Lukko niukasti TPS:ää parempi länsirannikon paikallispelissä – Repo voittomaalikilpailun ratkaisijana

Lukon Thomas Grégoire viimeisteli ottelussa kaksi maalia.
Kuva ©
Sarjakärki Lukko vankisti johtoaan voittamalla TPS:n 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen. Länsirannikon paikallisottelu oli vauhdikas ja tasainen.

Lauantai-illassa nähtiin Länsirannikon paikalliskamppailu, kun Lukko ja TPS iskivät yhteen Raumalla. Täksi kaudeksi Raumalta Turkuun siirtyneet Lassi Lehtinen ja Pavol Skalický palasivat entiseen kotihalliinsa vierasjoukkueen paidassa. Lähes loppuunmyyty Kivikylän Areena sai todistaa tasokkaan ja vauhdikkaan jääkiekko-ottelun, jonka kotijoukkue vei nimiinsä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3–2.

Hallinnan vaihtelua ja maaleja kahdessa ensimmäisessä

Ottelun avauserä oli vauhdikas. Kotijoukkue Lukko oli hienoisesti niskan päällä vyöryttäen hyökkäyksiään kohti Lehtisen vartioimaa TPS-maalia. Ottelun avausmaali nähtiin jo muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Lukon tehopuolustaja Thomas Grégoire laukoi Sebastian Repon aloitusvoiton päätteeksi kotijoukkueen 1–0 johtoon.

Erän lopulla TPS sai parempaa otetta ja Lauri Korpikoski tasoitti pelin 1–1:een. TPS sai maalista virtaa ja loi erän viime minuutit kovaa painetta Artjom Zagidulinin maalille. Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1–1.

Toisessa erässä osat kääntyivät. Vierasjoukkue TPS oli aktiivisempi osapuoli ja vei peliä. TPS:n vahva pelaaminen toi palkinnon johtomaalin muodossa Martin Johanssonin onnistuttua läpiajon päätteeksi viimeistelemään lukemiksi 2–1. Lukko nousi tasoihin aivan erän loppuhetkillä Grégoiren tehtyä illan toisen maalinsa. Näin toiselle erätauolle lähdettiin lukemissa 2–2.

Vasta voittomaalikilpailu toi ratkaisun

Lukko otti jälleen ohjat kolmannessa erässä ja painoi peliä TPS-päätyyn. Grégoirelle tarjoutui mahdollisuus kypärätemppuun, mutta kanadalaispuolustajan laukaus meni ohi maalin. Erän edetessä pelin virtaus tasoittui ja myös TPS pääsi hätyyttelemään Zagidulinin vartiomaa Lukko-maalia.

Erän lopulla Lukko haki vimmalla voittomaalia ja lisäsi painetta TPS-päädyssä, muttei onnistunut hyvistä paikoistaan ja viime minuutin ylivoimastaan huolimatta ohittamaan hyvin torjunutta Lehtistä.

Lukko pääsi aloittamaan jatkoerään edenneen ottelun ylivoimalla Michael Dal Collen huitomisjäähyn jatkuttua vajaan minuutin jatkoerän puolelle. Ratkaisumaalia ei kuitenkaan syntynyt jatkoajalla ja ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa Lukolta onnistuivat Jere Karjalainen ja Repo Mikael Pyyhtiän ollessa TPS:n ainoa onnistuja.

Ratkaiseva maali merkittiin Repon nimiin. Näin kotijoukkue pääsi tuulettamaan voittoa tiukan kamppailun päätteeksi lukemin 3–2 ja jatkaa Liigan kärjessä.

Oikaisu: TPS:ltä voittomaalikilpailussa onnistui Mikael Pyyhtiä, eikä Lauri Korpikoski, kuten raportissa virheellisesti alun perin uutisoitiin.