Tappara haki taisteluvoiton Raumalta

LIIGA / Raportti
Petteri Puhakka veivasi ottelun voittomaalin rangaistuslaukauksesta.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Torstai-illan ainoana kamppailuna pelattiin Raumalla kärkipään ottelu, kun sarjakärki Lukko isännöi Tampereen Tapparaa. Vierailija vei vauhdikkaassa ja pudotuspelihenkisessä ottelussa voiton maalein 2−1.

Kotijoukkue sai ensimmäiseen erään hyvän mahdollisuuden maalintekoon, kun Tapparan Waltteri Merelä ja Valtteri Kemiläinen ottivat kakkoset muutaman minuutin välein. Maalinteossa Lukon pelätty ylivoima ei kuitenkaan onnistunut.

Ottelu eteni kiihkeissä merkeissä, kun Lukon Matthew Abt taklasi Jori Lehterää laidan lähellä, mutta minuutteja ei tästä Abtille tuomittu – sen sijaan Abtille ja Veli-Matti Savinaiselle vihellettiin kahden minuutin jäähyt tilanteenjälkeisestä rähinästä.

Maalihanat aukesivat vihdoin ottelun puolenvälin jälkeen ajassa 30.17, kun Tappara hyödynsi Kim Niemisen saaman estämisjäähyn. Valtteri Kemiläinen tarjoili ja Niko Ojamäki tälläsi kiekon voimalla Lukon maaliin.

Tappara sai mahdollisuuden lisätä johtoaan, kun Philip Granath kaadettiin läpiajossa ja Petteri Puhakka asettui ampumaan rangaistuslaukausta. Puhakka veivasikin Artjom Zagidulinin mustallemakkaralle ja lirutti kiekon näyttävästi maaliin.

Kolmannessa erässä Tappara puolusti tavoilleen uskollisesti tiukasti eikä päästänyt Lukkoa monille hyville tekopaikoille. Ajassa 56.33 Lukko sai kuitenkin kaivatun kavennusmaalinsa, kun Otto Somppi ohjasi Samuli Piipposen laukauksen aivan Christian Heljangon nenän edestä maaliin. Osumaa tarkisteltiin videolta, mutta korkeaa mailaa tai häirintää ei löydetty.

Lukko haki lopussa ilman maalivahtia tasoitusta hurjasti ja muun muassa Shaun Heshkalla oli aivan avopaikka laittaa kiekko maaliin, mutta toista maalia ei kotijoukkueelle suotu. Tapparalle siis arvokas taisteluvoitto sarjaykkösen kotiluolasta lukemin 2−1.

Lukon Julius Mattila ei halunnut C Moren haastattelussa laittaa tappiota kotijoukkueen poissaolojen piikkiin.

− Yhtään kipeää miestä ei ollut tänään mukana. Olen ylpeä joukkueen esityksestä, taisteltiin ja kamppailtiin.

− Viimeksi Lahdessa meille meni viisi omiin ja tänään päästiin omaan hyvään puolustuspeliin taas kiinni. Viimeinen silaus jäi tänään puuttumaan, että saataisiin vielä kiekkoa verkkoon, murehti Mattila.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo