Pelicans jäi ensimmäistä kertaa maaleitta tällä kaudella – Niklas Rubin toimi Ässien voiton takuumiehenä

LIIGA / Raportti
Roope Talaja onnistui maalinteossa ylivoimalla.
Ässät haki kolme pistettä Lahdesta vahvalla puolustus- ja maalivahtipelillä. Lisäksi heikosti toiminut erikoistilannepelaaminen oli yksi toiminut osa-alue vierailijoilla. Pelicans vuorostaan pystyi luomaan tarvittavat maalipaikat, mutta viimeistely ontui.

Ässät saapui Lahteen allaan kaksi tappiota, kun taas kotijoukkue Pelicans oli onnistunut voittamaan kaksi aikaisempaa otteluaan. Vähämaalisen ottelun avauserä oli Pelicans-merkkinen, kun mustapaitainen kotijoukkue vyöryi Ässien alueelle pelaamaan päätypelejään.

Pelicans liikutti kiekkoa laadukkaasti hyökkäysalueella kiekottomien pelaajien vaihdellessa paikkoja, mikä aiheutti Ässien puolustukselle haasteita. Aivan huipputonteille Pelicans ei kuitenkaan päässyt.

Ässien hyökkäykset katkesivat huomattavasti nopeammin, kun se joutui hyökkäämään väsyneenä. Osin tästä syystä Ässien oli vaikeaa päästä pelin rytmiin käsiksi.

Toinen erä oli vuorostaan patapaidoilta selvästi parempi. Heti erän alkuun joukkue pääsi kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Tätä seurasi seuraavassa vaihdossa pitkä hyökkäysalueen pyöritys, mikä päättyi maalipaikkaan, mutta Patrik Bartošák kesti Pelicans-maalilla.

Toinen erä jatkui tämän jälkeen tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta Pelicans-vahdin lisäksi Ässien Niklas Rubin piti huolen, että peli jatkui maalittomana.

Ratkaisu syntyy päätöserässä

Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina kolmannen erän jälkimmäiselle puoliskolle asti, kun ajassa 54.55 Roope Talaja ohjasi maalin edestä Ässien voittomaalin. Osuma syntyi ylivoimalla.

Sitoutuneesti puolustanut Ässät piti huolen, että yhden maalin johto piti eikä Pelicans päässyt enää tasoittamaan ottelua. Ottelun viime sekunneilla Niklas Appelgren otti vielä porilaisittain tärkeän mustelman, kun hyökkääjä heittäytyi Pelicans-puolustaja Teemu Erosen laukauksen tielle ja onnistui vielä pelaamaan hetkeä myöhemmin kiekon ulos alueelta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo