Lukko kukisti Kärpät huippuottelussa – Kukkosen jäähyily ei auttanut oululaisia

Lukko juhli jälleen voittoa.
Kuva © Topi Lainio
Lukon alivoimaputki katkesi, mutta joukkue otti siitä huolimatta niukan voiton Oulun Kärpistä.

Rauman mielenkiintoisen ottelun avauserän kantava teema oli jäähypenkin runsas kuluttaminen, sillä kumpikin joukkue otti peräti kolme rangaistusta. Tästä huolimatta maalit jäivät erässä tekemättä.

Erän paras paikka aukesi Lukon Aleksi Saarelalle yllättäen alivoimalla, mutta Patrik Rybar pysäytti maalitykin läpiajon vain täpärästi. Ehdottomasti parasta antia avauserässä oli kummankin joukkueen todella laadukas alivoimapelaaminen.

Tasaisen avauserän jälkeen Lukko otti tahtipuikon selvästi hallintaansa toisessa erässä. Toisin kuin vierasjoukkue, Lukko pystyi luomaan maalipaikkoja hyvään tahtiin. Kamppailun avausmaalin iski isäntien Vili Saarijärvi vahvan pyörityksen päätteeksi. Osuman ansiosta Saarijärvi kasvatti pisteputkensa jo yhdeksän ottelun pituiseksi.

Vain alle minuutti Saarijärven osuman jälkeen Robin Press lisäsi Lukon johdoksi 2–0. Erän alussa Lukon puolustaja Miska Kukkonen herätti huomiota ottamalla jo kamppailun kolmannen rangaistuksensa tilanteessa, jossa Kärppien kultakypärä Jesse Puljujärvi hieman loukkasi itseään.

Kukkonen "kruunasi" iltapuhteensa päätöserässä, kun puolustaja komennettiin jo neljännen kerran jäähyaitioon. Tätä jäähyä Lukko ei enää kestänyt, sillä Aleksi Mustonen onnistui kaventamaan tilanteen 2–1:een.

Mustosen maalin myötä katkesi myös Lukon koko alkukauden kestänyt jakso ilman päästettyä alivoimamaalia. Toisaalta Lukon alivoima oli jälleen todella hyvällä tasolla, sillä se selvitti viidestä rangaistuksestaan neljä.

Rauman illassa ei enempää osumia nähty, joten Lukko nappasi täydet pisteet kierroksen huippuottelusta. Karanteenin jälkeen tällä viikolla takaisin pelaamaan palanneen Kärppien tappioputki venyi jo kolmen ottelun pituiseksi.