Lukon voittoputki venyi yhdeksään − Vili Saarijärvi tyrmäsi Kärpät loppusekuntien soololla

LIIGA / Raportti
Vili Saarijärvi nousi Lukon sankariksi.
Lukon kova vire kesti kotijäällä ja Kärpät sopii raumalaisille vastustajaksi. Lukko voitti oululaiset jo kolmannen kerran kuluvalla kaudella.

Lukko ja Kärpät tarjoilivat olemattomalle yleisölle monin puolin laadukasta jääkiekkoviihdettä iltapäivän ratoksi. Kumpikin joukkue hyökkäsi laadukkaasti, ja vastapainoksi puolustukset olivat tiiviitä. Erikoistilannepelaaminenkin tuotti luovasti vaaranpaikkoja.

Vain maalit olivat kortilla.

Maalitilanteita toki riitti kummassakin kenttäpäädyssä ensihetkistä alkaen. Kotijoukkue Lukko oli hieman niskan päällä, mutta tuloksetta: Arttu Ilomäki ja Sebastian Repo hukkasivat avopaikat, Anrei Hakulinen iski tolppaan toisessa erässä. Videotuomarin huoneessa asti syynättiin Harri Kainulaisen yritystä, jonka Stanislav Galimov haali suojiinsa maaliviivan tuntumasta.

Vieraillakin oli saumansa. Kovassa vireessä edellisissä otteluissa ollut Troy Bourke kilautti ylivoimalla tyhjästä maalista tolppaan, 500. runkosarjaottelussaan viilettänyt Juhamatti Aaltonen pääsi avauserässä läpiajoon, mutta Lukko-vahti Artjom Zagidulin venyi puolestaan avaintorjuntaan vauhdikkaalla vastaantulolla.

Niinpä kahden erän jälkeen tauolle lähdettiin maalittomissa lukemissa. Näyttävien onnistumisten vuoro oli päätöserässä.

Maalihanat avasi erän alussa kotijoukkueen Sebastian Repo, joka pääsi nopeasta vastahyökkäyksestä laukomaan vapaasti aloituspisteen kohdalta. Armoton rannelaukaus jätti Galimovin täysin aseettomaksi. Tilanteen Revolle rakensi hyvällä esityöllä Anrei Hakulinen.

Lukko otti johtomaalin jälkeen pelin vahvasti haltuunsa, mutta voiton sinetöiminen jäi aikeeksi. Niinpä erän puolivälin jälkeen yksi oululaisten vastahyökkäys käänsi jälleen asetelman. Juhlakalu Aaltonen vapautti Ville Koivusen hyökkäykseen laidalta, ja tämä sivalsi poikittaisliikkeestä tylyllä laukauksella pelin tasoihin.

Loppuminuutit näyttivät jo venyvän tarkkaotteiseksi jatkoajan odotteluksi, mutta isänniltä löytyi vielä yksi valttikortti. Päätösminuutilla puolustaja Vili Saarijärvi pääsi kelaamaan vauhtia vapaalla jäällä omalta kenttäpuoliskolta saakka, hän pyyhälsi laidan puolelta ohi kärppäviisikon ja ujutti pienestä kulmasta kiekon ohi Galimovin. Pelikelloon jäi aikaa vain 33 sekuntia.

− Oli molemmille viikon viimeinen peli, ehkä vähän alettiin säästää paukkuja jatkoajalle. Mutta peli ei ole ohi ennen kuin on 60 minuuttia kellossa. [Pavol] Skalicky pisti pohjaan mukavan dropin, sitten pääsin täydellä vauhdilla tulemaan. Pääsin vähän ohi ja etukulmasta pikkuvippi sisään, Saarijärvi summasi CMoren haastattelussa.

Voitto oli raumalaisille jo yhdeksäs perättäinen. Hallitsevan mestarin alkukausi oli vaikea, mutta peli-ilme on kirkastunut huomattavasti vuoden pimeimpinä viikkoina. Kärppiä vastaan Lukko on voittanut kaikki kolme kuluvan kauden kohtaamista.

− Varmaan iso sellainen yhteinen homma on, että kaikki laittaa täydet tuolla joukkueelle. Ja tehdään sovittuja juttuja, kukaan ei sooloile. Pidemmän aikaa ollaan jo pelattu parempaa jääkiekkoa kuin alkukaudesta, Saarijärvi kertoi CMorelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo