Lukolle yhdeksäs perättäinen kotivoitto – KalPa törmäsi tuttuun muuriin toisessa erässä

Artjom Zagidulin ja Gabriel Fontaine toimivat voiton takuumiehinä Raumalla.
Kuva © Jenna Westerlund
Liigan keskiviikkoillan kierroksella nähtiin kamppailu tärkeistä sarjapisteistä, kun Lukko ja KalPa iskivät yhteen Raumalla.

Rauman Kivikylän areenalla nähtiin keskiviikkoiltana Liigan huippukamppailu Lukon ja KalPan välillä. Ottelusta tuli odotusten mukaisesti vauhdikas ja tasainen, mutta varsinkin vahvan kolmannen erän ansiosta kotijoukkue Lukko vei voiton lukemin 2–1.

Liigan maalivahtitilastojen kärjessä majaileva Artjom Zagidulin oli mies paikallaan varsinkin toisessa erässä KalPan vyöryessä päälle lähes koko erän ajan.

Raumalle saapunut 4500-päinen kotiyleisö sai ottelussa yhdeksännen perättäisen kotivoiton lisäksi positiivisia uutisia keskushyökkääjä Julius Mattilan jatkosopimuksen muodossa.

Rauman iltapuhde oli molemmille joukkueille tärkeä, sillä Lukko taistelee parhaillaan Liigan kärkipaikasta neljän pisteen päässä vaanivaa Tapparaa vastaan ja KalPa puolestaan taistelee tiukasti kuuden parhaan joukossa pysymisestä.

Kotiyleisölle hyviä uutisia avauserässä

Ottelun lähtökohdista ristiriitaiset tekivät kaksi merkittävää tilastoa. Toisaalta Lukon kotivoittojen putki oli otteluun lähdettäessä jopa kahdeksan ottelun mittainen, mutta samalla isäntien viimeisin kolmen pisteen voitto KalPaa vastaan oli lähes kahden vuoden takaa.

Lukon kannattajat saivat ottelun avauserästä runsaasti hyviä uutisia. Lukko iski erässä kaksi osumaa, ja näiden lisäksi kuultiin myös sopimusuutisia, kun varakapteeni Mattilan ensi kauden kattava jatkosopimus julkistettiin erän toisella mainostauolla.

Isännät avasivat maalinteon yhdeksän minuutin kohdalla, kun Sebastian Repo viimeisteli Gabriel Fontainen tarjoilusta kiekon sisään maalin edustalta. Kahden maalin johtoon Lukko siirtyi puolestaan erän loppuvaiheilla, kun Harri Kainulainen rokotti väärään vaihtoon syyllistynyttä vierasjoukkuetta ylivoimalla.

Kokonaisuudessaan ottelun avauserä oli odotetun vauhdikas kentän molempiin päätyihin, eikä riskejä juuri pelätty. Muun muassa ottelun ensimmäinen maalipaikka nähtiin jo minuutin kohdalla, kun isäntien Antti Saarela karkasi puolittaiseen läpiajoon.

Myös KalPalla oli erässä omat mahdollisuutensa muun muassa yhden ylivoiman ansiosta. Vauhdikkaan avauserän maaliodottama kirjattiin isäntien eduksi 1,28–0,88.

KalPa törmäsi Artjom Zagiduliniin

Avauserän jälkeen KalPa paransi otteitaan huomattavasti ja alkoi luoda paikkoja kovalla tahdilla. Ensimmäinen loistopaikka avautui reilun kuuden minuutin kohdalla Kai Kantolan kiekonriistosta Juuso Könöselle, mutta Zagidulin torjui tilanteen kilvellään.

KalPan kultakypärää kantava Jaakko Rissanen karkasi puolestaan läpiajoon kahdeksan minuutin kohdalla alivoimalla, mutta isäntien huippuvahti nollasi myös Rissasen. KalPa pääsi pelaamaan toisessa erässä myös kahdesti ylivoimaa, mutta tulos jäi uupumaan.

Lopulta KalPa sai hyvästä erästään palkinnon ajassa 35.14, kun puolustaja Joona Riekkisen rannelaukaus upposi maaliin vahvan maskin takaa tuoden vieraat maalin päähän.

Pelin täydellistä kääntymistä KalPalle kuvaa toisen erän maaliodottamavertailu 0,34–2,06.

Ottelun kolmannessa erässä Lukko näytti, miksi se on kääntänyt viime aikoina paljon tiukkoja otteluita edukseen. KalPan vahva hurmos tyrehtyi lähes täysin, kun Lukko otti kiekkokontrollin itselleen rauhallisella otteella.

Isäntien fiksun pelaamisen johdosta KalPan kiri jäi lopulta vajaaksi, ja Lukko vahvisti asemaansa sarjan kärkipaikalla 2–1-voitolla. Vieraiden kiriä heikensi entisestään Kasper Puution sekä kultakypärä Rissasen ottamat kampitusrangaistukset erän loppupuolella.

Lukon ottelut jatkuvat viikonloppuna Itä-Suomessa otteluilla Jukureita ja SaiPaa vastaan. KalPa puolestaan isännöi perjantai-iltana Ässiä.