Sarjakärki Lukko vei tapahtumarikkaan ottelun nimiinsä – Eetu Laurikainen palasi JYP-maalille vakuuttavasti

LIIGA / Raportti
Samuli Piipponen ratkaisi ottelun jatkoajalla.
Rauman Lukon ja Jyväskylän JYPin kohtaaminen sisälsi vauhtia, tapahtumia ja jäähyjä. Ratkaisu haettiin vasta jatkoajalla, jossa Lukon Samuli Piipponen laukoi kiekon vastahyökkäyksen päätteeksi JYP-maalivahti Eetu Laurikaisen taakse.

Joukkueiden kauden kolmanteen kohtaamiseen vierasjoukkue JYP saapui vyöllään eilinen 5–0-murskavoitto Ässistä. Kotijoukkue ja Liigan sarjakärki Lukko lähti otteluun neljän ottelun voittoputkessa.

JYPin maalille tauon jälkeen palannut Eetu Laurikainen osoitti heti ottelun alussa hyvää torjuntavirettä, kun Lukko pääsi tulittamaan JYP-maalia useaan kertaan. Laurikainen torjui näyttävästi myös Gabriel Fontainen läpiajon eikä antautunut edes Lukon alkuerän ylivoimalla.

Vauhdikas alkuottelu sai ensimmäisen maalinsa, kun jyväskyläläisten virolaiskapteeni Robert Rooba ujutti alivoimalla kiekon Artjom Zagidulinin taakse. Ottelun avausmaali oli JYPin kauden kolmas alivoimamaali.

Kiekonhallinta oli ensimmäisessä erässä Lukolla, mutta maalit teki JYP. Ottelun toinen maali syntyi erän lopulla, kun Sami Niku antoi upean yksilösuorituksen jälkeen syötön Santeri Koskelalle maalin takakulmalle. Koskela tuikkasi kiekon Lukko-maaliin ja teki kauden ensimmäisen maalinsa.

Lukko hallitsi ja JYP jäähyili

Toisessa erässä Lukko sai maalitilinsä auki ottelun neljännellä ylivoimallaan. Josh Kestner tulitti kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa JYP-verkkoon, kun ylivoima oli ehtinyt vanheta reilun minuutin.

Heti Lukon maalin jälkeen oli lähellä JYPin kolmas onnistuminen, mutta Niclas Almari onnistui jäänpinnasta blokkaamaan lähes varman maalin. JYP sai hurrikaanivaihteen päälle ja nappasi pelin hallinnan hetkeksi itselleen. JYPin otetta vahvisti joukkueen ottelun ensimmäinen ylivoima, mutta pyörityksestä huolimatta maalia ei syntynyt.

Erän loppupuolella JYP-aitiossa kuumenivat tunteet, kun Lukon pelaajat lipuivat tavallista verkkaammin vaihtoaition puolelle saaden hieman ylimääräistä aikaa hengähtää. Jäähyä ei kotijoukkueelle tilanteesta tuomittu.

Vauhdikas ottelu ratkottiin jatkoajalla

Kolmannessa erässä Lukko lähti kiivaasti hakemaan tasoitusmaalia. Yritys palkittiin, kun Sebastian Repo laukoi ylivoimalla maalin Tarmo Reunasen poikkisyötöstä. Maali oli Revon kuudes ylivoimamaali tähän kauteen.

Kolmas erä kului loppuun kotijoukkueen hallinnassa, mutta ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla. Lukko sai aivan loppuminuuteilla jo seitsemännen ylivoimansa, mutta se kesti vain viisi sekuntia, kun Jere Karjalainen jo lähti kiinnipitämisestä jäähyaitioon.

Jatkoajalla JYP onnistui saamaan useita vaarallisia maalipaikkoja, mutta sarjakärki Lukko osoitti, miksi se on Liigan huipulla. Vastahyökkäykseen kiekon kanssa karannut Julius Mattila syötti Samuli Piipposelle, joka taiteili ottelun voittomaalin vakuuttavasti pelanneen Laurikaisen taakse.

Ottelua hallinnut Lukko kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Molemmat joukkueet lepäävät uudenvuoden yli ja palaavat Liiga-kaukaloihin tammikuussa. JYP kohtaa 3.1. kotonaan TPS:n, ja Lukko isännöi seuraavana päivänä Kärppiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo