Lukko nappasi Tapparalta voiton avaimet vahvalla pelillä

Vili Saarijärvi iski jälleen maalin.
Kuva © Jarno Hietanen
Ottelusarjan toisessa osassa Raumalla nähtiin viihdyttävä kamppailu, joka päättyi Lukon voittoon lukemin 2–1.

Jos eilinen ottelusarjan avausosa oli maalirikas Tapparan juhliessa Nokia Arenalla voittoa lukemin 5–3, oli sarjan toinen näytös vähämaalisesta illasta huolimatta viihdyttävää näytöstä.

Lukko sai toiseen otteluun apua hyökkäykseen, kun Pavol Skalický teki paluun kokoonpanoon pelikiellon jälkeen. Charles Bertrand matkusti puolestaan Tapparan mukana Raumalle jättäen Petteri Puhakan kotisohvalle.

Lukko selvisi Tapparan alkurynnistyksestä

Maaliton avauserä oli alun Tapparan hallinnan jälkeen tasaista vääntöä. Avausminuuttien aikana Kyle Platzerin veto viuhui Artjom Zagidulinin olkapäästä ylärimaan.

Kyseinen maalipaikka sekä hetkeä sen jälkeen tullut rangaistus herättivät kotiyleisön riemuksi Lukon pelaamaan paremmin. Erän tasaisuutta kuvaa maalivahtien torjunnat, kun Zagidulinilla oli seitsemän ja Christian Heljangolla kuusi torjuntaa

Illan ensimmäinen rangaistus vihellettiin Oliver Sunille päähän kohdistuneesta taklauksesta, minkä seurauksena Lukko-hyökkääjä oli sivussa kahden minuutin ja käytöskympin ajan.

Tapparalla on ollut läpi kauden heikohko ylivoima, eikä joukkue saanut ainakaan vielä Raumalla sitä korjattua. Sunin taklauksen kohteena ollut Joona Luoto pystyi tärskyn jälkeen jatkamaan peliä normaalisti.

– Oli kovaa vääntöä. Paransimme peliä erän edetessä. Pitkät hyökkäykset ovat lääke Tapparaa vastaan, Lukon hyökkääjä Julius Mattila kertoi C Moren erätaukohaastattelussa.

Verkko heilui toisessa erässä

Toisessa erässä fyysisyys kasvoi entisestään laitojen ryskyessä. Molemmat joukkueet jatkoivat avauserästä tuttua hyökkäysvoittoista peliä, johon taklaukset toivat oman lisämausteensa.

Ottelun tuomaristo sai kuulla monet kerrat kunniansa, kun erän avauspuoliskon aikana he jättivät viheltämättä erinäisiin syihin vedoten kirvesrintojen pitkät kiekot. Toisen erän ainoan rangaistuksen nappasi Tapparan kokenut hyökkääjä Kristian Kuusela, mutta Lukko ei saanut ratkaisua aikaiseksi.

Paluun kaukaloon tehnyt Skalický iski tarkalla laukauksella ottelun avausmaalin, jota tarkisteltiin videolta maalin lähtiessä tilanteessa pois paikaltaan. Maalia ennen Lukolla oli hyvä vaihto käynnissä ja sama meno jatkui ajoittain osuman jälkeenkin.

Erän loppupuolen kamppailutilanteessa Arttu Ilomäen hanska jäi ilman omistajaansa jääntasolle Lukolle avautuneessa maalintekotilanteessa. Tästäkin tilanteesta äänekäs kotiyleisö antoi tuomareille huomionsa. Erän viimeisessä aloituksessa Scott Pooley loukkasi rannettaan, joka ei hyökkääjää hidastanut ja hän pystyi jatkamaan ottelua.

Kolmas erä tarjosi draamaa

Kolmas kaksikymppinen ei kerinnyt kulua kuin reilut kaksi minuuttia, kun Vili Saarijärvi sai rauhassa laukoa kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Hetki ennen maalia Heljanko ja Zagidulin nappasivat muutamia Urheiluruutu-torjuntoja.

Tappara sai tärkeän kavennusosuman Otto Leskisen laukauksen mennessä Zagidulinin torjunnan kautta verkkoon. Avausmaali avasi hieman Jussi Tapolan ryhmän peliä heikohkon ajanjakson jälkeen, mikä kuitenkin kostautui illan toisella rangaistuksella.

Vieraiden kapteeni Otto Rauhala pääsi alivoiman aikana läpiajoon, mutta Zagidulin kuitenkin nollasi yrityksen. Tämä oli ainoita positiivisia asioita kummankin joukkueen otteissa tämän kaksiminuuttisen aikana.

Ottelun loppupuoli oli Lukolta vankkaa puolustamista ja vastahyökkäyksiä. Tappara hallitsi kaukalon tapahtumia, mutta venäläisvahti ja isäntien puolustus selvittivät paineen. Harri Kainulaisen johtama viisikko saa varmasti ottelun jälkeen koko joukkueelta arvostusta, sillä he selvittivät väsyneillä jaloilla pitkän Tapparan hyökkäysmyllyn.

Tappara ei edes ilman maalivahtia tai aikalisän opeilla saanut tasoitettua ottelua, joten Lukko nappasi elintärkeän voiton, joten joukkueiden välistä sarjaa nähdään vähintään viiden ottelun verran.

Ottelusarjan kolmas kohtaaminen nähdään jo heti ylihuomenna 31. maaliskuuta Tapparan isännöidessä kamppailua.