Tappara jaksoi vain erän Lukon kyydissä − Saarela loistovireessä murskajaisissa

LIIGA / Raportti
Aleksi Saarela iski kahdesti.
Rauman sarja-avaus oli kotijoukkueelle makea, kun paikallinen tähdistö tykitteli Tapparan nurin murskalukemin. Aleksi Saarela ja Eetu Koivistoinen taiteilivat kaksi maalia mieheen.

Tampereelta Raumalle saapunut Tappara oli lopulta vain vastaantulija, kun vieraidensa tavoin mestarisuosikkeihin kuuluva Lukko rymisteli sarja-avauksessa komeaan murskavoittoon lukemin 7−2 (2−2, 3−0, 2−0).

Tšekkipakki Lukas Klok (0+3) ja Eetu Koivistoinen (2+1) olivat joukkueensa ykkösonnistujat tehopisteiden valossa. Suurinta valokeilaa kohdalleen sovitteli kuitenkin Aleksi Saarela, jonka 3−2- ja 5−2-maalit käänsivät pelin ratkaisevan tuntuisesti kotijoukkueelle. Maaliensa lisäksi Saarela uurasti alivoimalla ja täräytti heti ensimmäisessä erässä yleisöä isosti sytyttäneen taklauksen.

Tappara ehti olla avauserässä 2-1-johdossa Jarkko Malisen ja Sami Moilasen maaleilla. Mikko Petman täräytti kuitenkin erän loppupuolella tasoituksen, ja toisessa erässä Lukko karkasi kolmella reilun viiden minuutin sisään tehdyllä osumalla.

Molemmat joukkueet pyrkivät runsaan kiekkokontrollin kautta laadukkaisiin tilanteisiin hyökkäysalueella. Tappara hyökkäsi paljon tiiviinä rintamana, mutta maalilukemien revetessä sen pelaaminen hajosi, Lukko taas venytti viisikkoa enemmän, mikäli joukkue sai edullisen asetelman viedessään kiekkoa päätyyn puolustuksen läpäiseviä syöttöjä sekä päätyjuoksutusta varten.

Myös kotijoukkueen laadukas pakistomateriaali oli iskussa, kun puolustajat tekivät näppäriä syötönkatkoja ja laukoivat ohjurikiekkoja maalille.

Viimeinen erä ajautui melkoiseksi pelailuksi, jonka aikana Lukko kaunisteli murskalukemia kahdella maalilla lisää.

Joukkueiden uusista ulkomaalaisvahvistuksista Lukon Daniel Audette ja Pavol Skalicky syöttivät molemmat kaksi maalia. Tapparan uudet ulkomaalaiset olivat lähinnä ottavana osapuolena. Lauantaina Lukko matkustaa Turkuun ja Tappara kotiinsa Pelicansin isännäksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo