Lukko jatkoi liitoaan Liigan kärjessä − Josh Kestner kaatoi Kärpät jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Thomas Gregoire on Lukon tehokkain pelaaja.
Lukko ja Kärpät pelasivat kalenterivuotensa ensimmäisen ottelun Raumalla. Sarjan kärjessä majaileva Lukko ansaitsi jatkoaikavoitolla kaksi pistettä.

Lukko ja Kärpät avasivat kalenterivuotensa Raumalla. Kärpät voitti joukkueiden viime kohtaamisen, mutta sitä ennen Lukolla oli Kärpistä kuuden ottelun mittainen niskalenkkiputki.

Lukko saapui otteluun pelottavan hyvässä vireessä, sillä sarjakärki tuli peliin viiden ottelun voittoletkussa. Ennen ottelun alkua linjatuomari Samuli Niskanen palkittiin 500. tuomaroidun ottelun ansiosta.

Ottelun alku oli tasainen, kunnes Kärpät alkoi ottamaan yhä vahvempaa otetta pelistä. Vierailija rikkoikin kuparisen ajassa 18.22. Kapteeni Marko Anttila ryösti vastapuolen kollegansa Anrei Hakulisen viivalla ja karkasi yksin läpi. Vastikään jatkosopimuksen tehnyt Anttila ampui kiekon tyylikkäästi yläkulmaan.

Ensimmäisen erän toinen tilastomerkintä syntyi erän lopulla, kun Kärppien Carl Jakobsson sai kampitusjäähyn. Lukko ei saanut ylivoimalla aikaan ihmeellisempiä, mutta erikoistilannetta jäi jäljelle vielä toisenkin erän alkua varten. Käytävään poistuttiin Kärppien 1−0-johdossa.

Lukko kiri takaata rinnalle

Lukko aloitti erän ylivoimalla. Kärppien Topi Niemelä sai kuitenkin erikoistilanteen parhaan paikan Lukko-viisikon hämmentyneestä sekoilusta. Artjom Zagidulin Lukon maalilla pelasti joukkueensa ja ylivoima kuivui kasaan.

Kärpät tuplasi johtonsa, kun Teemu Turunen voitti laitakamppailun Lukon päädyssä ja löysi Jakobssonin hyökkäysalueen keskeltä. Jakobsson pääsi laukomaan ja joukkuekaverit pääsivät noukkimaan kiekon talteen ensimmäisen Liiga-maalin merkiksi. Tämä oli Jakobssonin Liiga-uran neljäs peli ja neljäs tehopiste.

Kotifanien ei kuitenkaan tarvinnut odotella vastausta pitkään. Lukko iski nälkäisesti Kärppien kulmaukseen, palautti kiekon viivaan ja Tomas Pavelka vapautti tulisen vedon, joka yllätti Leevi Meriläisen Kärppien maalilla. Syöttöpisteet merkittiin Samuli Piipposelle ja Kim Niemiselle.

Lukko sai kavennuksesta uutta energiaa. Kärpien hallinta vaihtui tasaiseksi ja välillä jopa kirjaimelliseksi pystypainiksi. Kapteeni Hakulinen veti ensin tyhjästä maalista yli, josta aktivoituneena Thomas Grégoire päätti näyttää kaverilleen mallia. Grégoiren tarkka veto toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 32.19.

Shokin ravistelema Kärpät lisäsi kuraa jo tahratuille saappaille Turusen koukkiessa itsensä jäähyaitioon. Pian tarvittiin maalivahti Meriläistä Lukon ylivoiman pyöriessä sulavasti, mutta vieraat kestivät.

Ylivoiman jälkeen Arttu Hyry karkasi viivalta läpi ja Hakulisen oli pakko koukata hänet nurin. Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Pyörityksestä huolimatta Lukko kesti ja loi vielä Antti Saarelalle vaarallisen tekopaikan. Saarela pyyhki kuitenkin vain lumia kiekon päältä.

Toiselle erätauolle lähdettiin 2−2-tilanteessa.

Ratkaisuun tarvittiin jatkoaikaa

Tauon jälkeen kiekko tippui jäähän ja ottelua jatkettiin ensimmäisessä erässä hajonneen tulostaulun mukaisesti tasaisissa asetelmissa.

Kärpät haaskasi Grégoiren aiheuttaman ylivoiman. Lukko ei puolestaan onnistunut käyttämään Joel Olkkosen itselleen kampittamaansa kaksiminuuttista hyödykseen.

Joukkueet koettivat löytää erotuksen myös ottamalla jäähyt samaan aikaan. Väkivaltaisuudesta tuomitut Anttila ja Saarela katselivat aitiosta, kuinka 4v4-formaatillakaan ei löydetty parempaa joukkuetta. Ratkaisua lähdettiin etsimään jatkoajalla.

Kestnerille lapa jäähän ja nimi lehteen

Jatkoajalla ratkaisu löytyi. Josh Kestner polki kulmauksesta laitaa pitkin vauhtiin, kiersi keskelle ja ratkaisi ottelun kotijoukkueelle.

Lukko lisäsi kaksi pistettä sarjajohtoonsa. Ero Ilvekseen ja Tapparaan on nyt yhdeksän pistettä, tosin Ilveksellä on kaksi ja Tapparalla kolme pelattua ottelua vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo