Erinomaisesti pelannut Lukko löi tehottoman TPS:n jälleen

LIIGA / Raportti
Lukko oli TPS:ää parempi kahdesti peräkkäin, sekä Turussa että Raumalla.
Kuva © Timo Savela
Vierasjoukkue TPS:ää ei voinut syyttää yrityksen tai työnteon puutteesta, vaan Lukko oli yksinkertaisesti parempi. Ottelu päättyi lukemin 5–1.
Lähtökohdat 

Lukko on aloittanut kautensa väkevästi ja lähti lauantain otteluun runkosarjan kolmannelta sijalta. Alla oli torstainen voitto TPS:stä Turussa. Tuolloin maalia vartioi Oskari Setänen, mutta lauantain otteluun maalille vaihdettiin Lassi Lehtinen.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtisen peli ei ollut virheetöntä, mutta se riitti. Hän sai paljon apuja puolustukselta, mutta joutui erityisesti kolmannessa erässä tekemään töitä pitääkseen maalin puhtaana.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus- ja alivoimapelaamisessa Lukko on yksi Liigan kärkijoukkueista, ja samaa laadukasta puolustamista nähtiin lauantaina. Vaikka TPS painoi välillä kovaakin, Lukon vahva puolustus- ja viisikkopelaaminen esti monien maalien synnyn.

Hyökkäyspelaaminen 

Parasta Lukon hyökkäyspelaamisessa oli tehokkuus. TPS hallitsi toisinaan kenttätapahtumia, mutta Lukko oli se, joka teki paikoista maalit. Erityisen kuuma oli kakkosketju Jonne TammelaPathrik WesterholmPonthus Westerholm.

Erikoistilanteet 

Lukon alivoimapelaaminen oli erinomaista, ja se loi alivoimalla jopa paikkoja.

Lähtökohdat 

Perjantaina TPS hävisi Lukolle kotonaan 1–3 ja lähti lauantain ottelussa hakemaan Raumalta revanssia.

TPS:n alkukausi on ollut vaikea erityisesti kotikaukalossa, mutta vieraissa voittoja on tullut herkemmin. Joukkueen kapteeni Lauri Korpikoski aloitti kauden väkevästi mutta viimeisimmissä peleissä pisteitä ei ole tullut lainkaan.

Maalivahtipelaaminen 

TPS:n maalilla Rasmus Tirronen ei ollut suurin syy tappioon muttei myöskään pelannut huippuottelua. Erityisesti Lukon nopeissa hyökkäyksissä ja yllättävissä käännöksissä hän joutui taipumaan.

Puolustuspelaaminen 

Maalinteon tehokkuuden lisäksi puolustuspelaaminen oli osa-alue, jolla TPS jäi selvästi kakkoseksi. Esimerkiksi Lukon ensimmäisessä maalissa Eero Elo jätettiin täysin vapaaksi TPS:n maalin eteen.

Hyökkäyspelaaminen 

Tehottomuus vaivasi maalintekoa – jälleen kerran. Kolmosketjun tutkapari Markus NurmiTeemu Väyrynen väläytteli ottelun alkupuoliskolla ja Nurmi onnistuikin tekemään joukkueen ainoan maalin. Ykkösketjun Ilari Filppula oli tavanomaisen juonikas mutta jäi nollille ja sortui välillä virheisiin.

Ottelun ratkaisu 

Lukko tuli otteluun väkevästi, meni johtoon ajassa 04:21 ja pysyi johdossa ottelun loppuun asti. Vaikka TPS ei ollut huono, Lukko oli selvästi parempi pelin jokaisella osa-alueella, erityisesti puolustuspelaamisessa sekä maalinteon tehokkuudessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo