Pelicans nollasi Lukon Raumalla − Emil Larmi palasi nollapelillä kaukaloon

LIIGA / Raportti
Lahtelaiset pääsivät kolmesti tänään tuulettamaan osumiaan
Kuva © Topi Lainio
Pelicans pesi kasvonsa edellisen kotitappionsa jälkeen, kun se kukisti numeroin 0−3 Lukon Raumalla.

Raumalla pelattiin sarjan kärkipäässä keikkuvien Lukon ja Pelicansin välinen koitos. Illan kamppailu oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen. Viime kaudella lahtelaiset olivat aiheuttaneet päänvaivaa raumalaisille, kun Pelicans voitti kolme neljästä joukkueiden välisistä otteluista. Vierailijat lähtivät illan peliin allaan tyly kotitappio 3−5 maalein JYPille. Lukko puolestaan sai lähteä viikon ensimmäiseen otteluunsa allaan voitto Satakunnan derbystä, jossa se oli ollut tyly vieras Ässille. Ottelu päättyi nimittäin tennislukemin 0−6 raumalaisille.

Vauhdikas avauserä sai erittäin räjähtävän startin. Lukon pelaajat lahjoittivat omassa päädyssä Antti Tyrväisen avustuksella erinomaisen maalipaikan Iikka Kangasniemelle, joka ei kahdesti kysellyt, vaan pisti vieraat 20 sekunnin pelin jälkeen 0−1 johtoon.

Pelicansin tähän peliin uudistettu ykkösketju oli pirteä koko erän ajan. Lisää harmaita hiuksia se aiheutti erän puolivälin jälkeen, kun Alex Lindroosin laukoma kiekko painui Tyrväisestä maaliin asti ohi toista starttiaan Lukon maalissa pelannen Samuel Jukurin. Syöttöpisteen maaliin sai myös Lukáš Jašek, joka jatkaa edelleen pisteiden tekoaan. Tšekki on nimittäin tehnyt vähintään yhden tehopisteen jokaisessa pelaamassaan pelissä.

Lukolla oli myös omat paikkansa avata maalitili avauserässä, mutta lahtelaisten maalille paluun tehnyt Emil Larmi piti maalinsa koskemattomana. Lisäksi lahtelaiset puolustivat tunnollisesti omaa maaliaan, joten kahden maalin etumatkalta lahtelaiset pääsivät lähtemään erätauolle.

Lahtelaiset puolustivat tiiviisti pisteet mukaansa

Toisessa erässä mentiin päädystä päätyyn, mutta maalit jäivät molemmilta toisessa erässä tekemättä. Molemmat pääsivät kertaalleen kokeilemaan osumien tekemistä ylivoimalla, mutta tuloksetta. Erä oli pelillisesti tasainen, eikä pidempiä hyökkäysalueen painostuksia juuri nähty. Puolustava joukkue voitti järjestäen kaksinkamppailuja, joten kumpikaan joukkue ei saanut peliä hallintaan hyökkäysalueellaan riittävästi. Ainoastaan erän loppuun lahtelaisille avautui erän ainoa pitempi hyökkäys, mutta sen kotijoukkue pystyi selvittämään.

Alexander Forslund oli lähimpänä onnistua maalinteossa toisessa erässä. Ensimmäistä maaliaan metsästävä nuorukainen osui laukauksellaan ainoastaan tolppaan. Maalivahdeista Jukuri torjui toisessa erässä kuusi kertaa, kun virkaveli Larmi ehti viidesti kiekon eteen toisessa päädyssä. 

Kolmannessa erässä nähdään sitten jo osuma, mutta Lukon kannalta se helähti vain väärässä päädyssä. Erän puolivälissä siirretyn rangaistuksen aikana vieraat lisäsivät johtoaan kolmeen maaliin. Leevi Tukiainen latasi kiekon yläkulmaan ohi Jukurin. Maali oli Tukiaiselle ensimmäinen urallaan. 

Lukko ei löytänyt tänään ratkaisua, jolla se olisi tänään pystynyt ohittamaan Larmin lahtelaisten maalilla. Larmille nollapeli oli jo kauden toinen, ja siihen vaadittiin lopulta 26 torjuntaa hyvin puolustaneen viisikon takana. Samalla ottelu oli jo kolmas tällä kaudella, jossa raumalaiset eivät onnistunut tekemään maaliakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo