Anrei Hakulinen varasti show'n Raumalla – "Erikoinen peli kaiken kaikkiaan"

Anrei Hakulinen on iskenyt kauden kuudessa ensimmäisessä ottelussa tehot 4+5.
Kuva © Tiia Mahkonen
Toistamiseen alle kahden viikon sisään kohdanneet Lukko ja JYP kamppailivat pitkään tasaväkisesti, kunnes Lukko katkaisi jyväskyläläisten selkärangan ja otti onnistuneen revanssin lukemin 5–1.

JYP oli Raumalla pitkään kuskin paikalla, kunnes kotijoukkue viimeistään kolmannessa erässä ratkaisi voiton itselleen. Lukko-kapteeni Anrei Hakulinen iski tehot 2+2 ja johdatti kotijoukkueen 5–1 voittoon. JYP on voittanut edellisen kerran Raumalla kolmen pisteen arvoisesti 3. tammikuuta 2019.

– Vähän sekava oli linja, mutta en ala tuomareita syyttämään. Erikoinen peli kaiken kaikkiaan. Kotona näyttää peli kulkevan, vaikka lähes erän verran vietimme jälleen aikaa jäähyaitiossa, illan sankari Hakulinen analysoi C Morelle ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä eteni tasaisen vauhdikkaissa merkeissä lähes erän loppuun saakka. Vierasjoukkue karkasi johtoon ajassa 18.53, kun JYP-kapteeni Robert Rooba hiipi ylivoimalla yksin maalin eteen ja iski limpun sisään Severi Lahtisen loistavasta esityöstä.

Jere Karjalainen istui jäähyaitiossa 2+2-minuuttia ja maali syntyi jälkimmäisen kaksiminuuttisen aikana. Lukko ei puolestaan omaa ylivoimaansa pystynyt hyödyntämään.

Lukko hallitsi erässä laukauksia ja vietti enemmän aikaa hyökkäysalueella. Vaarallisimmat maalipaikat menivät kuitenkin JYPin nimiin, sillä esimerkiksi Mikko Petman pääsi karvauspelaamisensa ansiosta kokeilemaan maalintekoa aivan Artjom Zagidulinin nenän edessä.

Erän alkuhetkillä peliä leimasi huolimattomuus, mutta pelin edetessä syötöt alkoivat napsua kohdilleen ja kumpikin joukkue sai aikaan enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä.

Kotijoukkue kuskin paikalle

Toinen kaksikymppinen tarjosi jälleen maalipaikkoja kumpaankin päätyyn. Kumpikin joukkue pelasi aktiivista karvauspelaamista, eikä pelaajat jääneet oman maalin taakse odottelemaan. Kiekko liikkui vauhdikkaasti päädystä toiseen, ja ajoittain tilanteissa oli maltin sijaan liikaa vauhtia.

Lukko-kaksikon Karjalainen–Hakulinen luistin liikkui vielä pitkän alivoimavaihdonkin jälkeen, kun kapteeni Hakulinen tasoitti lukemiksi 1–1 alivoimalla ajassa 34.29.

Maali antoi puhtia raumalaisille ja joukkue hallitsi erän viimeisiä minuutteja pitämällä kiekkoa pitkään hyökkäysalueella. Pyöritys tuotti johtomaalin, kun Julius Mattila näpäytti kauden toisen maalinsa reilu minuutti ennen erätaukoa.

Laukaisutilastot mairittelivat raumalaisia ja mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin kotijoukkue pääsi pelin päälle mukaan. Hyökkäysalueella Lukko oli kahden erän aikana viihtynyt lähes kolme minuuttia kauemmin kuin vierailija.

Kolme kotiottelua, kolme voittoa

Lukon vahva erikoistilannepelaaminen sai jatkoa, kun Sebastain Repo laukoi ylivoimalla tutun kuvion päätteeksi kiekon lähietäisyydeltä Topias Leinosen selän taakse.

Raumalla pyöri Hakulinen-show, kun kapteeni ohjasi taidokkaasti Matthew Abtin laukauksen maaliin ja täysosuman myötä tehosarake näytti illan osalta jo lukemaa 2+2.

Vieraiden selkäranka katkesi kolmannessa erässä, ja Lukko pääsi nautiskelemaan kolmannesta kotivoitosta peräjälkeen. Vieraiden erän neljä ylivoimaakaan eivät enää tuottaneet tulosta. Koko ottelussa Lukolle vihellettiin peräti yhdeksän kaksiminuuttista.

Harri Kainulainen kaunisteli vielä lukemiksi 5–1, eikä JYP saanut kirivaihdetta päälle erän viimeisten minuuttien ollessa rikkonaisia jäähyjen ja lukuisten paitsiovihellysten vuoksi.

JYPin kausi jatkuu torstaina Kärppiä vastaan ja Lukko lähtee viikonloppuna vierasreissulle Kouvolaan ja Lappeenrantaan.