Lukko rymisteli finaalisarjan tasoihin − Andrei Karejev joutui kiekkosateeseen

LIIGA / Raportti
Lukko tasoitti ottelusarjan vakuuttavalla esityksellä.
Kuva © Elmeri Elo/All Over Press

Ensimmäinen finaali päättyi TPS:n yllätysvoittoon Raunalla ja vei turkulaiset kahden voiton päähän Suomen mestaruudesta. Lukolla oli heti seuraavana päivänä mahdollisuus tasoittaa ottelusarja.

Raumalaiset tulivatkin sarjan toiseen otteluun sisuuntuneena ja sen kärkipelaajat olivat teroittaneet pelinystyränsä äärimmäiseen vireeseen. TPS:n ykköstykit sen sijaan eivät pystyneet vastaamaan huutoon samalla tavalla.

Ottelu alkoi vauhdikkaana, mutta toisaalta katkonaisena. Molemmat joukkueet pyrkivät rakentamaan nopeita hyökkäyksiä, mutta myös puolustukset olivat hereillä eikä maalien edustoille ollut asiaa.

Ruben Rafkin otti illan ensimmäisen rangaistuksen mailasta kiinnipitämisestä. Ylivoimansa aikana Lukko sai muutaman hyvän tilanteen, mutta TPS-maalille palannut Andrei Karejev oli valmiina työpaikallaan.

Lukko kaivoi maalit työnteon kautta

Kotijoukkue sai avauserän lopulla pitkän painejakson, jossa isot tykit Robin Pressin ja Vili Saarijärven johdolla nousivat esiin. Lukko pääsi aloittamaan myös toisen erän ylivoimalla.

Myös TPS pääsi toisessa erässä kokeilemaan ylivoimalla Lassi Lehtisen ohittamista, mutta yhtä Josh Kestnerin terävää vetoa enempää joukkue ei saanut luotua. Kun turkulaiset eivät saaneet maalia aikaiseksi, löi Lukko ison vaihteen silmään. Runkosarjan voittajat myllyttivät pitkiä hyökkäyksiä.

Hyvä tekeminen toi lopulta tulosta, kun Eetu Koivistoinen nousi laidalta keskelle ja kiskaisi kiekon etukulmasta ohi Karejevin. Osuma syntyi raumalaisten pelatessa ylivoimalla. Aleksi Saarela lisäsi isäntien johdon 2−0:aan vielä ennen toisen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä Lukko onnistui puolustamaan aktiivisesti ja tarvittaessa sitkeästi sekä uhrautuvasti, eikä se päästänyt TPS:ää hyörimään Lehtisen veräjällä. Erässä nähtiin myös ikävä yhteentörmäys, kun Markus Nurmen ja Lukáš Klokin reitit ristesivät keskialueella. Lukko-puolustaja linkutti tilanteen jälkeen vaihtoon.

Ottelu ratkesi, kun Heikki Liedes voitti aloituksen hyökkäspäädyssä ja pelasi kiekon Thomas Grégoirelle. Kanadalainen tempaisi salamannopean laukauksen TPS-verkkoon. Sebastian Repo kaunisteli lukemat 4−0:aan siirtämällä limpun tyhjän maaliin.

− Tiesimme, että meidän peli riittää. Eilenkin pelasimme voitosta. Luotimme siihen, että tänään voitamme. Olimme tänään valmiimpia kuin eilen, jolloin olimme jännittyneempiä. Kun saimme ensimmäisen kympin selvitettyä, pääsimme peliin kiinni ja olimme pelin päällä, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen totesi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Karri Rämö torjui avausfinaalissa TPS:n veräjällä 35 kiekkoa. Karejev pisti vielä paremmaksi koppaamalla 37 torjuntaa. Lehtinen napsi Lukon tolppien välissä 13 torjuntaa. Finaalisarja jatkuu maanantaina Turussa.

Muokattu: 8.5.2021, kello 19.31: Hämäläisen kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo