Lukon kotitaika petti - KooKoo päästi jälleen vain yhden omiin

Matt Caiton avausmaalia Liigassa saadaan vielä odottaa. Syöttöpisteitä jenkkipakille on kertynyt jo kymmenen.
Kuva © Satu Pitkänen
Rauman Lukolle koitti keskiviikkona harvinainen häviö kotikaukalossa. Kotijoukkueen kohtaloksi koituivat jäähyt ja tehottomuus. Aktiivinen ja tarkasti puolustava KooKoo palasi Kouvolaan kolme pistettä plakkarissaan.
Lähtökohdat

Lukko on ollut Liigan paras kotijoukkue tähän mennessä. Ainoa häviö kotihallissa on tullut reilu kuukausi sitten Tapparalle. Lukko jakaa KooKoon kanssa kakkossijan ylivoimatehoissa. Maali on syntynyt liki yhdessä neljästä ylivoimasta.

Maalivahtipelaaminen

Lassi Lehtinen ylsi ottelun aikana muutamiin haamutorjuntoihin. Erityisesti mieleen jäi Joonas Odenin torjuttu läpiajo. Kaikkiaan Lehtiselle kertyi torjuntoja 26.

Puolustuspelaaminen

Lukon puolustus oli aika ajoin helisemässä Kookoon aktiivisen liikkeen kanssa. Ylivoimaosumille pakitkaan eivät voineet mitään.

Hyökkäyspelaaminen

Justin Danforth ja Westerholmin veljekset huseerasivat ahkerasti KooKoon päässä kolmannessa erässä, mutta tulosta ei syntynyt.

Erikoistilanteet

Lukko vei rangaistusminuutit kirkkaasti itselleen. Keltapaidat kuluttivat jäähypenkkiä kaikkiaan yhdeksän kaksiminuuttisen ja yhden käytöskympin verran. Kolmannessa erässä Lukollekin tarjottiin ylivoimaa kolmesti, mutta viimeistely ontui.

Lähtökohdat

Vaikka voittoputki katkesi, ei Kärpät saanut tehtyä KooKoolle kuin yhden maalin viikonloppuna. KooKoo pyrkii pitämään kiekon itsellään ja poissa Lukon hyökkääjien ulottuvilta. Ylivoimapeli KooKoolla on Liigan toiseksi parasta.

Henrik Haukeland oli täysin alityöllistetty ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä laukauksia alkoi sadella KooKoon pelatessa alivoimalla. Haukeland hoiteli kuitenkin tonttinsa tyylikkäästi.

Martin Berger jäi toisen erän alussa jälkeen Jonne Tammelasta. Tammela käytti tilaisuuden hyväkseen, kiersi maltillisesti Haukelandin ja laittoi reppuun Lukon illan ainoan maalin. Maalista huolimatta puolustus pysyi tiukkana. KooKoo pelasi kahdeksannen ottelun putkeen, jossa sille peliajalla tehtiin vain yksi maali.

KooKoolla oli varaa taas tuhlata maalipaikkoja. Ensimmäisessä erässä KooKoo vei laukaukset peräti 19-8. Hyvin liikkuva joukkue karvasi aktiivisesti. Pisteille ottelussa pääsi seitsemän pelaajaa. Pisteet jakautuivat hyvin useammalle kentälle.

KooKoon kaksi ensimmäistä maalia tuli ylivoimalla. Kolmaskin osuma tehtiin jäähyn jälkitilanteesta. Mallikkaasti toiminut ylivoima pysyi edelleen Liigan kärkikastissa.

Erikoista

Miska Kukkosen maila osui KooKoon Kimi Koiviston kasvoihin toisen erän alkupuoliskolla. 2+2 minuutin jäähylle lähetettiin tuomariston toimesta kuitenkin Kristián Pospíšil.

Ottelun ratkaisu

KooKoo sai käytettyä hyväkseen ylivoimatilaisuutensa. Lukko pääsi vielä päätöserässä mukaan peliin, mutta rohkeus ratkaisuihin puuttui.