappasivat tärkeän voiton ajattelen kuuden joukkoon sijoittumista. Tiistai-illan tiukan koitoksen Ässiä vastaan Pelicans vei 4–3 loppulukemin.

Lahteen saapui pakkovoiton edessä ollut Ässät. Ässillä oli edelleen pieni mahdollisuus yltää aina pudotuspeleihin asti, mutta se vaatisi kolmea pistettä Lahdesta tuliaisiksi. Pelicans puolestaan lähti illan kamppailuun myös voitto mielessään. Voitolla joukkue olisi vielä vahvasti taistelussa sijoituksesta kuuden joukkoon, ja suoraan paikkaan puolivälieriin.

Ässien murheeksi tällä kaudella ovat muodostuneet rangaistukset. Lisäksi, kun joukkueen alivoima on ollut sarjan heikompia, joten sekään ei ole helpottanut porilaisten urakkaa. Ässien ensimmäinen rangaistus kostautui heti ottelun avauserässä, kun Hannes Björninen pääsi viimeistelemään lahtelaiset 1–0 johtoon. Maalin syöttöpisteet Joonas Jalvannille ja Miika Roineelle.

Jäähyn jälkeen porilaisten ongelmat jatkuivat. Ensiksi Antti Tyrväiselle oli avautua paikka karata läpiajoon ja maalintekoon, mutta viime hetkillä Ässien puolustus pääsi vielä onneksi väliin. Heti perään kuitenkin oli Samuli Aaltosen vuoro istua rangaistusta, mutta siinä Ässät onnistuivat selvittämään lahtelaisten yritykset. Viimeisenä lukkona maalilla pelannut Atte Tolvanen

Toisen erän alkuun vieraat saivat erinomaisen alun, kun kolme sekuntia Pelicansin rangaistuksen jälkeen porilaiset tasoittivat pelin 1–1:een. Maalintekijänä porilaisittain hyvin tutusti Sebastian Wännström. Maali oli ruotsalaiselle kauden 33. osuma Ässien paidassa. Wännström jatkoi maalinsa myötä kuuden ottelun pisteputkessa. Näissä peleissä oli syntynyt yhtä monta maalia.

Vaikka lahtelaisten ylivoima ei silmiä päässyt hivelemään, niin tehokkuus oli kunnossa. Pelicans onnistui toisen kerran ottelussa ylivoimalla, kun aloitusvoiton jälkeen Waltteri Merelä piiskasi kiekon porilaisten maaliin, ja Pelicansin 2–1 johtoon. Merelä onnistui myös maalinteossa edellisessä pelissä Kouvolassa ja KooKoota vastaan.

Päätöserässä jäähyaitio kutsui molempia joukkueita useaan otteeseen. Ensiksi ylivoimalla osui Ässät, kun Ty Rattie onnistui ohittamaan Pelicansin maalilla torjuneen Patrik Bartošákin ja tasoitti ottelun 2–2:een. Ässien murheenkryyni oli tänään jälleen jäähyt, ja ne kostautuivat tänään kovalla kädellä, kun Björninen iski Pelicansin 3–2 johtoon Elias Vilénin hienosta esityöstä kahden miehen ylivoimalla.

Ässien vahva lopun pyöritys ei tuonut toivottua lopputulosta, kun Pelicans oli se joka osui ensiksi. Merelä pääsi viimeistelemään tyhjään maaliin 4–2 numerot. Ässät kuitenkin saivat vielä yhden maalin 17 sekuntia ennen ottelun loppua, kun Jouka Juhola onnistui vielä vieraista maalinteossa ja viimeisteli loppunumeroiksi 4–3.

Pelicansille voiton myötä kolmas voitto putkeen, ja Ässien tie pudotuspeleihin mutkistui entisestään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo