Putket kääntyivät toisin päin Raumalla – JYPille harvinainen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Robert Rooba iski JYPille tärkeän maalin.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lukon ja JYPin kuntokäyrät ovat osoittaneet vahvasti eri suuntiin viime viikot. Tiukan kamppailun päätteeksi kolme pistettä lähti vierasjoukkueen matkaan.
Lähtökohdat 

Lukon yhdeksän ottelun voittoputki napsahti poikki viime lauantaina, kun TPS ryösti kolme pistettä Äijänsuolta. Tästä tahrasta huolimatta Lukon otteet ovat olleet erittäin hyvin uomissaan ja tiukat ottelut ovat kääntyneet raumalaisten eduksi.

Maalivahtipelaaminen 

Lukon parhaimmistoon viime aikoina noussut Oskari Setänen ei ollut parhaimmassa vedossaan JYPiä vastaan. Ossi Louhivaaran tekemä avausmaali livahti helposti Setäsen ohi. Torjujien kaksintaistelun Setänen hävisi.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspelaamiseen Lukko ei kaatunut. Läpimurtokautta pelaava Tarmo Reunanen urakoi peräti puoli tuntia ja oli kotijoukkueen parhaimpia pelaajia. JYPin toisessa maalissa Juuso Vainio unohtui liian vapaaksi Lukon viisikon keskelle.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukon tehokkuus maalipaikoissa jäi alhaiseksi. Kauimmin kiekkoa hyökkäyspäässä pyöritti tuttuun tapaan Lukon kaksi kärkiketjua, mutta peli meni kiekon siirtelyksi. Kultakypärä Justin Danforth oli jälleen tehokas, sillä kanadalainen alusti hienosti Lukon molemmat maalit.

Erikoistilanteet 

Yksi ottelun ratkaisuista oli Lukon tehoton ylivoima, jota se pääsi pyörittämään runsaasti. Neljännellä kerralla Arttu Ilomäki pääsi tasoittamaan ottelun 2–2:teen, mutta Lukon ylivoimatilastoja tämä maali ei kohentanut, sillä JYPin jäähy oli loppunut vain muutama sekunti aiemmin.

Lähtökohdat 

JYP otti elintärkeän voiton edellisessä ottelussa liigajumbo Ässistä. Voitosta huolimatta JYPin pelillisissä otteista ei ollut kehumista. Vieraspelaaminen on ollut jyväskyläläisille koko kauden ja erityisesti joulun jälkeen hyvin vaikeaa. 

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen palasi JYPin maalille hakemaan ensimmäistä voittoaan lähes kuukauteen. Laurikainen pelasi nyt vahvasti ja piti varsinkin päätöserässä joukkuetta voiton syrjässä kiinni torjunnoillaan.

Puolustuspelaaminen 

Oscar Eklundin poistuminen joukkueesta ei pahemmin horjuttanut suoritusta. JYPin tärkeimmäksi puolustajaksi kauden mittaan noussut Juuso Vainio onnistui vahvan puolustamisen lisäksi maalinteossa toisessa erässä. Roni Allén sen sijaan saa moitteita taklattuaan selästä Manuel Ganahlia avauserässä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ässiä vastaan hienosti onnistunut nelosketju jatkoi tehokkaana, kun Louhivaara iski avausmaalin. Muutenkin koko kentällisen työmoraali on vahvaa ottelussa. Sen sijaan murheita JYPille tuottivat maalinteko-ongelmista kärsivien David Tomasekin ja Jerry Turkulaisen tuhlatut maalipaikat.

Erikoistilanteet 

JYP sai ottelussa kaksi käytösrangaistusta, kun Allénin lisäksi pahoissa vaikeuksissa ollut Nolan Yonkman taklasi itselleen kymmenminuuttisen. Alivoimalla urakoinut vierasjoukkue selvisi hyvin, vaikka Ilomäen maali syntyi juuri Yonkmanin jäähyn päätyttyä.

Erikoista 

Voiton myötä tappiosta toiseen tarponut JYP on nyt kahden ottelun voittoputkessa. Lukolle tappio oli puolestaan yhdeksän voitetun jälkeen toinen perättäinen.

Ottelun ratkaisu 

Lukon kolmannen erän hallinnasta huolimatta JYP iski voittomaalin reilut viisi minuuttia ennen loppua. Robert Rooba otti hienosti kiekon ilmasta haltuun ja ohitti Setäsen. Lopussa JYP tällä kertaa onnistui johtoaseman säilyttämisessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo