Lukko kaatoi niukasti TPS:n laadukkaassa kärkikamppailussa

Pavol Skalický oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Rauman perjantai-ilta tarjosi laadukasta kiekkoa. Heikon avauserän pelannut TPS tarjosi lopulta todellisen haasteen Lukolle.

Kotijoukkue lähti totutusti sarjan kärkipaikalta illan TPS-otteluun. Lukko hävisi keskiviikkona HIFK:lle Helsingissä lukemin 1–0. Raumalaisten sarjajohto on tällä hetkellä seitsemän pistettä, joten runkosarjan voitto ei ole enää mitenkään varmaa. Päävalmentaja Pekka Virta on edelleen koronatartunnan takia sivussa joukkueen vahvuudesta.

Lukko on muokannut hieman hyökkäysketjujaan. Keskiviikkona sivussa ollut Anrei Hakulinen palasi ykkösketjuun. Myös kokenut Toni Koivisto palasi kokoonpanoon. Lukko sai ennen ottelua huonoja uutisia, sillä hyökkääjä Aleksi Saarela ei pystynyt pelaamaan illan ottelussa.

Vierailija TPS:llä on käynnissä hieman hankalampi jakso. Viimeisestä viidestä ottelusta Palloseura on voittanut vain kaksi. Keskiviikkona TPS taipui kotonaan Kärpille lukemin 3–4.

Kärpät-ottelussa loukkaantunut Ruslan Ishakov oli sivussa illan Lukko-ottelusta. Sen sijaan Joel Janatuinen palasi takaisin TPS:n hyökkäykseen. Palloseuran maalilla aloitti Andrei Karejev.

Lukko hallitsee

Avauserä käynnistyi todella tasaisesti. TPS puolusti tiiviisti keskustaa, ja Lukko ei päässyt hyödyntämään omaa vahvaa hyökkäyspeliään.

TPS:n kultakypärä Josh Kestner sai ottelun alkupuoliskolla iskettyä kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin lopulta, sillä Petteri Wirtasen katsottiin häirinneen Lukko-vahti Lassi Lehtistä.

Hylätyn maalin jälkeen Lukko otti selvästi pelin haltuunsa. Lukko pääsi useasti vauhdilla hyökkäämään, ja raumalaisten syöttöjen laatu parani huomattavasti. TPS pääsi iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mutta Juuso Pärssisen tolppalaukausta lähemmäs ei TPS päässyt. TPS:n hyökkäyspeli oli avauserässä varsin vaatimatonta, ja siihen varmasti vaikutti usea avainhyökkääjän poissaolo.

Lukko siirtyi ylivoimalla 1–0-johtoon, kun Daniel Audetten loistavan syötön seurauksena Robin Press laukoi kiekon tulisesti Palloseuran maaliin. Osuma oli puolustajien maalipörssin kärkinimelle jo kauden 13:s.

TPS kaivoi kulmahampaat esiin

Toiseen erään luisteli aivan erinäköinen TPS. Turkulaiset tulivat todella määrätietoisesti toisen erän alkuun, ja terävien avausvaihtojen jälkeen ajassa 21:28 Johan Ivarsson laukoi komeasti 1–1-tasoituksen.

Maalin jälkeen TPS jatkoi aktiivista karvausta, ja Lukko-puolustajat olivat todella suurissa hankaluuksissa. Erityistä kunniaa on jaettava Palloseuran ykkösketjulle, joka loi jokaisessa vaihdossa painetta Lukon päätyyn. Varsinkin Juuso Pärssisen älykäs pelaaminen oli upeaa seurattavaa. TPS pääsi toisessa erässä pelaamaan kaksi kertaa ylivoimalla, mutta liian hidas pelinrakentelu vei parhaan terän ylivoimasta.

Lukko kadotti toisessa erässä otteensa täysin. Raumalaisten kiekollinen peli oli huolimatonta, ja varsinkin kiekottomien pelaajien liike oli selvästi TPS:ää heikompaa. Toisen erän loppupuolella Lukko sai hieman pelistään kiinni, ja Eetu Koivistoinen oli todella lähellä viedä kotijoukkueen johtoon, mutta TPS-vahti Karejev oli maalillaan erinomainen.

Molemmat hamuavat voittoa

Ottelun kolmas erä oli todella hyökkäysvoittoinen. Laadukkaita maalipaikkoja nähtiin todella paljon, mutta molemmat maalivahdit olivat maalillaan erinomaisia. Paras paikka nähtiin, kun Sebastian Repo pääsi nousemaan laidasta, mutta raumalaisten harmiksi Revon laukaus osui ainoastaan tolppaan. TPS:llä oli myös paikkansa, mutta varsinkin Joel Janatuisella oli muutama oiva tilaisuus tehdä maali. Vauhdikas erä ei kuitenkaan tarjonut maaleja, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta loistavat maalivahdit estivät maalintekoyritykset.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli isäntien Pavol Skalický, ja näin lisäpiste jäi Raumalle.

Lukko pelaa seuraavan kerran huomenna Sportin vieraana. TPS kohtaa huomenna kotikaukalossaan JYPin.