Maalikimara Raumalla – Lukko menetti kolmen maalin johtonsa, mutta voitti Kärpät voittomaalikilpailussa

Scott Pooley iski liigauransa avusmaalin ja onnistui myös voittomaalikilpailussa.
Lukko isännöi oululaisia Äijänsuon perjantai-illassa. Ottelusta muodostui jännittävä trilleri, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailussa Lukon eduksi 5–4.

Lukko sai kokoonpanoonsa takaisin kaivatun nimen Thomas Grégoiren muodossa. Radek Koblížek sekä Miihkali Teppo pukivat kärppäpaidat päälleen ensi kertaa tällä kaudella. Taneli Ronkaiselle ottelu oli uran 200. Liigassa.

Ottelun ensimmäisessä erässä molempien joukkueiden takalinjat pystyivät pitämään omat alueensa puhtaana, sillä esimerkiksi Lassi Lehtinen torjui maalillaan ainoastaan kahdesti. Saku Mäenalainen pääsi iskemään kiekon kuitenkin ylärimaan, mutta maaliin saakka kiekko ei päätynyt.

Avausmaalista vastasi kotijoukkue. Kärppien Stanislav Galimov pystyi torjumaan ensimmäisen paikan, mutta Noel Pietilä onnistui laidassa välttämään paitsion ja syöttämään kiekon Scott Pooleylle, joka viimeisteli illan avausmaalin.

Maali oli kanadalais-yhdysvaltalaisen hyökkääjän ensimmäinen liigakaukaloissa ja niin ikään Pietilä nappasi liigauransa avauspisteen.

Kärpät sai rivinsä kuntoon ottelun puolivälin kynnyksellä

Toinen erä alkoi Lukon ylivoimalla ja Lukon maalilla. Julius Mattila otti puhtaan aloitusvoiton, minkä johdosta Vili Saarijärvi pääsi tyhjästä tilasta iskemään maalin ranteella vain kolmen sekunnin ylivoiman jälkeen.

Lukko sai kiekon toistamiseen maaliin ylivoimalla, mutta maali hylättiin Linus Nymanin häiritessä maalivahtia. Lukko sai kahden ylivoiman johdosta kiekonhallintaa itselleen ja Kärpiltä nähtiin paljon virheitä, vaikka maalipaikkaa tarjottiin ylivoimahyökkäyksen muodossa.

Kärppäpaidat onnistuivat kuitenkin seuraavana maalinteossa, kun Topi Niemelä lähetti kiekon viivasta maalille. Maali muutti ottelun suuntaa ja toisen erän jälkimmäinen puolisko mentiin aikalailla päästä päähän tasaisemmissa merkeissä.

Erän loppupuolella nähtiin myös välähdys Kärppien toisen hyökkäysketjun yhteispelistä, kun Casey Wellman, Troy Bourke ja Juhamatti Aaltonen pääsivät nätisti syötellen alueelle, mutta Lehtinen onnistui torjumaan hienon maaliyrityksen.

Kolmen maalin takaa tasoihin

Galimov otti maalillaan heti kolmannen erän alussa pari huipputorjuntaa, kun sekä Grégoire että Pavol Skalický pääsivät kokeilemaan maalintekoa aivan maalin edustalta.

Kotijoukkue iski taululle 3–1 -lukemat kolmannen erän alkupuoliskolla. Saarijärvi jakoi pitkän syötön jäähyaitiosta vapautuneelle Nymanille, joka imi kaksi kärppäpelaajaa itseensä. Vili Laitinen pääsi iskemään ensin ranteella ja vastapalloon Miska Kukkonen löi uransa toisen liigamaalin ensimmäisen tapaan Kärppiä vastaan.

Kymmenen minuuttia ennen ottelun päätöstä, Skalický pääsi läpiajosta iskemään kauden avausmaalinsa. Tilanne lähti Lukon puolustusalueelta, jossa slovakkihyökkääjä riisti kiekon ja paineli läpiajoon. Näin ollen joukkue pääsi jo kolmen maalin päähän.

Vierasjoukkue ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt. Mikko Niemelä iski avausmaalillaan Kärppien toisen maalin ja Mika Pyörälä pääsi iskemään Kärpät maalin päähän joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

Draaman kaaren täydensi Jesse Koskenkorvan tasoitusmaali ylivoimalla. Oululaiset nousivat siis kolmen maalin takaa tasoihin vain kuudessa minuutissa.

Ottelu venyi jatkoajalle, jonka alusta kaksi minuuttia kotijoukkue pelasi ylivoimalla. Peli pyöri koko ajan Lukon hyökkäysalueella, mutta kärppäpelaajat Atte Ohtamaan johdolla blokkasivat vetoja ja Galimov nappasi läpi menneet kiekot.

Ratkaisu saatiin vasta voittomaalikilpailussa, jossa Lukolta onnistuivat Pooley ja Ilomäki, kun Kärppien Koblížek ja Wellman epäonnistuivat.