JYP nousi kolmen maalin takamatkalta tasoihin, mutta taipui sarjakärjelle voittolaukauskilpailussa

LIIGA / Raportti
Robin Press on kirjoittanut nimensä historiankirjoihin, kun ruotsalaispuolustaja on kerännyt eniten pisteitä puolustajana Lukon liigahistoriassa. Tänään hän ratkaisi voiton voittolaukauskilpailussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Joukkueiden kauden viimeistä kohtaamista väritti tiukasti päinvastaisuus, kun sarjakärki sekä sarjajumbo kohtasivat Raumalla. Aiemmissa otteluissa Lukko on lukemien puolesta ollut selvästi niskan päällä, mutta tänään JYP ei päästänyt sarjakärkeä helpolla. Lopulta Lukko vei lisäpisteen voittolaukausten jälkeen lukemin 4–3.

Lukon joukkue on täydessä vahvuudessa kauden kääntyessä tiukasti loppusuoralle. Kristián Pospíšil palasi neljän ottelun pelikieltonsa jälkeen takaisin kentille ja toinen slovakkihyökkääjä Pavol Skalický palasi kokoonpanoon pienen kolhun jälkeen.

JYPin pudotuspelihaaveet ovat sulaneet ja joukkueen kokoonpanosta puuttui edellisen ottelun tapaan sekä Antti Kalapudas että Patrik Puistola. Ottelua ei kuitenkaan ollut syytä liputtaa ennen pelaamista, sillä jyväskyläläiset saapuivat Raumalle paineettomassa tilassa, ja joukkueella oli edellisestä ottelusta voitto Kärpistä.

Ensimmäinen erä sekä ottelu kokonaisuudessaan alkoi tiukasti raumalaisten hallinnassa, ja kotijoukkue ehti iskeä kolme maalia ennen yhtäkään Lassi Lehtisen torjuntaa. Maaleista vastasivat Samuli Piipponen, Jonne Tammela sekä Aleksi Saarela. Saarela on noussut taka-alalta mukaan maalipörssin kamppailussa, vaikka takana oli pitkä maaliton putki sekä loukkaantuminen.

JYP pääsi peliin paremmin mukaan

Toinen erä alkoi raumalaisten hallinnassa kiekonhallinnan ollessa joukkueelle jopa 74 prosenttisesti. Jyväskyläläiset kuitenkin kilauttelivat jälleen tolppia ja pääsivät myös maalipaikoille.

Toisen erän ensimmäinen maali nähtiinkin valkopaitojen toimesta. Valtteri Kakkonen pääsi iskemään toisessa ottelussa putkeen kauden kolmannen maalinsa. Tätä edelsi Anttoni Hongan vahva murtautuminen hyökkäysalueelle.

Lukko ei saanut ylivoimansa aikana samanlaista pyöritystä päälle kuin ensimmäisessä erässä. JYPin ylivoimaprosentti on Liigan toiseksi heikoin, mutta se oli saada onnistumisen. Brad Lambertin yritys läpiajosta kuitenkin kimposi tolppaan.

Toisessa erässä JYP paransi peliään reilusti ja joukkueen maalia vartioiva Markus Ruusu otti vain kolme torjuntaa enemmän kuin virkaveli toisessa päässä. Ensimmäisessä erässä Ruusulla oli 11 torjuntaa ja Lehtisellä ainoastaan kolme.

Kolmen maalin takaa tasoihin ja Ville Ottavaisen liigauran avausmaali

Jos raumalaisten täytyy jotakin osa-aluetta kehittää ennen pudotuspelejä, se on ylivoimapelaaminen. Kolmannen erän alkuun mennessä JYP oli napannut neljä jäähyä, mutta ylivoimalla ei tulosta silti nähty kiekon pyöriessä kulmissa sekä ulkokehällä.

Lukko saikin vielä pieneksi hetkeksi kahden miehen ylivoimaa Ville Ottavaisen ottaman jäähyn myötä. Kuuluisa sanonta kuuluukin, että kun ei omia paikkojaan käytä, vastustaja iskee. Näin kävi jälleen ja jyväskyläläisten iloksi Ottavainen pääsi jäähyn jälkeen viimeistelemään liigauransa avausmaalin siirretyn rangaistuksen aikana.

JYP nousi kolmen maalin takamatkalta tasoihin. Tasoitusmaalin iski Jarkko Immonen JYPin pelatessa ylivoimalla sekä ilman maalivahtia 58 sekuntia ennen päätössummeria. Näin ollen joukkue todisti jälleen kerran sen, että sarjataulukkoa tai kiekonhallintatilastoja ei kannata turhaan tuijotella. JYP nousi edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan kahden maalin takaa ja paineli ohi. Tänään eroa oli peräti kolme maalia.

Jatkoaika pelattiin ilman maalia ja aivan viisiminuuttisen alussa Daniel Audette pelasi itsensä pois pelistä lyömällä pleksiä saatuaan ensin kaksiminuuttisen. JYP ei kuitenkaan saanut ylivoimaa hyödynnettyä. Lopulta lisäpiste jäi Raumalle Robin Pressin esitellessä jälleen taitojaan ja onnistuessaan ainoana laukojana. Näin Lukko voitti JYPin kuudennen kerran putkeen.

Kummankin joukkueen maalivahdit olivat vireessä, kun torjuntoja kertyi molemmille lähes 40. Lehtisen torjui 37 kiekkoa, Ruusu yhden vähemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo