Runkosarjan voittaja Rauman Lukko pudotuspeleihin kahdeksan ottelun voittoputkessa – TPS:lle jobinpostia viimeisessä runkosarjaottelussa

LIIGA / Raportti
Rauman Lukko kruunattiin ensimmäistä kertaa sen historiassa runkosarjan voittajaksi seuran piste-ennätyksellä 127 pistettä.
Kuva © Timo Savela
Sarjatilanteen kannalta panoksettomassa kasitien kamppailussa haettiin kuitenkin asemia pudotuspeleihin. Lukko on voittanut aiemmista mittelöistä neljä TPS:n yhtä vastaan. Kavennusta ei turkulaisjoukkue saanut, kun ottelu päättyi kotijoukkueelle 3–0.

Molemmilta joukkueilta puuttui kokoonpanosta varotoimenpiteenä ja lepuutuksen vuoksi pelaajia, sillä ottelussa ei sarjatilanteen kannalta ollut enää panosta. Lukko sai sen sijaan takaisin Aleksi Saarelan, jolla on ollut pientä vaivaa. Henkilökohtaisella tasolla panosta oli, sillä pistepörssissä Daniel Audette sekä Josh Kestner olivat peräkkäin pisteen erolla ja täysin pistepörssin voittokamppailussa mukana.

Heti ottelun alusta turkulaisjoukkue pyrki tiiviisti estämään Lukon lähdöt hyökkäykseen, mutta muulloin ottelussa oli alkuhetkillä havaittavissa pientä varovaisuutta, sillä kukaan ei halunnut loukkaantua juuri ennen pudotuspelejä. Erän loppua kohden vauhti sekä taklaukset kuitenkin lisääntyivät ja tavoitteena oli kummallakin ehjän pelin pelaaminen ennen pudotuspelejä.

TPS otti ensimmäisessä erässä peräti kolme jäähyä, joista viimeisin meni hieman Lukon erän ainoan jäähyn päälle. Ylivoimalla oli Lukolla muutama hyvä tilaisuus ja kiekkoa kierrätettiin Audetten kautta koko ajan, mutta Robin Pressin poissaolo näkyi varsinkin ylivoimalla. Laukaukset menivät kuitenkin suhteellisen tasan ja avausmaali olisi voinut syntyä kummalle tahansa.

Liigan paras kotijoukkue

Toisen erän alkuhetkillä Lukon kakkoskenttä pääsi yrittämään kiekon lyömistä Karri Rämön taakse, mutta avausmaalia ei nähty. Lukon siniviivalla nähtiin myös törmäystilanne, jonka vuoksi Roni Sevänen joutui hetken aikaa keräämään itseään. TPS:n Eemil Viro koki saman kohtalon, kun laidan edustalla Sebastian Repo kaatui Viron jalkoihin ja Viro lensi laitaa päin. Nuori puolustaja joutui poistumaan pukukoppiin.

Kumpikaan joukkue ei ylivoimaansa hyödyntänyt. Lukko oli jo tekemässä historiaa kovalla alivoimaprosentillaan, mutta viimeisen reilun kymmenen ottelun otannalla alivoimaprosentti on ollut toisiksi huonoin. Ylivoimaa ei tarvittu, kun Eetu Koivistoinen iski kauden 44. pisteensä ja kasassa on näin kolmeen edelliseen peliin viisi maalia.

Kauaa ei tarvinnut odottaa toista maalia. Heikki Liedeksestä tuli joukkueen seitsemäs pelaaja, joka teki liigauransa ennätyspisteet, kun hän sai syöttöpisteen Mikko Petmanin maaliin. Petman riisti aiemmin kiekon omassa päässä, käynnisti hyökkäyksen ja lopuksi viimeisteli upean maalin. Petmanin peliäly on kehittynyt kuluneen kauden aikana ja nuori hyökkääjä on ollut varsinkin viimeisissä peleissä kovalla pelipäällä.

TPS:n kokoonpanossa oli käytettävissä loppupelissä viisi puolustajaa, kun Viron lisäksi Ville Lajunen joutui toisessa erässä jättämään ottelun kesken.

Lassi Lehtisen nimi toistuu tilastojen piikkipaikalla

Kolmas erä alkoi turkulaisten vahvalla pyörityksellä ja Lassi Lehtinen pääsi näyttämään torjuntataitojaan. Maaliverkko kuitenkin heilui toisessa päässä, kun turkulaisten puolustus ei päässyt siivoamaan kiekkoa ja kaksikko Pavol Skalický – Saarela pääsivät hyökkäykseen ja slovakkihyökkääjä sai lyötyä kiekon maaliin 20. kerran tällä kaudella.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, mutta ikävä loukkaantuminen sen sijaan. Petman sai ikävän osuman keskialueella ja oli pitkään polvillaan vaihtoaitiossa tuskaisen näköisenä. Tulevaisuus näyttää, tuliko panoksettomasta ottelusta kolmen pelaajan kauden viimeinen ottelu.

Illan ottelu oli Lehtisen kauden 35. ja voittoprosentti nousi illan voiton myötä 70 % tienoille. Lehtinen onnistui nappaamaan seitsemännen nollapelin myötä myös nollapelitilaston voiton yksin itselleen. Pistepörssin kärkikamppailussa mukana olleet Audette sekä Kestner jäivät ilman pisteitä, joten voitto suuntasi Hämeenlinnaan Petri Kontiolalle.

Raumalla kirjoitettiin kuitenkin historiaa siitä huolimatta, sillä joukkue voitti runkosarjan ensimmäistä kertaa seuran historiassa 127 pisteellä, mikä on seurahistorian uusi piste-ennätys.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo