Lukko kärsi kotiyleisön edessä ensimmäisen varsinaisen peliajan tappion – Loppuunmyydyn illan ratkaisijaksi nousi Petteri Puhakka

Petteri Puhakka teki joukkueensa molemmat osumat Raumalla.
Lukon ja Tapparan kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen pelattiin lauantaina loppuunmyydyssä Kivikylä-areenassa. Tappara haki pisteet kolmannen erän osumilla numeroin 2–1.

Liigan kärkipään kamppailu ennen maaotteluataukoa ratkesi kolmannessa erässä. Vierasjoukkueen kannattajia oli eksynyt paikalle neljän bussillisen verran ja tunnelma oli Rauman illassa mainio.

Kahden ensimmäisen maalittoman erän jälkeen, Petteri Puhakka nousi Tapparan voiton takuumieheksi kahdella maalillaan.

Ottelun ensimmäiset viisi minuuttia tarjosivat hyvät maalipaikat puolin ja toisin. Nämä hyvin pelatut tontit siunaantuivat Waltteri Merelälle ja Jere Karjalaiselle. Muuten avauserän maalipaikat jäivät vajaaksi.

Erän viimeisellä minuutilla Linus Nyman pelasi juonikkaasti jättösyötön kautta paikan Sebastian Revolle, jota koukittiin niin ettei mies päässyt kunnolla haastamaan Tappara-vahti Cristian Heljankoa. Tilanteesta jäähyn sai Patrik Virta.

Lukuun ottamatta kahta alivoimaa, Tappara hallitsi toisen erän ensimmäistä puoliskoa. Lähimpänä ottelun avausosumaa oli Mikael Seppälän viivatoimitus, joka osui maalirautoihin.

Jälkimmäisellä puoliskolla hirmuvireessä tällä kaudella ollut Artem Zagidulin torjui kuin tyhjästä patjallaan Jori Lehterän irtokiekosta tulleen laukauksen. Lukko sai pelistään kiinni erikoistilanteiden jälkeen, mutta kolmanteen erään siirryttiin silti maalittomassa tasatilanteessa.

Puhakka nousi ratkaisijaksi

Viimeisen erän alkuun Veli-Matti Savinainen hankki jo illan toisen ylivoiman Tapparalle. Tällä ylivoimalla mies itse pääsi nokikkain Zagidulinin kanssa, mutta kaatui maalinteon hetkellä tämän mailaan. Heti kyseisen erikoistilanteen päätyttyä Petteri Puhakka laukoi Tapparan johtoon.

Lukon Otto Somppi oli tämän jälkeen lähellä tasoitusta, mutta tolppa esti osuman synnyn.

Erän puolessa välissä Veli-Matti Vittasmäki rikkoi Anrei Hakulista rangaistuslaukauksen arvoisesti. Christian Heljanko kuitenkin pysäytti pistepörssin kärjen puikkoihin kohdistuneen laukauksen ja säilytti Tapparan johtoaseman.

Ottelun loppupuolella Petteri Puhakka huudatti alivoimalla loppuunmyytyä Tapparan fanipäätyä illan toisella osumallaan.

Lukon maalivahti Artem Zagiduliin ollessa pois maaliltaan Lukko onnistui vielä kaventamaan, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi. Lukko kärsi kotikaukalossaan kauden ensimmäisen varsinaisen peliajan tappion ja Tappara puolestaan siirtyi maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa.