Äijänsuon yksipuoliset maalijuhlat – SaiPan selkäranka katkesi Lukon käsittelyssä jo ottelun alkuhetkillä

Oliver Suni triplasi liigauransa maalimäärän iskemällä kaksi maalia SaiPan verkkoon.
Joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen tarjosi Rauman iltapäivässä yksipuoliset maalijuhlat, kun Lukko vei ottelun nimiinsä 6–0 ja Artjom Zagidulin pelasi liigauransa ensimmäisen nollapelin.

Pekka Virran edellisen ja nykyisen joukkueen viimeiset ottelut ovat edenneet lähes päinvastaisesti Lukon ollessa kuuden voittoputkessa ja SaiPan kerättyä kaksi voittoa kuudesta.

Kotijoukkue otti ennakkosuosikin viitan odotetusti harteilleen halliten niin ylivoimaa kuin alivoimaakin ottelun alkuhetkillä. Pitkät pyöritysjaksot ja vahvat maalillenousut antoivat osviittaa Lukon nykyvireestä eikä vieraat meinanneet löytää tietään ulos puolustusalueelta.

Kaksi ensimmäistä maalia iski Lukko ja loukkaantumisista kärsinyt Sebastian Repo. Ensin Repo iski ruuhkasta kiekon sisään, kun slovakkivahti Jaroslav Janus ei saanut kiekkoa haltuunsa. Toista maalia edelsi pitkä pyöritysjakso, ja maali syntyi terävän laukauksen myötä siirretyn rangaistuksen aikana.

SaiPan heikko erä kiteytyi puolustuksen virheeseen, joka johti Oliver Sunin toiseen liigamaaliin sekä maalivahdin vaihtoon Juho Markkasen luisteltua tolppien väliin. Syöttöpisteiden myötä Thomas Grégoire ja Michael Haga jatkavat nyt viiden ottelun pisteputkessa tehoin 1+7 ja 3+4.

Vierasjoukkue pyörityksessä

SaiPa sai toisen erän ensiminuuteille ylivoimamahdollisuuden, mutta kovasta yrityksestä huolimatta Artjom Zagidulinin selän taakse kiekkoa ei saatu lyötyä. Lukko sai omasta pelistään jälleen kiinni alivoiman jälkeen ja se pääsi kuljettamalla sekä syöttelemällä helposti alueelle.

Ennen ottelun puoliväliä Lukko oli laukonut jo 42 kertaa SaiPan 14 laukausta vastaan. Erässä nähtiin kaksi Lukon maalia, joista vastasivat Arttu Ilomäki sekä Suni, jolle maali oli jo illan toinen. SaiPa oli melkoisessa pyörityksessä lähes koko erän, mistä kertovat toisen erän torjunnat: Markkanen 18, Zagidulin kuusi.

Zagidulinille liigauran ensimmäinen nollapeli

SaiPalle jäi kolmannen erän alkuun reilun minuutin verran ylivoima-aikaa, mutta maalisarakkeeseen ei lisäyksiä saatu. Hetkeä myöhemmin vieraiden Joona Huttula otti jäähyn, ja Lukko pyöritti toista minuuttia siirretyn rangaistuksen aikana, mutta lukemat pysyivät muuttumattomina.

SaiPa sai luotua kolmannessa erässä vetopaikkoja etenkin Nick Halloranin johdolla. Hyökkäysyritykset jäivät kuitenkin yhden pelaajaan sooloyrityksiksi. Lopulta Halloranin ottama jäähy kuitenkin kostautui Lukon 6–0 -maalin muodossa. Pavol Skalický iski kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa Anrei Hakulisen ja Scott Pooleyn komeasta esityöstä.

Ottelu eteni alusta loppuun kotijoukkueen hallinnassa eikä vieraille tarjottu muutamaa paikkaa lukuun ottamatta mahdollisuutta nousta mukaan peliin. SaiPan tappioputki jatkui ja Lukko otti seitsemännen voittonsa putkeen. Jobinpostia toi kuitenkin Mikko Petmanin tilanne, sillä hyökkääjä ei pelannut kahdessa viimeisessä erässä.