Liigan ennätys jäi haaveeksi Äijänsuolla – Lukolle ensimmäinen kotitappio sitten viime joulukuun

LIIGA / Raportti
KalPa voitti tiiviillä viisikkopelaamisellaan Lukon jo toistamiseen tällä kaudella
Kuva © Timo Savela
Joukkueet kohtasivat viimeksi vain alle kaksi viikkoa sitten Kuopiossa. Lukko lähti otteluun revanssimielessä, ja KalPa halusi sen sijaan katkaista Lukon kotivoittojen putken. Kuopiolaisjoukkue oli tänään nälkäisempi ja kotimatkalle se pääsi lähtemään 4–3 -voitto takataskussaan.

Lukko on useimmissa pelaamissaan otteluissa ollut joukkue, joka iskee avausmaalin. Tällä kertaa kuitenkin vierailija Kuopiosta oli se, joka iski ensimmäisessä vaihdossa maalin, kun ottelua oli kulunut vain 15 sekuntia. Karjalaturnauksessakin taitojaan näyttämään päässyt puolustaja Lasse Lappalainen iski kauden avausmaalinsa Eetu Luostarisen syötöstä.

KalPa pääsi venyttämään verkkoa jo toistamiseen, kun ykköskenttä oli jälleen pahanteossa. Alexander Ruuttu pääsi iskemään maalin aivan maalin edestä. Luostarinen nappasi avauserässä kaksi syöttöpistettä, ja jälkimmäiseen maaliin syötön sai myös juuri kahden vuoden jatkosopimuksen KalPan kanssa tehnyt Aleksi Klemetti.

Kauden otteluista tämä oli vasta toinen, jossa Lukko hävisi avauserän. Se pääsi kuitenkin kaventamaan tärkeällä 'pukukoppimaalilla', kun videotarkastuksen jälkeen Julius Mattilan ohjausmaali hyväksyttiin. 

Kauden toinen päästetty alivoimamaali

Aina tilastot eivät kerro koko totuutta, eivätkä tälläkään kertaa. KalPa pääsi aivan toisen erän alkuun iskemään jälleen, tällä kertaa ylivoimalla. Otto Leskinen pääsi tulittamaan viivasta kiekkoa maalille, josta se kimposi puolustajan kautta maaliin. Maali oli vasta toinen Lukon alivoimalla päästämä osuma. Samassa ajassa Lukon valmennusjohto teki päätöksensä vaihtaa maalivahtia, joten Oskari Setänen teki tilaa Lassi Lehtiselle kerättyään ainoastaan neljä torjuntaa.

Toinen erä oli jatkumoa ensimmäiselle. Molemmat joukkueet olivat tarkasti opetelleet toistensa pelitavat, joten kiekonriistoja nähtiin useampaan otteeseen niin alivoimalla kuin joukkueiden pelatessa tasalukuisenakin. KalPa pääsi joukkueista ensimmäisenä ylivoimalle, mutta Lukko oli se joukkue, joka hyödynsi oman erikoistilanteensa.

Aleksi Saarela pääsi pyssyttämään jälleen aloituspisteen kaarelta jo kauden 11. maalinsa. Myöhemmin Saarela sai kiekon kasvoihinsa ja poistui pukukoppiin, mutta hän palasi kentälle kolmannessa erässä. Toinen erä oli kaiken kaikkiaan rikkonainen, sillä erässä vihellettiin yhteensä seitsemän jäähyä ja pidempiä hyökkäyspään pyörityksiä ei päästy näkemään ylivoimatilanteita lukuun ottamatta.

Lukon kotitaika murskaksi

Lukko piti kiekkoa enemmän hyökkäysalueella, mutta KalPan puolustus piti ykkössektorin tyhjänä, joten parhaimmilta paikoilta ei Lukko päässyt yrittämään. KalPa pääsi nopeaan vastaiskuun pyörityksen jälkeen, mistä Miikka Pitkänen heitti komean yksilösuorituksen jälkeen yläkulmaan kauden neljännen maalinsa.

Viimeisessä erässä joukkueiden jäähyily sekä pelin rikkonaisuus jatkuivat. Sebastian Repo nappasi itselleen myös henkilökohtaisen käytösrangaistuksen. Lukko onnistui kaventamaan vain alle kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Maalintekijänä kunnostautui Ville Heinola, joka teki ensimmäisen maalinsa sitten viime vuoden NHL-avausmaalin jälkeen. Viime viikolla hän keräsi kolmessa ottelussa tehopisteet 0+7.

Lukon kotitaika kuitenkin murtui, joten KalPa oli kauden ensimmäinen joukkue, joka nappasi pisteitä Äijänsuolta. Näin Lukko ei päässyt sivuamaan Liigan ennätystä pisimmästä kotivoittojen putkesta. KalPa on hakenut täyden pistepotin Raumalta viimeksi vuonna 2016, joten vierasjoukkue pääsi katkaisemaan kerralla useamman putken.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo