Lukon voittoputki sai jatkoa SaiPan kustannuksella – Jere Karjalaiselle hattutemppu

Liigaa johtavan Lukon ykkösketju oli jälleen tehokkaana.
Sarjaa johtava Rauman Lukko venytti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Lukon Jere Karjalainen viimeisteli ottelussa uransa toisen hattutempun. Ottelun loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 6–2.

Tiistai-iltana Raumalla kohtasivat sarjajohtaja Rauman Lukko sekä piristymisen merkkejä viime peleissä esittänyt Lappeenrannan SaiPa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun voittoputkessa SaiPan voittoputken ollessa kolmen ottelun ja Lukon neljän ottelun mittainen.

Joukkueet tarjosivat vauhdikkaan ottelun, jossa ei liikaa peruuteltu. Kotijoukkue Lukko loi aktiivisella pelillään lukuisia maalipaikkoja ja viimeisteli hyvällä prosentilla. SaiPalla oli omat hetkensä ottelussa, mutta maaleja se ei onnistunut tekemään yhtä tehokkaasti. Liigaa johtava Lukko pidensi voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi lukemin 6–2.

Neljän maalin avauserä

Lukko otti ottelun hallinnan heti alusta ja kontrolloi avauserää. Ottelun avausmaali syntyi Liigan pistepörssiä johtavan Anrei Hakulisen lavasta ajassa 6.37. Lukko-kapteeni siirsi Niclas Almarin laukauksesta tulleen irtokiekon ohi SaiPa-maalivahti Niclas Westerholmin.

Avauserän ja Lukon toisesta maalista vastasi puolustaja Tarmo Reunanen, jonka viivalaukaus löysi tiensä SaiPa-maaliin perukoille ajassa 11.35. Lukko teki erän loppupuolella vielä kolmannen maalin, jonka viimeisteli hyökkääjä Jere Karjalainen. Lukon aktiivisen karvauspelin tuloksena seurannut maali syntyi ajassa 16.42.

SaiPa kavensi pelin 3–1:een erän lopussa, kun sille tuomittiin rangaistuslaukaus Reunasen rikottua läpiajoon päässyttä SaiPan Valtteri Lipiäistä. SaiPan kavennusmaalin rangaistuslaukauksesta viimeisteli Ville Meskanen.

Avauserä toi myös valitettavaa jobinpostia Lukolle Josh Kestnerin loukattua jalkaansa ja jätettyään ottelun kesken alle kymmenen minuutin pelin jälkeen.

Lisämaaleja ja pääosumia toisessa

Lukko jatkoi maalitehtailuaan heti toisen erän alussa, kun Gabriel Fontaine ohjasi Thomas Grégoiren viivalaukauksen ohi SaiPa-vahti Westerholmin.

Vain puolitoista minuuttia tästä SaiPa nousi jälleen kahden maalin päähän Gustav Olhaverin siirrettyä irtokiekon puolityhjään Lukko-maaliin. Vahvan esityön maaliin teki Jaedon Descheneau, jonka haaston kautta kiekko ajautui Olhaverille.

Maalit eivät jääneet tähän, vaan erätauolle lähdettiin Lukon 5–2 johdossa Karjalaisen viimeisteltyä illan toisensa ajassa 38.51. Lukko-puolustajat Grégoire ja Almari merkkauttivat illan toiset syöttöpisteet Karjalaisen maaliin.

Maalien lisäksi toisessa erässä nähtiin kolme kyseenalaista taklausta, joissa pelaajien päät kokivat kovia.

SaiPan Joel Olkkonen joutui jättämään pelin kesken Lukon Matthew Abtin taklauksen seurauksena. Grégoire lensi pää edellä plekseihin SaiPan Lipiäisen taklattua tätä, mistä seurasi pienet painit joukkueiden välillä.

Erän kolmas kyseenalainen tilanne oli Lukon Niklas Ylitalon suorittama taklaus SaiPan Kristian Pospísiliin, jonka huuli aukesi taklauksen seurauksena.

Ainoastaan Lipiäinen sai taklauksestaan kahden minuutin rangaistuksen, muista edellä mainituista tilanteista rangaistuksia ei tuomittu.

Hattutemppu illan kruununa

Kolmen maalin johdostaan huolimatta kotijoukkue Lukko ei tyytynyt peruuttelemaan, vaan jatkoi aktiivista peliään myös päätöserässä.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjonneen päätöserän ainoa maali nähtiin ajassa 52.12, kun Lukko-hyökkääjä Karjalainen laukoi kiekon tyhjään SaiPa-maaliin. Näin Karjalainen pääsi juhlimaan uransa toista hattutemppua.

Lukko venytti voittoputkeaan lukemin 6–2 ja raumalaisryhmä jatkaa Liigan kärjessä. SaiPalle tappio tiesi kolmen ottelun voittoputken päättymistä.