Artjom Zagidulin jatkoi hurjaa syksyään KooKoon kustannuksella – tilille jo kauden neljäs nollapeli

Artjom Zagidulin on ollut yksi Liigan alkukauden hahmoista.
Kuva © Jenna Westerlund
Keskiviikkoillan Liiga-kierroksen todellinen kärkikamppailu pelattiin Raumalla, kun Lukko isännöi KooKoota. Ottelu oli varsinkin todella kuumassa vireessä olevien maalivahtien kamppailu. Pidemmän korren veti tällä kertaa Artjom Zagidulin ja Lukko loppulukemin 4–0.

Keskiviikkoillan Liigan kärkikamppailussa kohtasivat sarjataulukon toisena majaillut Lukko, ja neljäntenä oleva KooKoo. Ottelusta muodostui lopulta toisen erän pientä suvantovaihetta lukuun ottamatta Lukon suvereeni näytös, kun isännät juhlivat neljää osumaa pitäen samalla KooKoon nollilla.

Ottelun selkeä hahmo oli maalivahti Artjom Zagidulin, joka torjui jo kauden neljännen nollapelinsä. Zagidulin on ollut Liigan alkukauden paras maalivahti lähes kaikkien tilastojen valossa, eikä tahti tänäänkään hyytynyt.

Zagidulinin lisäksi myös muun muassa Lukon kakkosketju kultakypärä Anrei Hakulisen johdolla loisti etenkin avauserässä.

KooKoolle illan tulos oli suuri pettymys, sillä joukkue jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella pisteittä vieraskentällä.

Hakulinen jatkoi hurjaa virettään

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvässä vireessä voittojen saattelemana, ja etenkin aloittavien maalivahtien Zagidulinin sekä Oskari Setäsen pelaaminen on ollut viime peleissä ihailtavalla tasolla. Joukkueet olivat kohdanneet toisensa ennen tätä iltaa jo kertaalleen tällä kaudella Kouvolassa, kun Lukko haki pisteet tiukalla 2–0-vierasvoitolla.

Ottelun avauserä oli kokonaisuudessaan kotijoukkue Lukon näytöstä. KooKoo tuli otteluun aktiivisesti, ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa jo 14 sekunnin kohdalla, mutta nopeasti tämän ylivoiman jälkeen Lukko nappasi ottelun hallintaansa.

Noin kahdeksan minuutin kohdalla ottelun avausosuma näki päivänvalon, kun isäntien Julius Mattila pääsi laukomaan Hakulisen sekä Thomas Grégoiren rakenteleman upean kuvion päätteeksi. Maalin jälkeen Lukon ote ei ainakaan hellittänyt, vaan paine vieraiden päädyssä vain yltyi.

Myös Liigan syyskuun pelaajaksi palkittu Hakulinen aloitti keskiviikkoillan räväkästi, kun hän oli tarjoilemassa myös Lukon toista maalia. Hakulisen oma kiekonriisto johti vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Jere Karjalainen pääsi viimeistelemään kauden ensimmäisen osumansa ajassa 13.17.

Ottelun ensimmäistä erätaukoa lähdettiin näin viettämään tilanteesta 2–0.

Muuri seisoi jälleen Lukon maalilla

Ottelun toinen erä oli varsin kaksijakoinen. Erän ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kumpikaan joukkueista ei saanut peliään toimimaan, ja maalipaikat loistivat poissaolollaan. Kuitenkin noin kymmenen minuutin kohdalla vierasjoukkue KooKoo sai pelistään paremmin kiinni, ja alkoi luomaan huippupaikkoja liukuhihnalta.

Toisen erän todellinen hahmo oli isäntien tulikuuma maalivahti Zagidulin. 27-vuotias torjuja nollasi muun muassa vieraiden kärkinimien Joose Antosen sekä Heikki Liedeksen huippupaikat maalin edestä pitäen samalla KooKoon nollilla läpi erän.

KooKoolle lisähuolia aiheutti toisen erän ainoa rangaistus, joka vihellettiin  Teemu Rautiaiselle 10 sekuntia ennen erän päätöstä. Näin ollen joukkue lähti kolmanteen erään kahden maalin takaa-ajoasemasta alivoimaisena.

Vaikka KooKoo selvitti kolmannen erän alussa peräti kaksi alivoimaa, ei sekään estänyt Lukkoa karkaamasta vierailta lopullisesti. Lukko lisäsi johtoaan nimittäin ajassa 48.25, kun Henri Ikonen löysi taidokkaasti Samuli Piipposen toisesta aallosta ja puolustaja laukoi terävällä rannelaukauksellaan lukemiksi 3–0.

Kolmannen osuman jälkeen KooKoo tuntui lannistuvan lopullisesti, ja pelin tempo laski entisestään. Vieraiden tilanne synkkeni vielä noin kuusi minuuttia ennen loppua, kun isäntien kanadalaisvahvistus Gabriel Fontaine iski illan neljännen osuman omalla vahvalla nousullaan.

Lisäosumia tämän jälkeen ei enää nähty, ja loppulukemat kirjattiin isännille selkeästi 4–0. Molempien joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, kun Lukko matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi, ja KooKoo isännöi Kärppiä.