Lukko nollasi Kärpät vähämaalisessa kamppailussa

LIIGA / Raportti
Lassi Lehtinen nollasi Kärpät pelaten kauden toisen nollapelinsä.
Kuva © Timo Savela
Lukko ja Kärpät mittelivät Rauman perjantai-illassa tasaisen ja laadukkaan jääkiekko-ottelun, joka ratkesi vasta päätöserän viime minuuteilla. Molemmat joukkueet tulivat otteluun latautuneina ja hyvällä jalalla.

Raumalla Liiga-kiekko käynnistyi vuoden 2021 osalta sarjakärki Lukon ja sarjavitosen Kärppien mitellessä paremmuudesta. Ottelu oli Lukolle ensimmäinen tämän vuoden puolella.

Lukon ja Kärppien kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet raumalaisten voittoon maalierolla 11–3. Lukko on näin ollen ollut Kärpille – kuten muillekin joukkueille – todella vaikea vastustaja.

Illan vierasjoukkueen kokoonpanossa nähtiin uusia kasvoja, kun Kärppien A-nuorissa hyviä otteita esittänyt Ville Heikkala teki Liiga-debyyttinsä. Myös Tuukka Tieksola esiintyi ensimmäistä kertaa liigajoukkueen mukana kuluvalla sesongilla.

Lukko ja Kärpät tarjoilivat kotikatsomoille laadukasta ja vauhdikasta jääkiekkoa. Molemmat joukkueet puolustivat jämäkästi, eikä huippumaalipaikoilla juhlittu ottelussa kuin muutamia kertoja.

Hyökkäysalueella kumpikin oli aggressiivinen ja periksiantamaton. Jokaisesta irtokiekosta taisteltiin kynsin hampain ja kummankin joukkueen taitavat yksilöt esittivät hienoja kiekollisia suorituksia.

Avauserä oli tasaista vääntöä. Erässä nähtiin paljon erikoistilanteita, kun Kärpät istui jäähyaitiossa kahdesti ja Lukko kolme kertaa.

Pelin agenda ei ollut kyttäämistä tai ylikontrolloivaa kiekollista peliä, vaan pelin suunta kääntyi välittömästi kohti vastustajan maalia oman joukkueen saadessa kiekon.

Sekä Kärpät että Lukko saivat aikaan pitkiä hyökkäysalueen painejaksoja, ja molempien joukkueiden viisikoilla oli ajoittain "piimää pohkeissa".

Yksi raumalaisten pitkistä pyörityksistä tuottikin tulosta, kun Lukko-puolustaja Robin Press laukoi viivasta kiekon maalilla, josta se pomppi aina maaliin saakka. Kärpät haastoi maalin maalivahdin häirintänä, mutta Lukko pelaajan kontakti kärppävahti Patrik Rybáriin tapahtui vasta kiekon oltua maalissa. Tilanne 1–0 kotijoukkueelle.

Maalin jälkeen pelin virtaus muuttui vierailijoille suotuisammaksi Lukon ottaessa erän loppuun kaksi jäähyä. Kotijoukkue pelasi kuitenkin loistavaa alivoimaa, eikä Kärpät saanut ylivoimiensa huippupaikkoja.

Kärpät pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla, mutta Liigan paras alivoima ei taipunut. Kärppien ylivoimassa pelintekijän paikalla Aleksi Mustonen ahdistettiin Lukko-prässääjän toimesta kulmiin, minne puolustaja tuli karvaajan avuksi ennen kärppäpelaajia. Tämä toistui useampaan kertaan ja Kärpät joutui näin ollen pyörittämään peliä laidoilla sekä viivassa.

Erän alun ylivoiman turvin toisen 20-minuuttisen alku oli Kärppien hallintaa. Lukko kuitenkin piristyi ja tuli toden teolla mukaan peliin, kun toinen erä lähestyi puolta väliä.

Kotijoukkue saikin herättyään aikaan mankelin, missä pyöritetty kärppäviisikko joutui puhaltelemaan vaihtoaitiossa hetken.

Lukon kakkosvitja aloitti pyörityksen, ja se sai vaihdettua lennosta pelaajia yksitellen väsyneiden kärppäpelaajien keskittyessä vain oman maalin suojeluun. Lukko-pelaaja Pavol Skalicky laukoi kiekon pyörityksen aikana ylärimaan. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta kiekko ei maaliviivaa ylittänyt.

Lukon vahva jakso keskeytyi sen sorruttua kahteen perättäiseen jäähyyn. Raumalaisten jäähyjen jälkeen erän loppupuolella päävalmentaja Pekka Virta teki hyvän ratkaisun ottaessaan aikalisän. Pääkäskijä rauhoitti tempon ja antoi pelaajilleen aikaa hengähtää.

Ottelun kolmas erä oli edeltävien kaltainen. Peli eteni tasaisesti ja molemmat joukkueet saivat tilanteita, mutta Lukko oli kiekon kanssa kontrolloivampi ja selvästi väkevämpi ryhmä. Kärpät oli haparoiva, eikä oululaisten viisikkopelaamisessa ollut edellisvuosien kaltaista ryhdikkyyttä.

Lukko ei päästänyt vieraitaan edes kirivaihteeseen, vaan välittömästi Rybarin noustua vaihtopenkille, Eetu Koivistoinen naulasi pelin tappaneen 2–0-maalin tyhjään kärppämaalin. Juhamatti Aaltonen menetti kiekon keskialueella Lukko-hyökkääjälle, joka ei erehtynyt.

Seuraavassa vaihdossa Daniel Audette ryösti kiekon Aaltoselta ja toimitti kiekon edelleen tyhjänä ammottaneeseen kärppänuottaan. Ottelu päättyi kotijoukkueen 3–0-voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo