JYP jäätyi johtoasemassa kahdesti − Lukko katkaisi ruman kotikurimuksensa

LIIGA / Raportti
Lukko oli selvästi vahvempi joukkue Rauman torstai-illassa.
Kuva © Teemu Grönroos
Haastavan alun jälkeen Lukko astui väkevästi kuskin paikalle JYPiä vastaan. 5−3-voitto oli raumalaisten ensimmäinen kotivoitto sitten viime tammikuun.
Lähtökohdat 

Viikon ensimmäiseen otteluun kokoonpanomuutokset olivat väistämättömiä, sillä Andrew Gordon oli poistunut joukkueesta. Lisäksi Roni Sevänen palasi joukkueen vahvuuteen.

Maalivahtipelaaminen 

Lassi Lehtisellä ei paljoa töitä illan aikana ollut. Päätöserän kirin aikana otti pari hyvää torjuntaa puolustuksen virheiden seurauksena. Päästetyissä maaleissa nuorella vahdilla oli vähän tehtävissä.

Puolustuspelaaminen 

Lukolla oli jälleen hieman ongelmia omalla alueella, kun JYP onnistui useasti kääntämään kulmahässäkän laukaukseksi hyvältä paikalta. Muutoin puolustuspelaaminen oli hyvällä mallilla, ja esitystä voidaan sanoa tasapainoiseksi. Isännät eivät illan aikana antaneet kovin aktiivista painetta, vaan pitivät keskialueen tukkimisella pelaajat pelin alla, mikä käänsi JYPin hyökkäyksiä alivoimaisiksi. Johtoasemassa peli pysyi samansuuntaisena, muttei ollut turhan passiivista.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko oli ensimmäisillä minuuteilla hieman sukkasillaan, mutta tuon jälkeen avauspelaaminen asettui uomiinsa. Pelivalmiuden parannuttua JYPin hajanaista karvauspeliä revittiin riekaleiksi, minkä johdosta hyökkäyksiin päästiin kiihtyvillä vauhdeilla. Hyökkäysalueella nähtiin kärsivällistä pitkää hyökkäyspeliä, josta loistivat juonikkuus ja terävyys.

Erikoistilanteet 

Pelin ainoassa alivoimassa Lukon neliö oli levällään, mikä johti JYPin nopeaan johto-osumaan. Ylivoimassa keltapaidat luottivat viivalaukauksiin, mutta näistä ei tulosta syntynyt.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

JYP saapui Raumalle jälleen yhden avainpelaajan loukkaannuttua, kun Jani Tuppurainen oli pudonnut rivistöstä. Kokoonpanoa oli muokattu paljon tiistaisen Jukurit-ottelun jälkeen, kun hyökkäysketjuista vain Julius Nättisen kolmikko oli ennallaan.

Maalivahtipelaaminen 

Joona Voutilainen oli jälleen täystyöllistetty. Voutilaiselle on vaikea antaa illasta puhtaita papereita erityisesti längistä livahtaneen 4−2-osuman vuoksi, mutta avut puolustuskalustolta jäivät vähiin. Erityisesti maalinedustalla vastustajilla oli paljon aikaa ja tilaa sorkkia irtokiekkoja verkkoon. 

Puolustuspelaaminen 

JYPin heikko työmoraali johtoasemassa muutti pelin suuntaa voimakkaasti. Hurrikaaniryhmä luotti jälleen voimakkaaseen karvauspelaamiseen, joka oli varsin hajanaista. Keskialueen lisäksi tiloja löytyi puolustusalueella, jossa pelaaminen oli perässäjuoksua, eikä Lukon paikanvaihtoihin onnistuttu reagoimaan riittävän nopeasti. Tämän vuoksi puolustusalueella JYPin viisikko onnistuttiin puhkomaan useasti.

Hyökkäyspelaaminen 

JYPin osalta illan ainoat kehut liittyvät hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ja maalintekotehokkuuteen, jossa oli otettu harppaus eteenpäin edellisistä peleistä. Maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt riittävästi. Yhteisen rytmin puuttuessa JYP elää liikaa yksilösuoritusten varassa. Torstaina niissä erikoistui Jarkko Immonen.

Erikoistilanteet 

Illan aikana nähtiin vain kolme rangaistusta, mikä jättää otannan varsin pieneksi. Ainoassa ylivoimaissaan JYP onnistui repimään Lukon neliötä nopeutuneella syöttötekemisellä.

Erikoista 

Marko Virtasen aikakaudella JYP vei ja Lukko vikisi, sillä kymmenen edellisen kohtaamisen pistejakauma oli tyly 26−4. Lauri Merikiven ensimmäinen Lukko-ottelu ei sujunut yhtä onnellisten tähtien alla, sillä Lukko oli joukkueista selvästi vahvempi.

Pekka Virran suojateille voitosta maistuvamman teki se, että voitto katkaisi pitkän kotiotteluiden tappioputken. Edellinen voitto oli tullut yli kahdeksan kuukautta sitten, kun Tappara kaatui tammikuun loppupuolella.

Ottelun ratkaisu 

Monista tappioista huolimatta Lukko osoitti olevansa sisukas joukkue. Vaikka JYP johti ottelua kahdesti, se oli johtoasemassa yhteensä alle neljä minuuttia. Toisessa erässä Lukko iski tylysti JYPin virheisiin viimeistellen kolmesti. 4−2-johtoasema ei kääntynyt päätöserässä tappioasemaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo