Lukon kokoonpanoon palanneet avainpelaajat ratkaisijoina – Pelicansille jälleen tappio jatkoajalla

Arttu Ilomäki palasi lähes kolmen viikon tauon jälkeen kaukaloon ja kultakypärää kantanut hyökkääjä oli terävänä niin aloitusympyrässä kuin maalinedustallakin.
Lukko ja Pelicans tarjosivat raumalaisyleisölle tunteikkaan, vauhdikkaan ja viihdyttävän ottelun, joka ratkesi vasta jatkoajalla Lukon voittoon lukemin 3–2.

Kummankin joukkueen kokoonpanoissa nähtiin muutoksia, sillä Jokereiden lopetettua kautensa Henri Ikonen siirtyi Raumalle ja Hannes Björninen palasi kasvattajaseuraansa. Lisäksi raumalaiset saivat avainpelaajiaan takaisin lähes kolmen viikon koronatauon jälkeen.

Kotijoukkueen takalinjoja koeteltiin avausminuuttien aikana, kun Pelicans pelasi kiekollisena alueella useamman vaihtokierroksen ajan. Pelicans onnistui trap-pelaamisessa kolmen pelaajan hyökätessä kiinni kiekolliseen pelaajaan, minkä vuoksi Lukko ei saanut peliään käyntiin.

Peli oli ajoittain rikkonaista eikä kumpikaan joukkue saanut kiekonhallintaa nimiinsä. Pelicansin alivoima toimi täydellisesti neljän edellisen ottelun aikana, mutta illan avausmaalin myötä rikkoutui takaiskuton alivoimajakso Arttu Ilomäen iskiessä itsensä neljän ottelun pisteputkeen.

Patrick Bartošák osoitti avauserässä olevansa luottamuksen arvoinen nappaamalla Scott Pooleyn loistoyrityksen kiinni. Lukon maalivahti Artjom Zagidulin jatkoi myös varmoja otteitaan, minkä lisäksi Lukko vei avauserässä aloitukset reilun 83 prosentin tehokkuudella.

Tšekkiläisten yhteispeli toimii

Pelicans pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, ja vain 19 sekunnin pelin jälkeen Jiří Smejkal iski lukemat tasoihin Lukáš Jašekin loistavasta poikkisyötöstä. Syöttöpisteen nappasi itselleen myös Teemu Eronen, jolle tehopiste oli uran 200.

Lukolle avautui paikka Thomas Grégoiren kiekonriistosta, mutta kiekko kimpoili vain hieman tolpan ohitse jatkotilanteesta. Hetkeä myöhemmin Pelicans pääsi ylivoimalle ja kauaa ei ylivoimaa tarvinnut jauhaa, kun Eronen ohitti painavalla laukauksellaan Zagidulinin.

Vierasjoukkue paransi otteitaan niin kentällä kuin aloitusympyrässäkin. Erässä parhaimmat maalipaikat aukenivat Topias Vilénille sekä Sakke Hämäläiselle, mutta etenkin Hämäläisen kuluva kausi on ollut pisteiden valossa nihkeä, ja viimeistely on ollut haastavaa.

Lukosta maalintekoa pääsivät yrittämään niin Pooley kuin Sebastian Repokin. Tunteet kuumenivat erän edetessä ja joukkueille vihellettiinkin samanaikaiset jäähyt väkivaltaisuudesta. Lukko sai erän loppuun ylivoiman, mutta Pelicansin puolustus siivosi pelivälinettä ahkerasti alueelta ulos.

Pelicansin synkkä jatkoaikaputki sai jatkoa

Kolmas erä lähti liikkeelle tunnustellen, mutta Pelicans oli niskan päällä pelaten alun jälkeen rohkeammin sekä tarkemmin, sillä kotijoukkueen syötöt eivät meinanneet millään osua kohdilleen.

Lukko sai kuitenkin kaivatun avausmaalin, kun Matthew Abt syötti viisaasti maalin eteen nousseelle Revolle, joka veivasi kiekon maaliin. Tilannetta edelsi Lukon nelosketjun loistava hyökkäys, ja Oliver Suni oli päästä iskemään, mutta kiekko kimposi Bartošákin torjunnasta ulos.

Pelicansin viidestä edellisestä kamppailusta neljä on edennyt jatkoajalle, ja sama tapahtui Rauman keskiviikkoillassa. Kummankin joukkueen maalivahdit sekä puolustus olivat pelipäällä, vaikka Vili Saarijärven poissaolo näkyi niin kotijoukkueen pelaamisessa kuin puolustuksen peliajoissakin.

Grégoire sai pelaamiensa minuuttien päälle palkinnon jatkoaikamaalin muodossa ajassa 61.01. Tehopiste oli puolustajan 30. Voittomaaliin loistavan esityön teki Repo, joka olisi voinut laukoa itse, mutta hän päätti syöttää vierelleen Grégoirelle.

Voitto katkaisi Lukon kolmen ottelun tappioputken. Pelicans lähti puolestaan kotimatkalle yksi piste takataskussa, mikä ei varmasti lohduta lahtelaisia. Kuudesta edellisestä jatkoajalle tai voittolaukauskilpailuun venyneestä ottelusta Pelicans ei ole saanut kertaakaan kahta pistettä.