Lukko katkaisi Sportin orastavan voittoputken – Henri Ikonen onnistui maalinteossa kahdesti

Thomas Gregoire nousi puolustajien pistepörssin kärkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Raumalla nähtiin vauhdikas ja varsin fyysinen ottelu Lukon ja Sportin välillä. Kolmannessa erässä ratkaisevat maalit tehnyt Lukko voitti lukemin 5–2.

Ensimmäisen erän pari ensimmäistä minuuttia olivat Lukolta vahvaa hallintaa, mutta tämän jälkeen Sport otti otetta pelistä. Sport onnistui tekemään myös ottelun avausmaalin, kun Henrik Eriksson iski Lukko-vahti Artjom Zagidulinin torjunnasta tulleen irtokiekon verkkoon.

Sportin johto ei kauaa kuitenkaan kestänyt, kun Lukon Henri Ikonen iski maalinedustalta pari kertaa yritettyään tilanteeksi 1–1. Tasoitusmaalin myötä pelin painopiste siirtyi selvästi Sportin puolustusalueelle.

Lukko siirtyi 2–1-johtoon alle minuutti tasoitusmaalin jälkeen. Sportin puolustaja pääsi vain osittain Josh Kestnerin syöttöön väliin ja kiekko lipui sopivasti Linus Nymanin luistelulinjalle. Tästä Nyman pääsi siirtämään kiekon maaliin Sport-vahti Rasmus Reijolan jalkojen välistä.

Lukon paineistus jatkui erän loppuun saakka ja Sport sortui jäähyilyyn. Ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta Lukolle ja toiseen erään siirryttiin tilanteesta 2–1.

Sportin taistelu ei riittänyt

Toisessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa. Myös toinen erä oli pääosin Lukon hallintaa, mutta myös Sport sai aikaiseksi joitain hyviä pyörityksiä.

Sport onnistui tasoittamaan ottelun ajassa 27.40. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Teemu Väyrynen iski kiekon maaliin Janne Keräsen esityöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lukon Ikonen onnistui maalin kulmalta tekemään ottelun toisen maalinsa.

Molemmat joukkueet saivat vielä joitakin paikkoja erän jälkimmäisellä puoliskolla, mutta eivät onnistuneet maalinteossa. Näin kolmanteen erään mentiin tilanteesta 3–2.

Lukko ratkaisi kolmannessa erässä

Kolmannen erän alkuun Lukko pääsi pyörittämään ylivoimaa, joka tuotti tällä kertaa tulosta. Jere Karjalaisen kova lyöntilaukaus painui vastustamattomasti Reijolan selän taakse. Esityön maaliin teki Thomas Gregoire, joka tämän myötä nousi puolustajien pistepörssin kärkeen.

Erässä nähtiin myös ikävä tilanne, kun vaikutti siltä, että Liiga-uransa 400. ottelua pelannut Sportin Shaun Heshka loukkaantui taklaustilanteessa. Sportin onneksi Heshka palasi vielä vaihtopenkille, joten pahasta loukkaantumisesta ei ollut kyse.

Lukko meni jo kolmen maalin johtoon, kun Niklas Ylitalo siirsi kiekon maaliin Sport-puolustajan luistimen kautta. Ottelun loppu oli lähinnä enää pelailua eikä maaleja enää nähty, joten Lukko voitti Sportin loppulukemin 5–2.