Robin Press laittoi stopin värikkäälle maali-ilottelulle Raumalla

Robin Press pelasi uransa 100. liigaottelun, ja iski ylivoimamaalin sekä voittomaalin rangaistuslaukauskilpailussa.
Kuva © Juuso Koro
Joukkueiden asetelmia haettiin jo viime viikolla Vaasassa. Tuolloin Lukko hallitsi kahta takaiskumaalia lukuun ottamatta kiekollista peliä. Tiistaina Sport oli Raumalla viisikkopelissä vahvempi ja tapahtumien täyteinen ottelu päättyi raumalaisten voittoon rangaistuslaukauskilpailun jälkeen 5–4.

Vili Saarijärven palasi Lukon riveihin lähes kuukauden tauon jälkeen. Raumalaiset saivat salama-alun otteluun Pavol Skalickýn haistaessa pakki-pakki -syötön ja polkaistua läpiajoon heti keskialueen aloituksen jälkeen.

Ennen erän puoliväliä Lukon kehuttu alivoima sen sijaan sai kolhun, kun Sebastian Stålberg iski etukulmasta kiekon sisään yllättäen Oskari Setäsen. Sportin ykköskenttä namutteli johtomaalin aivan erän loppupuolella ja Janne Keränen pääsi iskemään vanhaa seuraansa vastaan. Osumaan syöttöpisteen merkkautti  niin ikään Lukkoa edustanut Olavi Vauhkonen, joka sai pisteen myötä täyteen 200 pistettä Liigassa.

Erikoistilannepelaamisen merkitys

Jesse Paukku pääsi rikkomaan oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä iskiessään maalin aivan toisen erän alkuhetkillä. Paukku pääsi napauttamaan kiekon yli Setäsen vahvan hyökkäyksen päätteeksi, kun Lukko puolusti löysästi omalla alueellaan.

Robin Pressille illan liigaottelu oli uran sadas. Pistekeskiarvolla mitattuna samaisen ottelumäärän rajoissa Press on ollut 2010-luvun puolustajista neljänneksi tehokkain. Press päätti juhlistaa rajapyykkiä iskemällä jo kauden 15. maalinsa ja yhdeksännen ylivoimamaalinsa.

Jos Sport iski pukukoppimaalin ensimmäiseen erään, iski Thomas Grégoire vastavuoroisesti toisessa erässä pukukoppimaalin ylivoimalla. Daniel Audette nousi illan toisen syöttöpisteensä myötä 37 pisteeseen ja pistepörssissä jaetulle toiselle sijalle.

Vaikka Sport oli illan ottelussa viisikkopelissä kotijoukkuetta vahvempi, oli erikoistilannepelaamisella suuri rooli illan ottelussa, kun peräti viisi maalia syntyi yli- tai alivoimalla. Eetu Koivistoinen pääsi ensin lyömään rikki vanhan maaliennätyksensä alivoimalla iskien 18. maalinsa. Saman jäähyn aikana Sport kuitenkin tuli lähes välittömästi tasoihin, kun maalintekijänä kunnostautui toistamiseen Janne Keränen.

Värikkään ottelun ratkaisumaalia haettiin jatkoajalta ja lopulta aina rangaistuslaukauskilpailusta saakka. Sport vaihtoi maalilleen Niko Hovisen. Lopulta sankariksi nousi ruotsalaispuolustaja Press, joka onnistui ainoana maalinteossa. Voiton myötä raumalaisten kotivoittoputki jatkuu, ja joukkue on hävinnyt kotonaan ainoastaan kerran tällä kaudella.