SaiPa katkaisi tappioputkensa ja haki kolme pistettä Raumalta ensi kertaa vuoden 2018 jälkeen

SaiPa katkaisi neljän ottelun tappioputken 40 torjuntaa keränneen Niclas Westerholmin johdolla.
Raumalla juhlistettiin 85-vuotiasta Lukkoa. Juhlaottelussa vastaan asettui Lukon entisen päävalmentajan Pekka Virran luotsaama SaiPa. Vierasjoukkue puolusti ahkerasti ja vei pisteet lukemin 4–2.

Illan ottelu aloitettiin juhlallisuuksilla ja historian muisteluilla, kun Raumalla juhlistettiin 85-vuotiasta seuraa. Lukossa historiaa kirjoittaneen päävalmentajan Pekka Virran luotsaama SaiPa saapui ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana Raumalle.

Lappeenrantalaiset menivät nopeasti johtoon alle minuutin pelin jälkeen ylivoimalla Kalle Maalahden maalilla. 13 minuuttia myöhemmin vierasjoukkue tuplasi johtonsa Oliver Okuliarin iskiessä kiekon ohi Samuel Jukurin. Joukkueen kultakypärää kantava Ville Petman käväisi erän aikana pukukopin puolella, mutta pystyi palaamaan otteluun.

Toisen erän ensimmäisellä puoliskolla SaiPa oli hallitsevampi osapuoli ja puolusti tiiviisti johtoaan. Ajoittain koko viisikko oli syvällä puolustusalueella. Paikkoja oli molemmilla, mutta SaiPa syöksyi aktiivisemmin irtokiekkoihin ja blokkasi laukauksia.

Maaleja maalien perään

Kotijoukkue Lukko pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta ainoana puolustusasemissa ollut Maalahti sai blokattua Anrei Hakulisen syöttöyrityksen. Lisäksi SaiPan puolustukselle tuli muutamia virheitä, joiden ansiosta Lukon joukkueesta paikkoja aukeni esimerkiksi Oliver Sunille, joka iski kiekon tolppaan.

Kaksi minuuttia ennen erän loppua Lukon painostus tuotti tulosta, kun Linus Nyman iski kiekon väkisin maaliin. Kavennusmaali näytti jäävän lyhyeksi lohduksi, kun SaiPa pääsi jälleen kahden maalin johtoon. Ville Vainikaisen komea rannelaukaus yllätti Jukurin ja lukemiksi vaihdettiin 3–1.

Kahden maalin johto ei kuitenkaan kauaa pitänyt, sillä vain 34 sekuntia myöhemmin Sami Päivärinta iski liigauransa toisen maalin ja lukemat vaihtuivat 3–2:een. Näin ollen Raumalla iskettiin reiluun minuuttiin kolme maalia.

SaiPan Lukko-kirous poikki

Kolmannen erän teemana oli SaiPan puolustuskamppailu ja Lukon missiona oli tasoitusmaalin iskeminen. SaiPa on joukkueista ottanut eniten kahden minuutin rangaistuksia ja joukkue otti myös rangaistuksen kolmisen minuuttia ennen loppua.

Lukko ei viimeistä oljenkorttaan saanut käytettyä ja joukkue sai myös jäähyn viimeisellä minuutilla. Vierasjoukkueen voiton takeena oli erinomaisen pelin pelannut Niclas Westerholm, joka nappasi peräti 40 torjuntaa.

Veikko Loimaranta sai iskettyä vielä viimeisen niitin tyhjään maaliin, joten loppulukemiksi merkittiin 4–2. Lukko oli ennen illan ottelua voittanut SaiPan yhdeksän kertaa putkeen ja SaiPa nappasi Raumalla kolme pistettä viimeksi lokakuussa 2018.