Kokemus astui esiin lopussa − Koivisto osui neljä minuuttia ennen loppua

LIIGA / Raportti
Toni Koivisto ratkaisi voiton Lukolle.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Lukon ja Tapparan ottelussa edettiin pitkään maalittomassa tilanteessa. Ratkaisu saatiin kuitenkin varsinaisella peliajalla, kun Toni Koivisto iski voittomaaliksi jääneen osuman ajassa 55.38.

Heikki Liedes sai kiekon maalin takana, lähti yrittämään maalivahdista katsottuna vasemmalta, mutta kujn tie oli tukossa, hän palasi kentän toiselle puolelle. Lopulta rystykääntö Maksim Matushkinin ja Petteri Puhakan välistä meni maalille, ja Toni Koivisto suti paluukiekon ohi Christian Heljangon.

− Täytyy "Heselle" antaa kunniaa, että punnersi siitä kiekon kanssa. Odotin, että maalille tulee kiekko. Pyörähdin siitä ja pistin sisään, Koivisto kommentoi C Moren haastattelussa.

Aleksi Saarelan osuttua tyhjiin Lukko voitti ottelun 2−0. 28 kertaa torjuneelle maalivahti Lassi Lehtiselle nollapeli oli kauden kuudes.

Varovaista peliä

Molemmat joukkueet tulivat otteluun erittäin tiiviisti, eikä kumpikaan joukkue päässyt erityisen hvin maalipaikoille. Erän avauspuoliskolla Lassi Vanhatalo pääsi kertaalleen laukomaan varsin vapaasti paluukiekkoon, mutta sekin laukaus lähti kuitenkin parhaan sektorin ulkopuolelta.

Tappara sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Lukko-pelaaja sortui kahdesti aloituserikkeeseen. Charles Bertrandilla oli yksi vaarallinen maalipaikka, mutta tilanne säilyi maalittomana. Lukko sai myöhemmin erässä ylivoiman, joka ei hyvästä pyörityksestä huolimatta tuonut tulosta.

Erän viimeisellä minuutilla Anton Levtchi pelasi paikan Toni Utusella, ja paluukiekkoon pääsi Puhakka, mutta tälläkään kertaa kiekko ei mennyt maaliin, joten ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 0−0.

Toinen erä jatkoi pitkälti samanlaista varmaa pelaamista kuin ensimmäinenkin. Erä alkoi lievällä Tapparan hallinnalla, mutta sen jälkeen peli tasoittui. Erän käännyttyä jälkimmäiselle puoliskolleen Julius Mattila pääsi läpiajoonkin, mutta sen Heljanko Tappara-maalilla selvitti.

Tapparan Jiri Smejkal sai hienon tilaisuuden maalintekoon, kun Santtu Kinnusen laukaus kimposi päätylaidasta tarjottimelle. Kiekko livahti Lehtisen jalkojen välistä, mutta meni kuitenkin maalin ohi.

Kolmannessa erässä sama tahti jatkui, ja maalit olivat tiukassa. Koiviston maalin jälkeen Tappara lähti hakemaan tasoitusta ja vierasjoukkue otti maalivahdin pois reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Taistelu päättyi, kun Saarela nöyryytti Maksim Matushkinia luistelukilpailussa ja laittoi kiekon tyhjiin.

− Tämä oli tasainen peli, pudotuspelityyppinen taistelu, Koivisto arvioi ottelua kokonaisuutena.

Lukko otti merkittävän askeleen kohti runkosarjan voittoa. Koivisto ei nosta sitä tavoitteeksi, mutta myöntää samalla sen antavan hyvät lähtökohdat.

− Ei se niin ihmeellinen merkintä ole. Mutta jos runkosarjan voittaa, on se paras paikka lähteä pudotuspeleihin.

Tappara jatkaa länsirannikolla myös lauantaina, kun joukkue pelaa TPS:n vieraana. Lukon pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo