SaiPa kaatoi Lukon Tuohimaan johdolla - Maalipaikkojen tuhlailu kävi kalliiksi

LIIGA / Raportti
Frans Tuohimaa ryösti voiton SaiPalle.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
SaiPa palasi voittojen tielle vakuuttavasti esiintyneen Frans Tuohimaan johdolla. ottelua selvästi hallinnut Lukko puolestaan tuhlaili maalipaikkoja läpi illan.
Lähtökohdat 

Neljällä tappiolla kauden aloittanut Lukko on päässyt viime otteluissa voittojen makuun. Voittojen takeina ovat olleet parantunut maalinteon tehokkuus sekä ykkösmaalivahdin viittaa sovitteleva Lassi Lehtinen.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtisen ilta ei ollut kovinkaan työntäyteinen. Avauserässä pientä haparointia, jota SaiPa ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Muutoin varmaa suorittamista SaiPan vähissä paikoissa. Tyler Morleyn maalille Lehtinen ei voinut käytännössä mitään.

Puolustuspelaaminen 

Lukko katkaisi SaiPan hyökkäykset usein jo keskialueelle. Etenkään maalinedustalle ei sputnikeilla ollut juurikaan asiaa.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko loi etenkin avauserässä lukuisia huippupaikkoja, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Kiekonhallinta jatkui myös muissa erissä, mutta huippupaikat jäivät vähemmälle.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla raumalaiset eivät juuri maalipaikoilla juhlineet, ja SaiPa oli päästä jopa kahdella miehellä karkuun alivoimalla toisessa erässä. Lukon alivoima puolestaan oli uhrautuvaista. Esimerkiksi maalitilanteessa oli pienestä kiinni, ettei Janne Niskala olisi ehtinyt kiekon tielle.

Lähtökohdat 

Loukkaantumisten runtelema Sputnik-lauma on hävinnyt viimeiset kaksi otteluaan selvin lukemin. Joukkue on myös onnistunut maalinteossa ainoastaan kertaalleen näissä otteluissa, vaikka paikkoja on riittänyt. Hieman helpotusta sairastuvalta saatiin perjantaina, kun Vladimir Denisov pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa piti varsinkin avauserässä SaiPaa mukana lukuisilla paraatipelastuksillaan. Kauden ensimmäinen nollapeli irtosi lopulta 29 torjunnalla.

Puolustuspelaaminen 

Lappeenrantalaisjoukkueen puolustajilla piti kiirettä vikkelien raumalaisten kanssa, ja Lukon hyökkääjät pääsivät useaan otteeseen vapaina maalinedustalle. Toisessa ja kolmannessa erässä sputnikit saivat rivejään kasaan ja keskusta tukittiin tuttuun tapaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Joukkue ei saanut rauhoitettua hyökkäyspelaamistaan kunnolla oikein missään vaiheessa. Santeri Virtasen ketjun pienoinen pyöritys aiheutti kuitenkin Lukolle illan ainoan jäähyn. Samainen kenttä sai pyöritystä aikaan myös päätöserässä.

Erikoistilanteet 

SaiPa onnistui maalinteossa aivan jäähyn viime sekunneilla. Nopean kiekonliikuttelun päätteeksi Tyler Morley pääsi kauhomaan kiekon takatolpalta maaliin. Myös keltamustien alivoima toimi läpi illan hyvin eikä suurempaa hätää ollut oikeastaan missään vaiheessa.

Erikoista 

Lukko laukoi ottelussa yhteensä kuusikymmentä kertaa. Näistä kudeista alle puolet suuntautui Frans Tuohimaan maalia kohti.

Ottelun ratkaisu 

Lukon tehottomuus koitui sen kohtaloksi. SaiPa puolestaan käytti ainoan ylivoimansa arvokkaasti hyödyksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo