Äijänsuolla runsasmaalinen juhlaottelu – TPS nappasi hallitsevan mestarin päänahan vahvojen yksilöiden johdolla

Kausi aloitettiin tuttuun tapaan finaaliuusinnalla ja tunnetta ei peitelty.
Uuden liigakauden lähtölaukaus ammuttiin Raumalla, kun viime kauden liigafinalistit kohtasivat toisensa. TPS otti sekavasta ottelusta maukkaan avausvoiton lukemin 5–3.

Ennen aloituskiekon pudottamista muisteltiin loppuunmyydyllä Äijänsuolla Lukon mestaruuteen päättynyttä viime kautta. Koko yleisön taputtaessa nostettiin hallin kattoon yhdessä tuoreen mestaruusviirin kanssa myös uudistettu vuoden 1963 -viiri.

Ottelun alettua turkulaiset pääsivät heti lyömään luun kurkkuun uusien hankintojen johdolla. Vierasjoukkue karkasi kahden maalin johtoon alle neljän minuutin pelin jälkeen Tyler Steenbergin ja Mich Hultsin maaleilla. Marko Virtanen otti välittömästi aikalisän saadakseen epävarmasti aloittaneen kotijoukkueen rivit ruotuun.

Aikalisä tuotti tulosta maalin muodossa, kun Vili Saarijärvi pääsi lyömään kiekon takakulmalta tyhjään rysään. Maalillaan Andrej Karejev otti jo kiekon haltuunsa, mutta pikkumusta lipsui varusteiden alta suoraan Saarijärven lapaan.

Vauhdikas ensimmäinen erä sai jatkoa ja maaleja iskettiin liukuhihnalta. Elmeri Erosen lähettämä kaaliperhonen löysi tiensä maaliin Lehtisen ollessa täysin tietämätön sen sijainnista. Maalia tarkasteltiin videolta, mutta tuomarit eivät hylkäysperusteita löytäneet.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä viisi maalia. Viidennen iski Lukon Mikko Petman, joka jätettiin vartioimatta maalin edustalle. Erä oli kokonaisuudessaan odotetun sekava ja kummallekin joukkueelle tuli merkkausvirheitä sekä harhasyöttöjä, mitkä voidaan laittaa hermostuneisuuden piikkiin.

Tunnetta, tuohtumista ja taklauksia

Toisen erän alku oli pitkälti ensimmäisen kaltainen. TPS:n apukapteeniksi nimetty Juuso Pärssinen pääsi iskemään kauniin laukauksen suoraan yläkulmaan ylivoimalla ja TPS karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Yleisön paluu lehtereille toi odotetun lisämausteen ja tunteet alkoivat kuumeta. Turkulaisten ylivoima olikin kolmen samassa ajassa vihelletyn rangaistuksen lopputulos. Ottelun aikana tapahtui koko ajan. Etenkin tuttu kuumakalle Kristián Pospíšil kävi kuumana moneen otteeseen.

Pelaajia oli päästä läpiajoon jatkuvalla syötöllä ja hetkeä myöhemmin toisaalla tuli kovaa taklausta niskaan. Lisäksi molempien maalivahtien otteissa oli havaittavissa epävarmuutta.

Ottelun seitsemäs maali oli paluumuuttaja Arttu Ilomäen käsialaa kiekon pompatessa jälleen Karejevin patjoista. Lukon pelaajat kokivat myös kovia erän aikana, kun ensin Pavol Skalický sai kiekon kasvoihin ja Thomas Grégoire otti osumaa taklaustilanteessa, minkä johdosta Noel Pietilä pääsi kentälle.

TPS piti etumatkansa

Viimeisen erän alkupuoliskolla kotijoukkue alkoi saada kiekkokontrollin kautta hallintaa itselleen ja pelinkuva muuttui. TPS pysyi kuitenkin tiukasti maalin etumatkalla ja sai myös luotua pitkiä hyökkäyksiä.

Ottelun loppuhetkillä raumalaiset pyrkivät tasoittamaan ottelua ja Ilomäen kentällä olikin syntymässä maalipaikka, mutta puolustus pelasi Linus Nymanin laukaisupaikan pois ja siivosi kiekon muualle.

Ison maalin heti Lukon maalipaikan jälkeen teki kuitenkin turkulaisjoukkue ja lukemiksi vaihtui 3–5. Markus Nurmi nappasi kiekon Samuli Piipposelta puolustussiniviivalla ja polki laidasta puoliksi läpi iskien kiekon lopuksi sisään pienestä kulmasta.

Kotijoukkue ei saanut enää kavennusmaalia aikaiseksi ja TPS nappasi Raumalta mestarin päänahan ja maukkaan voiton. Lopulta kokonaisuutta tarkastellessa vierasjoukkue oli selvästi vahvempi rohkeita pelillisiä liikkeitä tehneiden loistavien yksilöiden johdolla.