Lukko järjesti maalisuman kolmannen erän alkuun − aikalisästäkään ei apua JYPille

LIIGA / Raportti
Matthew Abt vastasi Lukon kolmannesta maalista.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lukko oli pitkään vaikeuksissa pudotuspelimahdollisuudet jo aikoja sitten menettänyttä JYPiä vastaan. Raumalaisjoukkue osui kolmesti minuutin ja kolmen sekunnin sisään kääntäen ottelun ratkaisevasti edukseen 4−1-voitossa.

Ensimmäiset kaksi erää olivat Lukolle vaikeita, ja sen myönsi myös joukkueen kapteeni Anrei Hakulinen C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

− Vaikea peli. Kaksi erää oli hirveän näköistä peliä. Erätauolla käytiin läpi, että nyt se kiekko ja äijät liikkeelle, mikä on meidän vahvuus, Hakulinen kommentoi.

Lukko todellakin näytti pelaamisen mallia tekemällä kolme maalia erän ensimmäisen neljän minuutin aikana. Vili Saarijärven osuma syntyi ajassa 42.36, Scott Pooley osui ajassa 43.05 ja Matthew Abt viimeisteli, kun peliä oli pelattu 43.39.

Lukko aloitti ottelun lievällä hallinnalla ja käytti erityisesti kentän vasenta kaistaa hyökkäyksissä ja laukauksissa. Joukkueen ottamat aloitusvoitot loivat vaarallisia tilanteita. JYP kuitenkin piti hyvin Lukon kurissa aivan maalin edessä.

Lukko sai erässä kaksi rangaistusta, joita vierailija JYP ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään. Hakulisen rangaistusta jäi vajaan minuutin verran toisen erän puolelle.

Toisessa erässä Lukon Arttu Ilomäki pääsi pitkällä pystysyötöllä läpiajoon, jossa Jan Ščotka rikkoi häntä. Tuloksena oli rangaistuslaukaus, jossa kiekko karkasi Ilomäeltä, kun hän oli tekevinään lämäriharhautuksen. Tätä seuraavat minuutit olivat melko maltillista peliä, eikä tilanteita juurikaan ollut.

Erän ensimmäisen mainoskatkon jälkeen JYPin duunariosasto loi maalipaikan, joka johti Miska Kukkosen kaksiminuuttiseen. Tästä ei vielä tullut tulosta, mutta myöhemmin Kukkonen laukoi kiekon katsomoon ja JYP sai pelin neljännen ylivoimansa. Tällä kertaa kiekko saatiin maaliin komean kuvion jälkeen, kun Jerry Turkulainen ja Braden Christoffer juonivat kiekon Adam Brodeckille, joka suti rystyltä kauden 15. maalinsa.

Pari minuuttia ennen loppua Severi Lahtinen laukoi tolppaan. Lukko pääsi samassa vaihdossa vastahyökkäykseen, mutta joukkue ei edelleenkään onnistunut ohittamaan Topias Leinosta. Aivan erän lopulla Lukko-vahti Artjom Zagidulin temppuili kiekon peliin laittamisen kanssa ja sai siitä hyvästä rangaistuksen.

Lukko sai kaipaamansa tasoituksen heti kolmannen erän alkuun, kun Saarijärven rannelaukaus ohitti Leinosen varsin kaukaa. Seuraavassa vaihdossa tuli lisää, kun Saarijärven laukauksen paluukiekosta ensi kaudellakin Lukossa jatkava Pooley vei kotijoukkueen johtoon.

Seuraavaakaan maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun Abtilla oli aikaa tähdätä kiekko yli Leinosen. JYP-vahti oli kaatunut, kun Mikko Petman ja Niko Seppälä väänsivät keskenään maalin edessä. JYP-päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli käyttänyt aikalisänsä toisen maalin jälkeen, eikä siten voinut enää haastaa tilannetta.

JYPillä ei tämän jälkeen ollut juurikaan mahdollisuuksia, vaan Lukko oli lähempänä lisämaaleja, kun muun muassa Sebastian Repo pääsi puolittaiseen läpiajoon Michael Hagan syöttämänä, minkä lisäksi Oliver Suni osui tolppaan. Repo viimeisteli lopulta kiekon tyhjiin sinetöiden Lukon 4−1-voiton.

Lukolla on jäljellä vielä kolme ottelua runkosarjassa. Vastus on kova, sillä Äijänsuolle saapuu vielä Tappara, minkä lisäksi edessä on vierailut Helsinkiin ja Mikkeliin.

− Hyvä, että tulee nyt kärkijengit vastaan, joten nähdään missä mennään, Hakulinen totesi C Morelle.

JYPillä on puolestaan edessä enää yksi ottelu, kun runkosarjan päätöskierroksella joukkue pelaa KalPaa vastaan Kuopiossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo