Lukko marssi joulutauolle kolmen ottelun voittoputkessa – JYP kaatui tiukassa maalin kamppailussa

Michael Haga iski kauden toisen maalinsa ja tehot 1+1.
Lukko isännöi JYPiä joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa. Jyväskyläläisten tavoitteena oli karistaa sinikeltainen mörkö selästä, mutta Lukko pääsi joulutauolle kolmen ottelun voittoputkessa kukistaen JYPin lukemin 4–3.

Ottelun avausminuuttien aikana aukeni maalipaikkoja kumpaankin päätyyn. JYPin paras maalintekijä Reid Gardiner oli kuitenkin terävimpänä paikalla Lukon puolustuksen jättäessä hänet täysin vapaaksi ja kanadalaislaituri iski kauden 14. maalinsa sekä ensimmäisen pisteensä Lukkoa vastaan.

Ottelun ja erän kuudennella minuutilla nähtiin tasoitusosuma. Thomas Grégoire löysi tyhjän tilan, nousi maalille ja laukoi kiekon kohti Konstantin Šostakia. Irtokiekko kimposi kuin tarjottimella Michael Hagan lapaan, ja norjalaishyökkääjä sai siirtää kiekon tyhjään nuottaan.

Vaikka JYPilläkin, esimerkiksi Antti Kalaputaalla, oli omat paikkansa, iski Lukko kuitenkin erän viimeisen minuutin aikana kiekon kahdesti Shostakin ohitse. Ensin Anrei Hakulinen laukoi kauden seitsemännen maalinsa 49 sekuntia ennen erän loppua ja Lukon johtoasemaa vankisti Vili Saarijärvi siniviivalaukauksellaan ajassa 19.49.

Jerry Turkulaisen kuuma putki jatkuu

Maalillaan 18 torjuntaa ensimmäisen 20 minuutin aikana napannut Šostak sai tehdä toisessa erässä tilaa Markus Ruusulle. Kotijoukkue loi paikkoja, mutta erän ensimmäisen maalin teki JYP.

Kalapudas voitti aloituksen puolustusalueella ja joukkue rakensi nopeasti ylivoimahyökkäyksen. Tilanteen päätteeksi Jerry Turkulainen iski jälleen ja kasvatti maaliputkensa neljän ottelun mittaiseksi.

Toisessa erässä Kalaputaan kenttä oli jatkuvasti luomassa painetta Lassi Lehtisen maalille, mutta lisämaaleja ei nähty kummankaan joukkueen toimesta, vaikka molemmat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimaa. Kiekonhallinta oli tilastojen mukaan edelleen Lukolla, mutta laukaisumäärät tasoittuivat, ja erä oli JYPiltä selkeästi parempaa tekemistä.

Maalin päähän, mutta ei tasoihin

Kolmanteen erään jyväskyläläisillä oli ainoastaan yksi tavoite: tasoitusmaali. Erän ensiminuuteilla nähtiin vauhdikasta kiekkoa, mutta joukkueiden hyökkäyksistä puuttui suoraviivaisuus.

JYPin harmiksi Lukko pääsi uudelleen kahden maalin johtoon. Grégoiren ensimmäinen laukaus kolisutti maalitolppia, mutta Sebastian Repo syötti kiekon uudelleen puolustajalle, jonka toinen laukaus heilutti maaliverkkoja. Maali oli Grégoiren kauden kolmas ja ensimmäinen sitten lokakuun alun.

JYP tuli maalin päähän viitisen minuuttia ennen loppua, kun Rasmus Heljanko yllätti Lehtisen täydestä vauhdista. HIFK:n lainapelaaja iski kauden toisen maalinsa, ja vain hetkeä ennen Lukolla oli omat paikkansa toisessa päässä.

Raumalaisten otteet ovat monesti kauden aikana muuttuneet hätäisiksi vastustajan iskiessä maalin. Tällä kertaa kotijoukkue pelasi viimeiset minuutit kuitenkin viisaasti, sillä vieraat pääsivät pyörittämään peliä ainoataan viimeisen minuutin ajaksi.

Näin ollen Lukko piti johtonsa ja nappasi kolmannen voiton putkeen. JYPin pitkä synkkä saldo Lukkoa vastaan sai sen sijaan jatkoa, sillä nyt joukkueiden kohtaamisista Lukko on vienyt kahdeksan putkeen.