Kärpille jälleen nollapeli − Rybár Vehasen juhlaottelun paras maalivahti

LIIGA / Raportti
Mikko Niemelä teki oman yhden kauden maaliennätyksensä. Arkistokuva.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Raumalaisten ainoaksi juhlan aiheeksi perjantaina jäi Petri Vehasen pelinumeron jäädytys. Sarjakärki Kärpät jatkaa vakuuttavaa tahtia, ja jo kahdeksannen kerran tällä kaudella vastustaja jäi maaleitta. Tällä kertaa nollapelin torjui Patrik Rybar.
Lähtökohdat 

Lukko oli pienen suvantovaiheen jälkeen voittanut kaksi edellistä otteluaan. Hyökkääjä Eero Elo palasi kokoonpanoon oltuaan sivussa HIFK-ottelusta.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtinen sai torjuntavuoron kolmatta kertaa peräkkäin. Hän ei ollut erityisen työllistetty, ja kaksi kiekkoa livahti ohi. Kummassakaan tilanteessa hän ei ollut parhaimmillaan. Ensimmäinen maali suuntautui taka-alakulmaan ja toisessa hän kompuroi niin, että kiekko meni hänen altaan maaliin.

Puolustuspelaaminen 

Lukko haki liian usein turhan riskialttiita syöttöjä, ja se kostautuikin lopulta toisen erän lopussa, sillä Julius Junttilan maaliin johtanut läpiajo oli seurausta Mikko Petmanin yrityksestä siirtää kiekko toiselta laidalta toiselle.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue oli ahkerampi laukomaan, mutta parhaaseen maalintekosektoriin se pääsi harvakseltaan. Ruotsalaishyökkääjä Ponthus Westerholm järjesteli juonikkaasti tilanteita, mutta maaliin asti laukaukset eivät menneet.

Erikoistilanteet 

Lukon ylivoima pyöri hyvin Kärppien alueella, mutta vaaralliset maalintekopaikat olivat vähissä. Alivoima sen sijaan toimi sataprosenttisesti.

Lähtökohdat 

Oululaisjoukkue oli ottanut kahdeksan kolmen pisteen voittoa peräkkäin. Viimeisimpänä oli kaatunut TPS viime lauantaina.

Maalivahtipelaaminen 

Patrik Rybár torjui 30 kertaa pelatessaan kauden kolmannen nollapelinsä. Parhaan venytyksensä slovakkivahti teki Linus Nymanin laukaukseen avauserässä. Muutenkin otteet olivat erittäin varmoja, ja hän sai apua myös maalivahdin parhailta kavereilta, sillä Lukon Elo laukoi läpiajosta maalirautoihin.

Puolustuspelaaminen 

Koko joukkue antoi vahvaa tukea maalivahdille. Blokattuja laukauksia oli paljon, ja tämä maksoi myös hintaa, sillä Aleksi Mäkelä jätti pelin kesken saatuaan Robin Pressin laukauksen kasvoihinsa. Lasse Kukkosen harhasyöttö toisessa erässä oli ainoa pahemman luokan virhe joukkueelta ottelussa.

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyksessä tilanteet olivat vähissä, mutta ne käytettin tehokkaasti. Juho Lammikko ja Julius Junttila esittivät vahvaa pelinäkemystään useampaan otteeseen, mutta varsinkin alempien ketjujen luomat tilanteet jäivät uupumaan lähes täysin.

Erikoistilanteet 

Aivan kuten vastustajansakin, Kärpät sai paineen ylivoimillaan, mutta laukaukset tulivat pääosin liian kaukaa. Alivoima oli sen sijaan täyttä rautaa, kuten niin monta kertaa aismeminkin kauden aikana. Parannettavaa löytyy aloituksista, sillä kotijoukkue voitti niistä yli kaksi kolmasosaa.

Erikoista 

Kolmannessa erässä useampi pelaaja koki isompaa kolhua. Mäkelä poistui kiekosta saamansa osuman jälkeen kaukalosta verisenä. Julius Hermosen peli päättyi Lukas Klokin taklaukseen ja myös Kristian Pospisil joutui puhaltelemaan saatuaan hivenen myöhässä tulleen taklauksen Jesse Puljujärveltä.

Ottelun ratkaisu 

Julius Junttilan pukukoppimaali toisen erän viimeiselle minuutille oli paha isku kotijoukkueen haaveille. Lukon päävalmentaja Pekka Virta esitti varsin erikoisen haaston tilanteeseen, ja se vei myös joukkueen aikalisän myöhempää kiriä ajatellen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo