Patrik Bartošákin nollapeli vesitti Lukon haaveet kotivoittoputken jatkumisesta

Patrik Bartošák oli mies paikallaan, mutta voittoa ei olisi tullut ilman tiivistä viisikkoa tsekkimaalivahdin edellä.
Kuva © Juuso Koro
Sarjakärki ja sarjavitonen kohtasivat vasta toisen kerran tällä kaudella. Pelicans voitti ensimmäisen kotonaan ja nyt myös vieraissa lukemin 1–0.

Lauantai-illan kohtaaminen oli kummankin joukkueen viikon kolmas, ja kumpikin oli myös voittanut viikon aiemmat ottelunsa. Ottelu oli Kristian Vikmanin 400. ottelu liigatuomarina ja Samuli Piipposen debyytti lukkopaidassa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta vahvasti, ja lahtelaiset joutuivat monesti pakittamaan puolustusasemiin. Lukon Kristián Pospíšil sai luotua yhdessä vaihdossa kaksi loistavaa maalipaikkaa, mutta Julius Mattila veti lähietäisyydeltä seinille, ja toinen yritys kuihtui kasaan.

Erän loppupuolella Pelicans sai paremmin pelistään kiinni, ja peli vyöryi päästä päähän, kunnes lahtelaisten vahva vastahyökkäys tuotti myös ottelun avausmaalin. Iikka Kangasniemi pääsi iskemään kauden 30. pisteensä Casimir Jürgensin loistavan syöttöoivalluksen myötä.

Paras alivoima vastaan paras ylivoima

Vaikka Pelicansin ylivoimaprosentti onkin Ryan Laschin ajoilta tippunut, on se edelleen Liigan paras. Vastassa oli tällä kertaa Liigan paras alivoima eikä Pelicans saanutkaan kuin yhden laukauksen kohti maalia, vaikka kiekko alueella pyörikin.

Hieman ennen puoliväliä lahtelaisten Aleks Haatanen koki kovia, kun hän blokkasi laukauksen puolustusalueella. Kiekko osui ikävästi Haatasen polven tietämille, ja mies lähti tuettuna pukukoppiin, mutta kaikkien onneksi hän pääsi palaamaan otteluun.

Jos ensimmäisen erän loppu meni lahtelaisten laariin, pelasi Lukko paremmin toisen erän puolivälistä eteenpäin. Huomionarvoista on kuitenkin se, että vaikka Pelicans joutui puolustamaan pitkiä pätkiä, puolusti se jäähyttömästi. Paras maalipaikka nähtiin, kun Miska Kukkonen tarjoili poikkisyötön Vili Saarijärvelle, mutta tasoitusmaalia ei vielä syntynyt.

Patrik Bartošákin nollapeli

Ottelu oli jäähymäärällä mitattuna siistiä peliä, sillä Lukko sai vasta viimeisen erän alkuhetkillä ensimmäisen ylivoiman. Kiekko kiersi monesti 9 ylivoimamaalia tehneen Robin Pressin kautta, mutta tasoitusta ei tullut.

Vaikka Lukko piti kiekkoa suurimman osan ajasta viimeisessä ottelussa, lahtelaisjoukkueen tiivis viisikkopelaaminen sekä loistava maalivahtipelaaminen takasi Pelicansille toisen voiton kärkijoukkueesta. Laukauksia tuli Lukolle roppakaupalla enemmän viimeisessä erässä, mutta vain maalit lasketaan, ja tyhjällä maalisarakkeella ottelua ei voiteta.

Näin päättyi Lukon kotivoittoputki, joka ehti kasvaa 13 ottelun mittaiseksi. Kyseessä oli Lukon toinen kotitappio tällä kaudella, ja sen viimeisenä lukkona toimi Patrik Bartošák, joka nappasi kauden toisen nollapelinsä.