Lukko painosti, TPS teki maalit – Turun Palloseura voitti ensimmäisen finaaliottelun selvästi

LIIGA / Raportti
Lauri Pajuniemi onnistui Lukkoa vastaan kahdesti.
Kuva © Elmeri Elo / All Over Press

Lukon ja TPS:n finaalisarjan ensimmäinen kohtaaminen oli, kuten finaaliottelulta voi odottaa, intensiivinen ja fyysinen kamppailu, jota koristivat yllättävät ja upeat maalipaikat kaukalon molemmissa päissä.

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Lukko oli vahva alkuhetkistä lähtien. Maalinteon aloitti kuitenkin TPS ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, kun Henrik Larsson teki pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa. Lukko sai pari minuuttia myöhemmin tilaisuuden tasoittaa ottelun, kun Mikko Petman pääsi laukomaan aivan TPS-vahti Karri Rämön edestä, mutta Rämö onnistui torjumaan laukauksen.

Toisen erän alussa TPS sai käyntiin hetkellisen pyörityksen ja loi useita maalipaikkoja. Juuso Pärssinen pääsi laukomaan kahdesti ja Markus Nurmen kuti osui tolppaan, ennen kuin Topias Haapanen toimitti kiekon Lassi Lehtisen selän taakse ja siten lisäsi TPS:n johtoa. TPS tarjoili Lukolle kuitenkin todellisen kavennus- ja jopa tasoitusmahdollisuuden, kun Emil Viro sai 5+20 minuutin rangaistuksen polvitaklauksesta. Taklauksen kohteena ollut Kristian Pospisil talutettiin tilanteesta pukukoppiin, mutta hän palasi tositoimiin vielä ottelun aikana.

TPS:n viisiminuuttisen aikana Robin Press taiteili kiekon maaliin, minkä jälkeen momentum siirtyi selkeästi Lukolle. Lukko pääsi laukomaan toisessa erässä peräti 29 kertaa, kun TPS sai samassa ajassa aikaiseksi vain 11 laukausta. Lukko jatkoi painostustaan myös kolmannessa erässä.

Kummallakin joukkueella oli läpi ottelun upeita maalipaikkoja, mutta numerot pysyivät pienehköinä erityisesti Rämön huippuotteiden ansioista. Toisinaan torjunnoissa oli mukana myös tuuria, ja kiekko pomppi TPS:lle.

Lauri Pajuniemi tarjoili ottelun ratkaisuhetken seitsemän minuuttia ennen päätössummeria, kun hän laukoi kiekon näyttävästi Lukko-maaliin. Lukko sai vain minuuttia myöhemmin tilaisuuden kaventaa, kun TPS:lle vihellettiin rangaistus, mutta lähimpänä maalia kävi Aleksi Saarela, jonka laukaus osui ylärimaan. Pajuniemi osui kolmannessa erässä vielä toistamiseen ja viimeisteli loppunumeroiksi 1–4. Näin TPS onnistui nousemaan altavastaajan paikalta todelliseen yllätykseen ja ryöstämään Lukolta kotiedun. 

Lukon ja TPS:n välinen finaalisarja jatkuu Raumalla lauantaina. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo